free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Az 5 legjobb tv-sorozat

Borsa         Címkék: legjobb, lista, öt, sorozat, tévé 0 hozzászólás

Igaz, hogy nem szeretünk állandóan tévét nézni és sorozatfüggők sem vagyunk, de mégis akadnak olyan folytatásosok, amelyekre mi is csak nehezen mondunk nemet. Összegyűjtöttük a legjobbakat.

Sokszor elmondtuk már, hogy ha csak tehetjük, nem nézünk tévét. Jóóó, rendben... a híreket persze mi is megnézzük és igyekszünk rábukkanni az érdekességekre is. A tévécsatornák vezetői viszont éppen azt szeretnék, ha egész nap a tévét néznék, ezért a különböző sorozatokka megpróbálnak a készülékek elé szoktatni minket. Tartunk tőle, hogy már semmi nem hozhatja vissza azt a hangulatot, amikor az ország egy emberként nézte az Onedin család-ot vagy a Dallas-t, viszont most már mindenki kedvére válogathat a sorozatok közül. A szerkesztőségben heves vita volt kialakulóban, amikor a legjobb sorozatok listáját szerettük volna összeállítani, így a vitát rövidre zárva elkészült ez a válogatás, amely talán nem tükrözi egységesen mindannyiunk ízlését, de mindenki talál köztük olyat, amire - ha eddig még nem történt meg - rá tudna szokni.

Ismét köztünk vannak

4400A 4400 rendelkezik a jelenleg játszott sorozatok között az egyik legfülbemászóbb főcímzenével, de bizonyára nem ezért nézzük olyan serényen. Sokszereplős sci-fi dráma, melynek alapkonfliktusa, hogy egyszercsak 4400 férfi, nő és gyerek érkezik a Földre - mi másban - egy fénygömbben. Az erre kijelölt FBI-os szakik rövidúton kiderítik, hogy mindannyian az elmúlt cirka 50 év során eltűnt személyek, akiket valamiféle titokzatos - talán nem is biztosan földönkívüli - entitás emelt ki átlagos életükből, és nem mindennapi képességekkel ruházott fel, hogy aztán visszahelyezze őket a földi időszámításba; távollétük alatt egy percet sem öregedtek. A meglehetősen összezavarodott visszatérőknél csak az FBI van nagyobb gondban: ki kell deríteniük, hogy az újonnan kialakuló emberi képességek milyen távoli célt szolgálnak. (4400; 2004-től látható)

Mi még a Facérokból ismertük, most már ő A főnök

A főnökNyomozós bűnügyi sorozatokkal Dunát lehet rekeszteni, A főnök azonban valami más. Brenda Johnson-t, a CIA által kiképzett rendőrnyomozót Atlantából áthelyezik Los Angelesbe, a különleges nyomozati osztály élére. A helyi vén rókák nehezen viselik, hogy egy messziről jött ember, ráadásul egy erőskezű nő, dirigál nekik. Munkahelyi konfliktusok közepette lavíroz Brenda a különleges érzékenységgel kezelendő bűnesetek erdejében, és közben tök emberi marad. Brilliáns logikai csapdákkal buktatja le vallatáskor a rossz embereket, bevállalja a hibáit és elfedni igyekszik a gyengeségeit. Brenda a munkában nem ismer pardont, de a magánéletében csak csetlik-botlik: vívódva nyúl a fiókba egy szelet csokiért és a fenének sem ismeri ki magát Los Angeles közlekedésében. A főnök sikerének titka az ügyes forgatókönyv mellett a zseniális Kyra Segdwick (2006-ban a legjobb színésznő a drámasorozatokban, az Arany Glóbusz szerint és szerintünk is). (A főnök / The Closer; 2005-től látható)

Cristina meg csak mondja, mondja...(jelenet a filmből)

Grace klinikaKórházsorozatokból sosem elég. A Kórház a város szélén és a Klinika nyilvánvalóan nem elégítette ki a véres részletek iránti éhségünket, a Vészhelyzet-et meg már túl rég bámuljuk ahhoz, hogy megmozgasson. Ellenben itt van Bill Clinton kedvenc sorozata, a Grace klinika, mely mint egy csepp hűs víz a forró sivatagban, frissíti a testet és a lelket. A sokszereplős drámasorozatban több a nevetés, mint a dráma; szereplői olyan orvosok és rezidensek, akik beviszik a magánéletüket a munkahelyükre. Kisstílű gonoszkodásokkal és hajbakapásokkal dobják fel a napot, a főnökeikkel kavarnak, és két intrika között felvágnak néhány beteget. (Grace klinika / Grey’s Anatomy; 2005-től látható)

Világ hősei egyesüljetek

HősökMentsd meg a lányt, és megmented a világot - ezt minden valamirevaló hős tudja, legalábbis a Hősök-ben. Szerte a világon véletlenszerű módon emberek ezrei fedeznek fel magukban különös, új képsségeket, és ha valaki azt gondolná, hogy ez a sztori kísértetiesen hasonlít a 4400-ra, az nem hibáztatható. De míg a 4400 hősei haszontalannak vagy egyenesen gonosznak tűnő hőstettekkel büszkélkedhetnek, a Hősök nem aprózza el: repülő, gondolatolvasó, szövetileg regenerálódó, térhajlító-időutazó, gépekkel kommunikáló, falon átsétáló, alakváltó és egyéb mágikus képességekkel rendelkező elektor-kalandoroktól nyüzsög az éter. A cél, hogy megakadályozzák New York teljes pusztulását, és mivel amerikai módra New York egyenlő az egész világgal, az emberiség bizony nagy bajban van.( Heroes / Hősök; 2006-tól látható)

Nem az ablaktisztítás az erénye - jelenet a filmből

A médiumMondhatják, hogy paranormálisak vagyunk, de imádjuk A médium-ot. A hátborzongás netovábbja, hiszen címszereplője, Allison Dubois egy hétköznapi nő, feleség és családanya, aki mellesleg halottakkal kommunikál, és ilyen minőségében segít be mindig a kerületi ügyészségnek a nyomozásban. Az Allisont alakító Patricia Arquette igazi alternatív sztár; már a Stigmata-ban is halálra rémített boldog-boldogtalant, Allison szerepét pedig mintha csak rá szabták volna. A történetben többféleképp is jelen van a misztérium, hiszen éppen a Dubois-család mindennapjait bemutató képsorok emelik A médium-ot a tökély még magasabb fokára. Joe, a férjek gyöngye, megértő, támogató társ, aki természetesnek veszi a munkamegosztást a házvezetésben, a lányok pedig anyjuktól örökölt képességeik ellenére is tipikus dinka kisiskolások. A médium ihletője valós személy, kinek neve Allison Dubois, és maga is a sorozat körül sündörög tanácsadóként. (A médium / Medium; 2005-től látható)Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Megszületett...

A zeneiparnak új hercegnője lett: Beyonce és Jay-Z hétvégén világra jött kislányát máris mindenki imádja.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés