free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

5 tesztelt ropi

Borsa         Címkék: í-zi, lista, öt, ropi, teszt 0 hozzászólás

Ropit enni lehet egyedül, társaságban, a ropizni egy létező főnévi igenév. Visszavágyva a biztonságos gyerekkorba, bevásároltunk sóspálcikákból és összehasonlítottuk. Íme az öt tesztelt ropi.

Ropinak nevezzük azokat a rágcsálnivalókat, amelyek pálcika alakúak, sóval ízesítettek és amire a nevük is utal, ropogósak. Gyerekkorunkban kis csörgős zacskóban vásároltuk a trafikban, közértben, vagy az iskolai büfében. Annyi zsebpénze mindenkinek maradt a hónap végére, hogy ha másra nem is, ropira futotta. Akkoriban hárman ettünk egy zacskónyit és pont elég volt, ráadásul a maradék fogakból való kipiszkálása is komoly élményt jelentett. A ropi ropi volt még, a Tv Maci, Tv Maci; kerek volt a világ.Egyre többen lettekAztán már nem volt elég hármunknak egy zacskónyi, és megszűntek a trafikok, viszont lettek egészen nagy közértek, ahova a sok nagy polcra felfért már sokféle rágcsa. Meg lettek mindenféle vállalatok, akiknek a vezetői emlékeztek rá, hogy ropizni jó és biztos sokan mások is szeretik, nem csak ők, úgyhogy több cég és kisiparos elkezdett ropit gyártani. No, persze nem ropi néven, azt azért nem lehetett. Mi pedig megtanultuk, hogy a ropi (mit tegyek nincs rá több szó, talán nagybetűvel is kéne írni) életet menthet, hiszen egy éjszakába nyúló értekezletet simán kibírunk egy zacskó ropival és egy kis ásványvízzel; hogy a hányós-lázas gyerek legfontosabb tápláléka; hogy a körúti dugóban ácsorogva a táskamélyről kikapart ropimorzsával elkerülhtejük a vércukor szint vészes leesését. Borsamunkatársak egy egész délelőttöt töltöttek el sóspálcika evéssel, hogy kiderüljön az igazság és megtudjuk melyik rágcsa nevét írhatjuk nagybetűvel. Figyeltük a ropogósságot, ízt, fogbatapadást és kerestük az emlékeinket. Az öt, önmagát ropinak gondoló sósrúd, ábécé rendben.

Nézegess ropikat!

1. Chio-SticklettiEbből csak burgonyás és sajtos ízesítésűt találtunk az üzletben, biztos van natúr is, de mi kénytelenek voltunk a krumplisat kóstolni. Egy percre sem gondoltuk, hogy köze lesz az igazihoz és nem is tévedtünk. Bár remekül tapad a fogba és tényleg érezni rajta a ki tudja hogyan előállított krumpli ízt, ráadásul ropog is, de hát ez azért nem az. Ilyet focirajongó hímek esznek a haverokkal a tévé előtt, amikor zajlik a Bajnokok Ligája-döntő, habzik a sör és a nőik valahol koktéloznak, mert a szerda a férfiaké.2. Karamell-RopiA vizsgált darabok közül ez viseli/viselheti egyedül a ropi nevet. Aki kóstolta, újra ötévesnek érezhette magát, bár így elkorcsosult ízlelőbimbókkal már nem tűnik elég sósnak, azért a fogakba remekül tapad. Talán nem is igazán ropogós, de lehet, hogy csak rosszul emlékszünk az eredetire. Ebédre már nem elég belőle egy zacskó (45g) és a csomagolással is gondok vannak, mert a klasszikus celofánzacsi nem védi meg semmilyen külső behatástól és ha beszorul a szatyorban a félkilós kávé alá, már csak kiskanállal szedhetjük ki belőle.3. Nógrádi-RopogósMit mondhatnánk. Bár a nevet nem ő viseli, mégis ez volt az, amire a Borsamunkatársak egyértelműen azt mondták: az igazi. Jó sós és ropogós, tapad a fogba, tisztára, mint 1980-ban. A zacskó is jól csörög, alján lepergett sószemek, nagyobb tételt kívánunk beszerezni belőle.4. Profi-SóspálcikaTeljesen váratlanul jó. Sőt nagyon jó. Ez közelíti meg leginkább a nógrádiak ropiját, sőt az is felmerült, hogy esetleg ugyanott készül, mint az előbbi és saját márkával fut a Profi üzletekben. Ennek nem tudtunk utána járni, mert a gyártó által megadott www.ropi.hu oldalon egy erősen politikus üzenetet találtunk csupán. Nem baj, kutyát nem érdekli a politikai hozzáállása senkinek, ha ilyen ropit tud készíteni.5. Profi-Hosszú ropiMég egy sajátmárkás készítmény, a legnagyobb csalódás. Sem nem sós, sem nem ropogós, egyedül a méretre koncentráló darab. Összesen, ha tíz szál fogyott el belőle, senki nem értette, hogyan nevezhetik ezt a borzalmat ropinak. Íztelensége, jellegtelensége nem teszi alkalmassá emberi fogyasztásra, nem találtunk egyetlen körülményt sem, amikor fogyasztása szóba jöhet.

 


Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Stresszoldó ételek

Van, akin a fokhagyma, van, akin a gyömbér segít idegei megnyugtatásában.



Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés