free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Tv-újság helyett

Borsa         Címkék: ajánló, film, nyár, program, tévé 0 hozzászólás

A jó időben, a melegben egyre kevesebb értelmét látjuk a tévé előtti időtöltésnek. Nyári záporok és a hosszú hétvégék - üresjáratok - esetére viszont nem árt tisztában lenni a programmal.

Egyre kevésbé van kedvünk a kétdimenziós élményekhez. Lassan itt a nyár, ami azt jelenti, hogy nekivághatunk a világnak, a kontinensnek, az országnak vagy csupán a városnak, teljesen mindegy, csak kimozduljunk valahová. Ha őszinték akarunk lenni, leginkább csak a városi szórakozóhelyekig jutunk, de néhány esősebb estén ez a tervünk is fuccsba mehet. Ezekre az esetekre jó, ha tisztában vagyunk vele, hogy érdemes-e egyáltalán bekapcsolni a tévét és ha igen, akkor melyik csatornára lépjünk. Mi a héten ezeket a filmeket nézzük meg és ráadásnak némi sportot is. Később pedig, ha tehetjük, kipróbáljuk a tévében látottakat - legalább is egy részüket.

Grace klinika rezidensei és fődokijai

Kedd

A kórházas sorozatok révén rendkívül fontos kifejezésekkel gazdagodott szókincsünk. Hogyan is lennénk meg a: "tachikardiáslettrögtön elveszítjük" vagy az "üssétekkiüssétekki" alapszókincsünket képező mondatok nélkül. Ráadásul, ha az éves tüdőszűrést olyan vicces és eredeti fazonok végeznék, mint mondjuk a Grace Klinika rezidens dokijai, nem lenne gond a részvétellel. A filmbéli csapat működése - szerintünk - egyébkén sok rokon vonást mutat saját életünkkel. (RTL Klub: május 22. Kedd, 22:00 - Grace Klinika)Nem tudjuk, hogy mit tennénk, ha első gyermekünk születésekor, mind fiunk, mind pedig imádott feleségünk meghalna. Nicolo Busotti, tizenhetedik századi hangszerész-mesterrel viszont éppen ez történt, és fájdalma különös tettre sarkallta őt: a gyermekének szánt hegedűt halott nejének vérével festette be. A hangszer azóta bejárta az egész világot, és a virtuózok kezében mindig különös hangon szólal meg. Egyesek szerint az ilyenkor hallható dallam, a halott asszony éneke gyermekéhez. Mi hiszünk nekik. A film zenéjét - nem véletlenül - Oscar és Grammy-díjjal is jutalmazták 2000-ben. (HBO: május 22. Kedd, 22:00 - A vörös hegedű)

Itt még az angolok nyertek - 2005-ös BL döntő

Szerda

Már megírtuk egyszer, és most is csak ismételni tudjuk önmagunkat: nem igaz, hogy nem érdekel minket a foci, de mi csak a főbb eseményekre koncentrálunk. A Bajnokok Ligája döntőjét például nem hagyjuk ki. Az AC Milan és Liverpool közötti összecsapás már csak azért is érdekes, mert 2005-ben hasonló felállás mellett az angolok 3:0-ról hozták vissza csapatukat az isztanbuli döntőn. Meglátjuk, hogy most az athéni légkör megadja-e a lehetőséget az olaszoknak a visszavágásra. Ha még így sem találjuk túl izgalmasnak az összecsapást, akkor pedig fogadjunk a végeredményre a neten. (M1: május 23. Szerda, 20:00 - Bajnokok Ligája döntő: AC Milan - Liverpool)

Még nem jártunk börtönben, de érdekelne minket, hogy milyen előírásoknak kell megfelelnie egy modern intézménynek. Hogyan oldják meg, hogy megfelelő védelmet nyújtsanak az őrök számára, hogy technikailag is megfeleljen az intézmény az elvártaknak, hogy lehetővé tegye a rabok emberhez méltó, de mégis csak büntetésként felfogható életvitelét. A North Brantch-beli fegyencnevelő intézetet a korábbi börtönkatasztrófákból és szökési kísérletekből okulva hozták létre. Magyarországon valószínűleg nem találunk egyhamar hasonló felszereltségű épületet, ezért megnézzük az erről az intézményről szóló dokumentumfilmet. Csak nem most, hanem majd, ha ismétlik, mert mi ma este inkább George Michael koncertre megyünk... (National Geographic: május 23. Szerda, 20:00 - Különleges építmények II. - Börtön felsőfokon)

A belügyi nyomozó - Ozmozis Jones

CsütörtökMég mindig élénken élnek fantáziánkban a francia La vie (Az élet) című rajzfilmsorozat szereplői. Szinte látjuk, ahogy rohannak a kis vérlemezkék, hogy a megvágott karon vart képezzenek. Biológia tankönyvek több éves tanulmányozása után sem értettük volna meg jobban és gyorsabban, hogy mi zajlik le ilyenkor szervezetünkben. Most, jobb híján, nem a sorozatot, hanem egy amerikai alkotást - a hagyományos és rajzfilm ötvözetéből álló - Ozmózis Jones-t ajánljuk. A főhős, vagyis a fehérvérsejt-detektív Jones kalandjai, ugyan nem garantálják ugyanazt az élményt mint gyermekkorunk sorozata, de azért így is szórakoztatóak és tanulságosak. (RTL Klub: május 24. Csütörtök, 12:15 - Ozmózis Jones - A belügyi nyomozó)

[PAGEBREAK]

CsütörtökHárom magyar küzd Brazíliában a barátságtalan trópusi termikekkel. Akik annyit konyítanak a földrajzhoz és a légköri viszonyokhoz, mint mi, azok simán bevennék, hogy elborult elméjű sci-fi történetét vázoljuk fel éppen. Ennél pedig sokkal izgalmasabb dologról van szó: három magyar siklóernyősről, akik világrekordot szeretnének dönteni, úgy hogy meglovagolják a termikeket, vagyis a troposzférában keletkező meleg légáramlatokat. Felkészülésüket és kiutazásukat nézhetjük végig, de persze a repülés látványa sem lesz utolsó... (M2: május 24. Csütörtök, 20:05 - Termiklovagok)

Az induló csapat - Melrose Place

Péntek

Rengeteg filmben látunk olyan színészeket, akiket a Melrose Place-ben ismertünk meg először. Ilyenkor előtörnek a régi epizódok képei, gyorsan beazonosítjuk, hogy ki kivel kavart, vagy hogy ki kinek tett keresztbe. Vannak részletek, amelyekre már nem emlékszünk, viszont van, amit nem lehet elfelejteni: hogy mi is bármikor szívesen beköltöznénk a medencés vagy akár a tengerparti házba; hogy Amandát csíptük a legjobban, de persze nem mindig ő volt a legjobb fej; hogy az egy házon belüli kavarások száma gyakorlatilag konvergált a végtelenhez; az örök rejtély pedig továbbra is bennünk motoz; vagyis, hogy hogyan voltak képesek annyian beleesni a pocok képű Allisonba. Péntekre vegyünk ki szabadnapot - úgyis jön a hosszú hétvége - kelljünk későn, nézzük meg a Melrose Place-t, majd kapcsoljuk ki a tévét és menjünk ki a szabadba szórakozni valahová, ha nem is a tengerpartra, de valamelyik nyitott szórakozóhelyre. (TV2: május 25. Péntek, 11:30 - Melrose Place)

Együtt a banda - jelenet a filmből

Szombat

Pókerezni és egyáltalán, szerencsejátékot játszani - ha van pénzünk, ha nincs -, szerintünk csakis nagyvonalúan érdemes. Bár a nagy kártyások nem tartják a pókert szerencsejátéknak, és úgy gondolják, hogy a másikat figyelve sok mindent előre kiszámíthatunk. Danny Ocean és bandája hasonlóan gondolkodik, csak ők nem a pókerről, hanem a kaszinók kifosztásáról. Úgy játszanak, mint akinek nincsen veszteni valója, a kérdés már csak az, hogy 150 millió dollár kinek a zsebében lapul majd a nap végén. Steven Soderbergh filmje olyan sztárparádét vonultat fel, hogy az az érzésünk, a film alkotói nem akarták a véletlenre bízni az alkotás sikerét. Fölösleges volt az aggódalom, a történet és a rendezés magában is megállná a helyét, de azért azt sem bánjuk, hogy így alakult, és így egy helyen látjuk Clooney-t, Pittet, Garciát, Damont, Roberts-et, Afflecket és még folytathatnánk a sort, de minek, inkább megnézzük még egyszer a filmet. (RTL Klub: május 26. szombat, 20:25 - Ocean's 11 - tripla vagy semmi)

Az amerikaiakat - valós élmények hiányában, mivel még nem jártunk az Óperencián túl - gyakran úgy képzeljük el, mint a rajzfilmhősöket. Egy-egy személy bemutatásánál - szerintünk - néha az a legtalálóbb, ha mondjuk szupermenhez, betmenhez vagy éppen dzsókerhez hasonlítjuk, aszerint, hogy miben a legjobbak. A New York-iakról egyébként is az a hír járja, hogy ők egy másik kasztot képviselnek Amerikán belül. Az itt élő különc emberek a saját környezetükben megtanulták a szabályokat, de onnan kikerülve már nem biztos, hogy ilyen jól boldogulnak. A New York-i állatkert figurái tökéletesen testesítik meg az emberi jellemeket. Bár itt a csapatot oroszlán, zsiráf, koala, kígyó és pingvin alkotja, de így is ugyanolyanok, mint mi, emberek: viccesek, neurotikusak, idióták, okoskodóak vagy idegesítők, és ha úgy alakul segítik egymást, vagy éppen beszólnak a másiknak. Szeretjük az animációs filmeket, ezt is megnézzük. (HBO: május 26. szombat, 18:40 - Vadkaland)

Jonny Cash elítélteknek énekel - jelenet a filmből

Vasárnap

Első hallásra talán unalmasnak tűnik, hogy két órán át nézzük, ahogy egy versenypályán mennek körbe-körbe autók. Ha viszont eltöltünk egy kis időt a képernyő előtt, akkor már pontosan tudjuk, hogy a Forma I egyáltalán nem erről szól. Hihetetlen koncentráció, csapatmunka, taktika és technikai bravúrok jellemzik a világ egyik legdrágább sportját. Sumi távozásával ismét felpezsdült egy kicsit a hangulat, ráadásul a monacói pályára sok mindent lehet mondani, csak azt nem, hogy unalmas: ez a világ egyik legnehezebb versenypályája. Mi jelenleg elfogult Ferrarisok vagyunk és a finn Kiminek szurkolunk. (RTL Klub: május 27. Vasárnap, 15:35 - Forma I - Monacói Nagydíj)

Vannak dalok, amelyeket jól ismerünk, de az énekes neve valahogy sosem jut eszünkbe. Jonny Cash-sel is így voltunk, amíg meg nem néztük a Nyughatatlan című filmet. A Jonny Cash-védjegy nemcsak az ötvenes évek Amerikájára nyomta rá bélyegét, de alapvetően határozta meg a huszadik század második felének zenei világát az USA-ban. Ha nem szívtuk az anyatejjel magunkba a country zenét, akkor is érdemes megnéznünk a filmet, mert Joaquin Phoenix alakítása kihagyhatatlan. Oldalán Reese Witherspoont találjuk, akit ugyan furcsa barna hajjal látni, de a film végére ezt is egészen megszokjuk. Mindkét főszereplőt Oscar-ra jelölték alakításáért, Reese meg is kapta, de mi inkább Joaquinnak adtunk volna. (HBO: május 27. Vasárnap, 21:00 - A nyughatatlan)LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Megszületett...

A zeneiparnak új hercegnője lett: Beyonce és Jay-Z hétvégén világra jött kislányát máris mindenki imádja.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés