free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Mobil csigaház

Borsa         Címkék: csigaház, divat, felfújható, mobil, szoknya 0 hozzászólás

Állítólag annyi modern nomád életmódot folytató város nő van már - persze Amerikában -, hogy fizetőképes célcsoporttá váltak a divattervezők számára. Nekik készült például a felfújható szoknya.

A Wearable Space (hordható tér) ruhadarab és mobil csigaház egyben, ami első ránézésre szerintünk a gumimatrac és a szemeteszsák keresztezéséből született holmi. Ezt a vicces dolgot Colleen Coghlan, amerikai tervezőnő alkotta, méghozzá a városi, "modern nomád" életmódot folytató nők számára. Naja.

Előbb szoknya, aztán pihenőhely

Újraértelmez

Sokunkkal előfordult már, hogy egy-egy zsúfolt napon, a város forgatagában, nyűgösen sodródva erősen megirigyeltük a csigákat, egyrészt azért, mert nekik nem kell sietni sehová, másrészt pedig, mert ott van a hátukon az a praktikus kis ház, amibe bárhol, bármikor visszavonulhatnak...Nos, a hordható tér ilyen szituációkra jelenthet megoldást. A tervező szándéka szerint a Wearable Space újraértelmezi a ruha, mint menedék fogalmát és az épített környezethez való viszonyulásunkat is. A bifunkcionális cucc szoknyaszerűen viselhető, ám felfújva, behajtogatva puha, egy-két embert befogadni képes gömbbé alakítható át, mellyel akár a belváros közepén is leparkolhatunk. A felfújható ruhák szerkezete arra is alkalmas, hogy összekapcsolódjanak egymással, azt pedig mindenkinek a fantáziájára bízzuk, hogy szerinte ez a hasznos funkció mi mindenre ad lehetőséget...A holminak egyelőre csak a prototípusa készült el, ám sejthető, hogy a sorozatgyártás sem várat majd sokat magára. Felkészülhetünk tehát arra, hogy városainkat elárasztják a fehér, műanyag gömbök, belsejükben békésen szundikáló menedzsernőkkel. Idill az űrkorszakban...



LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Fenék-tömés

Ha már a fenekünk méretével sem vagyunk elégedettek, mindössze 18 000 forintért miénk lehet egy fenék-tömés.



Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés