free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Okosan a barnító krémekkel!

vágóréka         Címkék: barnulás, krémek, nap, púder, tipp 0 hozzászólás

Tudjuk, hogy süt a nap, meleg van, barnulhatunk a strandon, de mivel ez nem mindenkinek jön be - ám ők is előnyösebben mutatnak barnán -, összeszedtünk néhány jó tanácsot krémes barnítás esetére.

Versenytáncos múltamban éveken keresztül tonnaszámra kentem magamra az önbarnítókat, mert télen-nyáron csokinak kellett lenni ahhoz, hogy esztétikus látványt nyújtsunk ici-pici strasszköves "ruháinkban". Merthogy latin-amerikai táncok kategóriájáról van szó, ahol a nem déli típusúaknak is barnának kell lenniük.Amióta "leszereltem", csak ritka alkalmakkor használok barnítókrémet, például tél közepén, a születésnapomon. Ilyenkor jó tudnom melyik krémtől leszek barna és nem sárga, és melyiket kényelmes használni, melyik nem foltos és főleg, melyiktől leszek a legkevésbé jellegzetes barnító szagú. Mielőtt azonban megosztanánk veletek a barnítók ötös listáját - ez majd egy másik írás lesz -, álljon itt néhány tanács a szakszerű használatra vonatkozóan.

Barnító krémek. Tényleg.

A vásárlás

Még mielőtt rátérnék a színárnyalat kiválasztására, az egyik legfontosabb tudnivaló az önbarnítókról: léteznek kifejezetten arcra használható barnító krémek és olyanok, amelyekkel kizárólag csak a testünket kenhetjük. Persze mostanában belefutunk túinvanokba is; mindenképpen olvassuk el a tudnivalókat a krém hátoldalán. Ha ezzel megvagyunk, jöhet a színválasztás. Ha egy márkának a terméken belül több árnyalata van, akkor az aktuális színünkhöz legközelebb állót vegyük meg. Ha például hófehér, halvány rózsás bőrünkből szeretnénk csoki barnát, arról alapból tegyünk le, mert ezt foltok nélküli önbarnítással biztosan nem érjük el. Értsük meg, hogy csak egy-két árnyalatot tudunk gusztusosan sötétíteni testünkön. Ha jobban belegondolunk, a négy-ötrétegű barnító az izzadság hatására iszonyú gyorsan bír távozni testünk bizonyos hajlatairól, (lásd: térd hajlat, könyök hajlat, hónalj) és a helyükön huncut fehér foltok vihognak.

Így hat a krém

Az önbarnítókról tudni kell (nem a festékszerűen működőkről), hogy bőrünk felső rétegeit, a hámréteget színezi meg, ezért kopik le gyorsabban ez a barnaság, mint a napfény vagy szolárium hatására nyert színünk - ez a mélyebb rétegekben alakul ki. Pontosan ezért van az, hogy egy-két fürdéssel és a luffa szivacs dörzsölésével sikerül lemosnunk magunkról a barna színt. Nos, itt el is érkeztünk a helyes barnító árnyalat megválasztásásnak okához. A gyakori kézmosás miatt ritka, hogy kézfejünkön is jól működjön a barnító a hétköznapokban, és ha egy sötét árnyalatú kar találkozik a hófehér kézfejünkkel a csuklónknál, az egyáltalán nem esztétikus. A célunk az, hogy a lehető legtermészetesebb barnaságot érjük el 2-3 óra alatt.

Ezt a pózt ajánljuk

Gyakorlati tanács

Még egy gyakorlati tanács: ha nem akarunk a kollégák orra előtt lebarnulni - gondoljunk bele, hogy a reggeli meetingre még fehéren megyünk be -, akkor javaslom, hogy este, fürdés és alapos törülközés (fontos, különben foltosak leszünk) után kenjünk be magunkat az általunk választott önbarnítóval. Miután alaposan eldolgoztuk magunkon a krémet, jusson eszünkbe a hátunk közepe is. Aki nem éri el, azonnal hívjon segítséget, vagy szokjon hozzá a fehér folt gondolatához.

Amikor befejeztük a barnítást, szappannal mossuk meg a kezünket, óvatosan, gyenge vízsugárral, hogy ne fröcsköljük le magunkat a vízzel higított barna krémmel, és tényleg csak a kézfejünket érje a víz. A ránk fröccsenő víz foltjainak helye fehér lesz, ha meg a tenyerünket nem mossuk le, akkor olyanok leszünk reggelre, mint aki diópáccal festegette a polcokat egész hétvégén (én egyébként, ezt használtam indoknak amikor még nyeretlen kétéves voltam, és akkor működött). Pár percet várjunk meztelenül, Leonardo híres aranymetszés szabályait ábrázoló emberének pózában és utána felöltözhetünk.

 

 


LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Detektív-képző

Ha szeretnénk kideríteni férjünk megcsal-e, jelentkezzünk a Harriet Bond detektív-képző iskolába.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés