free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Nélkülözhetetlen konyhai eszközök

Borsa         Címkék: eszközök, í-zi, konyhai, lista, öt 0 hozzászólás

Valamekkora háztartást mindenki vezet. Olyan nincs, hogy valaki csak rendelt pizzán él. Muszáj, hogy legalább a reggeli kávét, vagy egy vajaskenyeret el lehessen készíteni. Ehhez eszközök kellenek.

Mikor első elköltözésünkkor anyánk könnyek között próbálta ránk tukmálni a kis piros lábast, meg a nagykést, könnyedén leráztuk azzal, hogy nekünk csak poharakra és dugóhúzóra lesz szükségünk. Ez igaz is volt úgy egy hétig, de az első magányosan töltött szerda estén, amikor úgy megettünk volna egy sajtos tésztát, rájöttünk, hogy nincs amiben megfőzzük, nincs amiben megegyük és most pénzt sem szeretnénk kiadni rendelt kosztért. Nagyon vágytunk egy lábosra, egy szűrőre, na jó esetleg egy sajtreszelőre. Ezért aztán elhatároztuk, hogy a következő fizetésnapon beszerzünk néhány fontosnak tűnő dolgot, de persze csak annyit, hogy ne terhelje meg túlzottan a költségvetésünket. Aztán csak álltunk az üzletben és próbáltuk kikalkulálni, hogy mi az, ami biztosan kelleni fog. És esetleg mégis elkértük anyutól a kis piros lábost.Borsamunkatársak közül mindenki mondhatott egy olyan eszközt, ami szerinte elengedhetetlen a konyhában. Mókás eszköztár állt fel, íme mind az öt; ez nem lista, nincs is abc sorrend.

Családi ereklye

Piros lábos Még nászajándékba kapták a szülők, úgy öröklődött mostani tulajdonosára, aki szerint ez a legfontosabb konyhai eszköz. Ebből következőleg nem fiatal már, és bár remekül működik, nem véletlenül nem fotóztuk belülről.Alkalmas teafőzésre, egy jó vasárnapi leveshez, utána egy tejbegríz, vagy főzelék; komplett a menü. Tény, hogy elengedhetetlen, de azért egy fakanál még hiányzik, vagy egy jó kés.

Dugóhúzó helyett

FakanálÉrdekes gondolat. Mért lenne ez a legfontosabb konyhai darab? A fakanálhoz kell fazék is, amiben keverhető az étel, az étel felvágásához kés, vágódeszka, na meg a többi... A fakanalat pompásan kiválthatjuk evőkanállal, homokozó lapáttal, végső esetben a fikusz megfordított virágkarójával. Bár ahol virágkaró van, ott berendezett konyha is van... Egy biztos: a fakanálnyél remekül helyettesítheti a dugóhúzót dugónyomóként. Nem utolsó szempont.

Nem lehet vele kenyeret kenni

VízforralóAki ezt javasolta, még mindig kizárólag zacskóslevesben, kínai forrázott kajában és teában gondolkodik. Természetesen ezekkel az éhhalál megúszható - épphogy -, de talán túlzás legfontosabb konyhai eszközként megítélni. Arról nem is beszélve, hogy biztos sok mindenkinek van vízforralója, de azért egy bögrényi vizet kisebb energiafelhasználással a mikróban vagy a tűzhelyen is felfrorralhatunk. Egyébként meg mi lesz, ha zsíros kenyeret ennél lilahagymával?

A kis mindenttudó

Jó késKét Borsamunkatárs is ezt nevezte meg konyhai alapdarabként, de ők már tudnak valamit. Van konyhájuk, háztartásuk és tudják, hogy lehet aranyfedelű serpenyő, nemesacél reszelő, toronyóra lánccal a fiókban, ha nincs egy jó, éles, mindenre alkalmas kés, veszett fejsze nyele az egész. A jó kés éles, erős pengéjű, nyelének súlya van és biztos fogás esik rajta. A jó késnek nem gond a gyümölcs hámozás, hús, vagy kenyér szeletelés. Erre mindenképpen érdemes sok pénzt áldozni.

Ez kevés lesz

PizzavágóTényleg alap eszköz. Azoknak, akik el sem tudják képzelni, hogy lemondjanak a futárhozta ebédről, mirelit pizzás vacsoráról. De sebaj, eljön még az idő, amikor úgy megkívánnak egy igazi húslevest, hogy elgondolkodnak, mégiscsak beruháznának néhány konyhai eszközbe.Leszögezhetjük, hogy a felsorolt eszközök közül a fazék-fakanál-kés hármassal abszolút nyerők lehetünk.LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Stresszoldó ételek

Van, akin a fokhagyma, van, akin a gyömbér segít idegei megnyugtatásában.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés