free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Csináld jól!

Borsa         Címkék: hiba, púder, smink, stílus, tanács 0 hozzászólás

Ha okosan és jól sminkelünk, elfedhetjük vele kisebb hibáinkat. Azért, hogy mindenki jól csinálja és azt használja, amije van - adottság, stílus -, íme néhány jó tanács Borsamunkatárstól. Rendszeresen is.

Ahogy korábban ígértük nektek, most végre eljött az idő: rendszeres tanácsokat kaphattok sminkes Borsamunkatárstól; a legapróbb részletességgel mondja majd el, mit gondol többek között az arcfestésről, az önbecsülésről, adottságokról. Nektek nincs más dolgotok mint - ha jól akartok járni - megfogadni, a komment résznél kérdezni és véleményeteket elmondani. Fogadjátok szeretettel.Ott kezdődik az egész, hogy senkinek ne higgyétek el, ha azt mondja, hogy mennyivel helyesebb lennél egy leheletnyi pirosítóval a pofikádon! (kivéve nekem) Vannak ugyanis akiknek felesleges ezzel foglalkozniuk, mert: a.) mázlisták, b.) nem érdekli őket az egész, c.) úgyis mindegy. Viszont ha valaki úgy dönt, hogy nekiáll sminkelni magát, akkor csinálja jól. Tényleg jól. Nyilván úgy gondoljátok, hogy minden segítséget és útmutatást megtaláltok a különböző szaklapokban - finoman eloszlatott alapozó, egy kis púder, csöppnyi szemhéjfesték, piciny pír, szempilla, szájfény; ezt elsatírozzuk, azt elmaszatoljuk, fixálunk és már mehetünk is -, de a dolog nem ilyen egyszerű. Ha ilyen egyszerű volna, akkor miért futunk bele lépten-nyomon a kortárs nonfiguratív festészet néhány kísérleti alkotásába a villamoson, a színházi büfében. A szórakozóhelyek női mosdójáról nem is beszélve, ahol megatonnányi szájfénnyel erősítenek és azt hiszik, segítenek magukon.

Válaszd a hozzád illőt!

Akkor mi nem stimmel?A világ kozmetikai termékeinek színe-java megvásárolható, a reklámokban és a címlapokon virítanak a gyönyörűen sminkelt modellek. Ott a minta mindenhol, az eszközök is megvannak, mi hiányzik akkor? Az, hogy itthon nincs a sminkelésnek kultúrája. Anyáink nem sokat tehettek, hogy átadják ebbéli tudásukat, mert az egy darab kék szemceruza, az egy darab hupikék szemfesték, és a Mystic rúzs lemoshatatlan varázsa volt mindaz az eszközkészlet, amiből ki kellett csikarniuk a csehszlovák takarítónő fazont. Honnan tanulhattuk volna meg? Ami még ezen felül problémát jelent, az nem más mint az önismeret és az önértékelés. Jó volna, ha elhinnétek, hogy teljesen felesleges a hibáink eltüntetésére rágörcsölni, fel kellene inkább fedezni magunkban a szépet, és arra építeni. Ne kelljen már elmondani, hogy a gigasztár által reklámozott rúzstól nem lesz dúsabb az ajkunk, ha meggebedünk, akkor sem... Azt viszont szívesen elújságolom, hogy egy jól eltalált szín a szemhéjunkon élénkké teszi a tekintetet, és a kutyát sem fogja már érdekelni a penge-szánk.

Na, de akkor hogy?Kezdjük egy önbecsülésjavító gyakorlattal. Nézz mélyen a szemedbe! Mit látsz? Ha most azt mondod, hogy ez tök béna így, arra én azt mondom, hogy próbálj egy kicsit bízni és lazíts... Na, akkor... Fakó, átlagos, seszínű? Akkor nézd meg alaposabban! A legátlagosabbnak tűnő íriszben is rengeteg szín, minta, ciráda és sorminta található. Az írisz mindig szép. Még a legfakóbb, legáltalánosabb színű is különleges és egyedi. Legyen tehát elsődleges célunk a szem színét, ezáltal a tekintetet kiemelni, élénkké tenni. Ha ez sikerül, nem a szemhéjfesték színét fogják dícsérni, hanem a szemedét. Ráadásul ezzel a módszerrel kiváltható a dekoltázs-kontaktus is.

A szádat mutasd, ne a rúzsodat

Kettes fokozat

Ha az ember lánya (fia) elkezdi, nincs megállás. Szoktál sminkelni? Igen, néha használok szempillaspirált, meg időnként egy kis szájfényt is. Csapjunk hozzá egy kis pirosítót, meg egy kis korrektort, és máris rendben vagyunk. A sminkelés hétköznapi szinten értett valódi célja, hogy diszkréten elfedjük, ami nem előnyös(pattanások, foltok, karikák), és hangsúlyosabbá tegyük, ami szép. Magyarul: nem az a cél, hogy ország-világ lássa, hogy máris beszereztük a legújabb sminktrendnek megfelelő összes kenceficét - még szerencse, hogy a márkajelzések nem látszanak az arcunkon, mert sokan azt is feltüntetnék -, hanem, hogy megmutassuk mindenkinek, hogy mi milyen szépek, üdék, és egészségesek vagyunk, még ha igazából nem is vagyunk azok. A korrektor az elfedésben segít, a pirosító a hegyi-levegőt helyettesíti (hegylakók és notórius nyaralók felmentve), a szempillaspirál kontúrozza, határozottabbá teszi a szem körvonalait, a szájfény, vagy szájbalzsam pedig az ajkak cserepességét hivatott enyhíteni.

Praktikum

Nem árt, ha van egy saját, jól kitalált, bejáratott rutinsminkünk, aminek viselésével nem kell ötpercenként előkapkodni a retikülből a zsebtükröt, hogy helyén van-e még a szánk, vagy már rég a poháron. Kísérletezni természetesen szabad, sőt, de ezt ne egy fontos megbeszélés, vagy az első randi alkalmával tegyük. Lehet, hogy csodásan áll a revüsmink, de a bevásárlóközpontban nagyon kínos tud lenni. Személyiség, életkor, alkalom, évszak, egyéni adottságok - ezeket a szempontokat érdemes figyelembe vennünk, amikor kialakítjuk a sminkkészletünket, és a sminkünket. Ebben fogok segíteni nektek.Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Detektív-képző

Ha szeretnénk kideríteni férjünk megcsal-e, jelentkezzünk a Harriet Bond detektív-képző iskolába.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés