free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Az 5 legpraktikusabb billentyűzet

Borsa         Címkék: billentyűzet, lista, öt, praktikus, tárgy 0 hozzászólás

Naponta tapasztaljuk - mégha nem is tudatosul -, mennyit számít egy jó billentyűzet a munkában. Ha már egész nap püfölnünk kell, legyen szép és hatékony; összeszedtük az öt legjobbat, abc sorrendben.

A jó billentyűzet alapvető ismérve, ha háromheti folyamatos munka/játék/szakdolgozat írás után sem gyulladt be tőle az összes ujjízületünk, a gombok nem ragadtak be, és ki sem hullottak a foglalatból. Mivel a boltokban nincs lehetőséged próbafülkékben nyomogatni az enter-billentyűt, összegyűjtöttük a világ öt legjobb billentyűzetét. Szépség és használatóság, külcsín és belbecs alapján, abc sorrendben.1. Apple wireless keyboardKét szó: gyönyörű és tökéletes. Ilyet nyomkodunk éppen, szóval első kézből adhatjuk át tapasztalatainkat a termékről. A billentyűzet áttekinthető, megfelelő méretű, jó kiosztású és bluetooth-szal kapcsolódik számítógépünkhöz. Ha a fotókon oldalról megfigyeled, láthatod, hogy az ergonómikus tervezésnek köszönhetően szinte a kezed alá simul, nincs szükség csuklótartóra, hogy kényelmesen menjen az írás. Hopp, pillanat ,y.. ... .. ..... Khm. Elnézést, egy száraz morzsa megakasztotta a szóköz-gombot. Fontos, hogy sose együnk a munkaállomás fölött, a kakaót pedig legjobb, ha az irodabejáratnál leadod a megőrzőben.2. Commodore 64Nincs mese, a C64 igazi legenda: aki sohasem használta a duci gombokat, nem gépelte velük egy fekete-fehér Junoszty tévé vibráló képernyőjére: Load "*",8,1, és nem ismerte azt az apró programot, amely egy egész generáció első szkript-élménye volt: 10 PRINT "HELLO" 20 GOTO 10, nos, annak hiába magyaráznánk, milyen szép is ez a nagy darab monstrum. Éjszakákat virrasztottunk mellette, a lakás legértékesebb tárgya volt ez a 64 bites kompjúter. Ma körülbelül 400 forintot ad érte a MÉH, de az is lehet, hogy neked kell fizetned a hulladék elhelyezéséért.

Nézegess billentyűzeteket!

3. Das KeyboardElső blikkre teljesen szokványosnak tűnik a német hangzású név ellenére, amerikai gyártmányú billentyűzet. Közelebbről vizsgálva azonban hamar szembetűnik: semmiféle festés nincs a gombokon! Profi gépírók és sötétben bújkáló hekkerek speciálisan kialakított f és j gombok segítségével találják meg a gépeléshez megfelelő tízujjas pozíciót, aztán hajrá! A cég gyors tanulási idővel és akár száz százalékkal hatékonyabb gépelési sebességgel kecsegtet.4. LogiTech diNovo EdgeA középkategóriás modellek között talán a legjobb választás egy LogiTech billentyűzet. Évekig nyűttünk ilyeneket. A terméklistában megtalálható a legolcsóbb darabtól (körülbelül 5000 Ft.), a drága és exklúzív kivitelekig mindenféle megoldás. A Magyarországon 210 euróért raktárról vihető diNovo Edge ultravékony, leginkább egy laptop billentyűzetéhez hasonlít. A szépséges dizájn mellett különlegessége a TouchDisc márkanévvel levédett görgetőfelület, ami tulajdonképpen csak egy notebookból átmentett tapipad - az IT szakember által javasolt kifejezés arra a kis felületre, amit ujjunkkal szoktunk simogatni - és görgetésre, kurzormozgatásra való. Megageek-ek hajrá!5. Optimus KeyboardA Digg közösségi portálon több, mintegy húszezer bejegyzés foglalkozik az egyelőre csupán prototípusként létező csodával. A fantasztikus formaterveiről és mérnöki újításairól ismert orosz Art Lebedev stúdió a honlap tanusága szerint 11 nap múlva fogadja az első előrendeléseket a - világ legnagyobb elektronikai vásárán, a CeBit-en - bemutatott termékre, ami várhatóan csillagászati, 1500 dollár körüli áron kerül a vásárlókhoz. A billentyűzet gombjai ugyanis kivétel nélkül külön-külön programozható OLED képernyőcskék, melyek bármilyen karakter, ikon, vagy logó megjelenítésére alkalmasak.Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Újrahasznosítva

Sok munkával újrahasznosított tárgyakból és bútorokból is stílusos otthont lehet varázsolni.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés