free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Vécépapír, dizájnnal

Borsa         Címkék: dizájn, képregényes, rejtvényfejtős, tárgy, vécépapír 0 hozzászólás

Itthon még nem divat a vécépapír dizájn, egyelőre a puhaság a lényeg. Anélkül, hogy túlságosan fetisizálnánk az itt eltötltött időt, újságolvasás helyett mi a képregényfejtős papírhasználatot javasoljuk.

Sheryl Crow környezetvédelmi okokból keveset használ a vécépapírokból, és a Föld lakosságát is erre buzdítja. Be kell vallanunk, mi elszomorodnánk, ha nem lenne ennyiféle vécépapír, ugyanis szeretünk szórakozni a vicces mintákon, sodukut vagy épp rejtvényt fejteni, képregényt olvasni, esetleg virtuálisan letekerni egy egész tekercs papírt. Nem bánjuk, hogy a dizájnerek, grafikusok megtalálták ez a felületet is, mert szeretjük a szépet, akárhol is van.

Mi az a soduku? A sodukuban minden sorban, oszlopban és négyzetben 1 és 9 közötti számjegyek vannak, csak nagyrészük hiányzik. Ki kell találni, hogy hova milyen szám kerüljön úgy, hogy a fenti állítás igaz legyen, vagyis minden oszlopban, sorban és négyzetben egyszer szerepeljen minden számjegy.

Vécépapír dizájnban - mint sok minden másban - Japán jár az élen. Míg nálunk szinte csak egyszínűt lehet kapni, Japánban már évtizedek óta létezik mintás, mangaképregényes, keresztrejtvényes és sodukus változat is. A japán fogyasztóknak ugyanis fontos a dekorativitás, míg a nyugati vásárlókat csak a puhaság és a textúra érdekli.

Várjuk a folytatást...

SzórakoztatóPár hónapja Yakumi Tsuru, az egyik leghíresebb mangaképregény-rajzoló bejelentette, rajzaival nemsokára a toalettpapírokon is találkozhatnak rajongói. Március óta Japánban - és persze az interneten is - kapható a Food Toipe névre keresztelt sorozat, igényesen megrajzolt mangaképregényekkel dekorálva. Yakumi Tsuru, aki Japánban a legnagyobb vécépapír-gyűjteménnyel rendelkezik, azt szeretné elérni, hogy az emberek jobban értékeljék a párszáz éves találmányt.

Ha sok időt töltessz bent

RejtvényfejtősA japán vécépapírok közül másik kedvencünk a sudokus. A mondás szerint vagy szereted a Sodukut, vagy még nem játszottál. Megéri rendelni pár tekercset, akármelyik kategóriába is tartozol. Sok az előre beírt szám, így viszonylag rövid idő alatt meg lehet fejteni, bár kérdéses, hogy mennyire alkalmas ez a fajta papír írogatásra és radírozgatásra. Valószínűleg valamelyik funkcióját fel kellett adni a rejtvényfejtés érdekében.

A "mondjuk" legjobb

HazaiMíg Japánban csak illatos, szupervastag, aloe verás és képregényes papírok kaphatók, addig nálunk nehéz olyat találni, ami egyszerre puha és ötletes is. A hazai kínálatból azért mindenféleképpen kiemelnénk a gyerekeknek szánt mintás vécépapírokat. A tekercseken végigkövethetjük a papírzsebkendőről már ismert hősök: Pachy, Sniffy, Barky és Nosy kalandjait. A szereplők a kertészkedés mellett sok más dolgot is csinálnak: sárkányt eregetnek, gördeszkáznak, sőt, ejtőernyőznek is. Bár nem a legjobb minőség, de mindenképpen szórakoztatóbb mint barack- vagy rózsaillatú társai.

Már a vécépapír is lehet státusszimbólum

Luxus

Az átlagos vécépapíroknál tízszer drágább Renova vécépapír a luxustoalettek királynője. Leginkább az elit New York-i klubok mosdóiban lehet találkozni az élénk narancssárga-, zöld-, piros- vagy feketeszínű, indamintázatú tekercsekkel. Úgy tűnik a Renova a társadalmi szimbólum címre pályázik, megjelenését követően pár hónapon belül meghódította az amerikai luxusfürdőszobákat, elengedhetetlen kellék lett a hollywoodi sztárok otthonában is. A díszdobozban árusított Renova vécépapírt méregdrágán az interneten is megrendelheted, a fürdőszobai csempeválasztásnál megspórolt pénzből.LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Újrahasznosítva

Sok munkával újrahasznosított tárgyakból és bútorokból is stílusos otthont lehet varázsolni.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés