free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Csajoknak tesztelve!

Borsa         Címkék: lejátszó, mp3, összehasonlítás, tárgy, teszt 0 hozzászólás

Ha egy új kütyüt dobnak piacra, a pasik megvadulnak, nekünk pedig fogalmunk sincs, miben más ez, mint az eddigiek. A Samsung mp3 lejátszóját - az összehasonlítás végett - egy iPoddal teszteltük.

Mobiltelefon, vagy MP3 lejátszó? Defibrillátor, vagy fülhallgató? Felismeri a Windows, vagy nem? Hát az OSX (ez is egy operációs rendszer)? Megmenthető a Borsa főszerkesztőjének irodai számítógépe, vagy az YP-K5JZB átveszi szerkesztőségünk irányítását? Megismerkedésünk első perceiben annyi kérdést vetett fel egyszerre a Samsung vadonatúj hordozható multimédia-centruma, mint egy gyorsítókon pörgő Vágó István. Elhatároztuk, hogy a fekete ördögöt ringbe küldjük extrém irodai teszünkön és összeeresztjük egy szürke iPod nanoval, aztán meglátjuk, ki marad életben.

A kihívó fél - nézegess képeket a párbajról!

Gépgyilkos kütyüNéhány perccel azután, hogy kézbe vettük a tesztelésre kapott Samsung médialejátszót, majdnem végzetes baleset történt. A gyönyörű, gombok nélküli OLED kijelzős kezelőfelület megbabonázott, azonnal csatlakoztatnunk kellett a cuccot főszerkesztőnk gépéhez. Ehhez a csomagban talált USB kábelt használtuk, előkészítettük a Bikini együttes "Közeli helyeken" című örökzöldjét mp3 formátumban, majd kínos csend következett. A főszerkesztő gépén a Windows XP szívéhez kapott, majd halk sóhajtással jéggé dermedt. Szakértőket hívtunk, akik néhány adrenalininjekcióval újraélesztették a rendszert, mi pedig köszöntük, vettük az üzenetet: a K5 csak a megfelelő szoftver láttán hajlandó barátkozni a számítógéppel. Nos, az ezer forintos pendrájvok korában ez kimondottan vásárlóellenes lépés a Samsung részéről. "Plug and play, mi?!" - morogtuk hazafelé és elhatároztuk, kísérletet teszünk a Mac számítógépeken futó OSX rendszerrel is.

Samsung YP-K5JZB fontosabb jellemzői: Kapacitás: 1 GB Saját hangszóró: van Külalak: fekete féltégla Jellem: elegáns sötét lovag Különleges tulajdonságai: gombok nélküli, érintőképernyős OLED kijelzővel magához édesgeti a gyanútlan vásárlókat; hátából meglepően gyorsan képes hangszórót elővarázsolni; FM rádió; képnézegető; ébresztő funkciók Kompatibilitás számítógépekhez: kizárólag XP-vel működik, Windows Media Player 10 kell hozzá Ár: 1GB: 50.000 Ft., 2GB: 62.000 Ft
A régi társ

A versenytársA Samsung nyilván tisztában van azzal, hogy Apple felhasználó sosem vesz majd termékeiből, valószínüleg ezért nincs köszönőviszonyban sem a Macintosh gépekkel. USB bedugva, lejátszó bekapcs: semmi. A cég magyar weboldalán is kerestünk szoftvert, hátha találunk megoldást. A válasz kiábrándító: kizárólag XP alapú rendszerekhez csatlakoztatható a K5, legalább a 10-es verziójú Windows Media Player alapkövetelmény, ráadásul külön Samsung szoftver is kell hozzá. Kezdtük kissé felhúzni magunkat: 1 GB kapacitás a 2GB-os iPod nano áránál 10.000 forinttal többért? (A Nano az Apple első színes LCD-kijelzős mozgó alkatrész nélküli, akár nyakban is hordható MP3 lejátszója.) Kölcsönkértünk egy iPodot és csatába küldtük egymás ellen a két nagymenőt.

iPod nano fontosabb jellemzői: Kapacitás: 2 GB Saját hangszóró: nincs Külalak: cuki Jellem: Kedves, simulékony teremtés, az iTunes szoftver nélkül azonban használhatatlan.Különleges tulajdonságai: díjnyertes formaterv; színes LCD-kijelző, képnézegető funkció (csak Mac-en); Az Apple legendás termékének legújabb generációja, mely forradalmasította a hordozható médialejátszók piacát. Kompatibilitás számítógépekhez: Mac vagy PC, iTunes szoftverrel Ár: 2GB: 39900 Ft., 4GB 54990 Ft., 8GB 74990 Ft. A K5 harmonikaszerűen kihajtogatható dobozában az USB kábel mellett egészen furcsa eszközt találunk. Első blikkre a kórházas tévésorozatokból ismert defibrillátorra gondoltunk, meg is próbáltuk felébreszteni vele a kanapén szunyókáló Yuki cicát. Elektromos kisülések helyett kőkemény basszusok csaptak ki a futurisztikus szerkezetből, amitől Yuki hatalmasat ugrott, mi pedig kezdtünk gyanakodni: fülhallgatóként is használható az ormótlan szerkezet. A K5 legerősebb tulajonsága a hangzás: külső hangszórója könnyedén töltötte meg zenével a szobát, a füles pedig kellemesen és tisztán szól.[PAGEBREAK]

Amiben jobbA Samsung gépe azért szererethető, mert: vihetjük magunkkal a konyhába főzéshez, feltehetjük a kád feletti polcra fürdés közben, vagy elhelyezhetjük az éjjeliszekrényünkön. Rádió, ébresztőóra, mp3 és digitális képgaléria a lakás bármely pontján. Az iPod ugyanezt csak drága dokkolók és külön megvehető hangszórók segítségével tudja. Így már érthetőbb a K5 borsos ára.Az Apple terméke probléma nélkül kapcsolódott számítógépünk iTunes szoftveréhez. A médialejátszó alapvetően csak a saját gépeden működik, ahol szinkronizáltad a rendszereddel. Sokan átkozzák ezért a legendás iPodokat, pedig néhány ügyes szoftver segítségével kiiktatható ez a korlátozás. A két kütyü hasonló hangminőséget produkál, a nano azonban inkább útitársként elsőrangú: szinte alig érezhető a súlya (40 gramm) és rengeteg zene elfér rajta. A K5 a lakás ékszere: kevesebb zene, saját hangszóróval, mobiltelefon súlyban és méretben.

A párbajozók

ExtremitásokAz előnyök és hátrányok kiegyenlítették egymást, jöhettek az extrém feladatok. Csaknem tíz centivel hosszabb a Samsung fülhallgató kábele az Apple kábelénél, így a két gigász test-test elleni összecsapásában a sötét lovag könnyedén elkapta a pehelysúlyú nanot. Közelharcban a nehezebb K5 a nyerő: egy jól irányzott dobással akár talpig páncélba öltözött rohamrendőröket is leteríthetünk. Amikor a két versenyzőt sportfeladatok végzésére kértük, az iPod teljesített jobban. Ügyesen trükközött a gördeszkapályán, ahogy az egy kult-tárgytól el is várható. Mindkét lejátszó faarccal tűrte Verebes István poénjait a "Mi kérünk elnézést"-showban. Negyven percig nézték a Napkelte adását, ahol Gyárfás Tamás magyar fociedzőkkel készített interjút. Állták a sarat.VégeredményVégül mégis döntenünk kellett: A Samsung lejátszója PC alapú gép, az Apple-é viszont mindkét rendszerhez kompatibilis. Ez a rugalmasság és a dupla méretű tárkapacitás végül eldöntötte a kűzdelmet. A Samsung sith lovagja ügyesen próbálkozik ott, ahol az iPod a leggyengébb: saját külső hangfallal támad. Minden másban azonban továbbra is verhetetlen a Nano.

 


LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Újrahasznosítva

Sok munkával újrahasznosított tárgyakból és bútorokból is stílusos otthont lehet varázsolni.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés