free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Tommy Lee Jones új szerepben

Borsa         Címkék: ajánló, film, rendező, temetés, western 0 hozzászólás

Tommy Lee Jones visszatért a westernfilmek világába, de új filmjében nem csak szerepel, hanem ő maga rendezte is. Holnap mutatják be a mozik a Melquiades Estrada három temetése című filmjét.

Holnap mutatják be a mozik, ezért bárki meggyőződhet róla, hogy nincs túl sok azonosság a klasszikus és kicsit már megkopott westernfilmek világa és Tommy Lee Jones első rendezése, a Melquiades Estrada három temetése című film között. Szerencsére.

Cowboy a kamera mögött

Arany Pálmát értTommy Lee - mint állítja - amíg mások filmjeiben színészként dolgozott elleste, milyen hibákat kell elkerülni. Majd úgy érezte eljött az ő ideje is, s elkészítette ezt a mozit, amiben nem csupán a rendezői széket foglalta el, de elvállalta az egyik főszerepet is. S ez utóbbi kedvéért jó néhány hétig nem borotválkozott, amitől igen érdekes szőrcsimbókok nőttek az arcán. Nem könnyű dolog rendezni, és egyszerre főszerepet is játszani, de ezt a nehézséget szerencsére a film egyetlen kockáján sem érezzük. Hasonlóképp gondolhatták Cannes-ban is, mert a 2005-ös filmfesztivál Tommy Lee Jones-t a legjobb színésznek, míg Guillermo Arriaga-t - akinek a Korcs szerelmek és a 21 gramm című művei már nagy hatást gyakoroltak a közönségre - a legjobb forgatókönyvírónak járó Arany Pálmával jutalmazta. A mozi erősre sikeredett, a történet lassú folyású, melankolikus, olykor groteszkbe hajló. Hol halk, hol hangos, hol lágy, hol erős. Tommy Lee tökéletes arányérzékkel idézi meg a régi westernek, poros határvidékek hangulatát, érzékeltetve, hogy tökéletesen ismeri és érti ezt a csöndes, széljárta vidéket és az itt élő kérges, kiégett embereket.

Halott szállítók

Igazi westernA címszereplő, Melquiades Estrada halott. Golyótól átütve fekszik valahol a Nyugat-Texast és Mexikót összekötő határvidéken. Nem több, mint egy rosszul elkapart holttest, amelyből prérifarkasok lakmároznak. A boncolás után a rendőrség temeti el újra. Senki sem tudja miért ölték meg, de úgy tűnik, ez a rendőrséget nem nagyon foglalkoztatja. A lényeg, hogy egy mexikóival kevesebb legyen. Ám Estrada barátja, a mogorva, borostás öreg cowboy, Pete Perkins (a remek Tommy Lee Jones) mindenáron meg akarja fejteni a rejtélyt, elkapni a gyilkost, és megfizetni neki azért, amit tett. De legfőképp be kívánja váltani barátjának tett ígéretét, hogy testét Mexikóban, a családjánál temeti el. Amikor tehát fény derül a gyilkos személyére, elrabolja a vétkest, (Barry Pepper tökéletes alakításában), kiásatja vele Melquiades már igencsak oszladozó tetemét, és lóháton elindulnak egy olyan útra, amelynek célja egy újabb temetés - de ez az út sokkal távolabbra vezet.Bosszú és őrület, bűn és bűnhődés, vezeklés és megtisztulás ez maga az út. És egy erős színészi alakításokkal gazdag, titkokkal teli, hol szomorú, hol humoros film. Tommy Lee Jones jól bánik a titkokkal, a ki nem mondott dolgokkal. Ez a film legnagyobb erőssége. (Forgalmazza: a Best-Hollywood)

 


LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Megszületett...

A zeneiparnak új hercegnője lett: Beyonce és Jay-Z hétvégén világra jött kislányát máris mindenki imádja.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés