free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Biciklitartozékok csajoknak

Radnai Anna         Címkék: bicikli, csajok, dizájnos, kiegészítők, tartozékok 5 hozzászólás

A bicikliszervízesek gyakran lekezelnek minket, ha kevésbé praktikus, sokkal inkább dizájnos kiegészítőket kérünk kerékpárunkra. Gondoljunk ezek használhatóságára is, és nyugodtság a szívbe.

Gyakran előfordul, hogy levegőnek néznek a biciklis boltban, sőt néha még apró-cseprő problémáinkat sem kezelik megfelelő figyelemmel. Személyes tapasztalataim közül a legijesztőbb eset majdnem balesetet eredményezett. Szezonnyitó kivizsgálásra vittem a kétkerekűt, és egyúttal rendeltem egy kosarat is rá. "Nem árt az, ha van hova pakolni" - gondoltam. A szerelő lenézően végigmért, majd egy bólintással a tudtomra adta, hogy mindent ért, és el vagyok bocsátva. "Délután" - dünnyögte már háttal nekem, amiből megtudhattam, hogy mikor jöhetek vissza járművermért.Gondatlanságból elkövetett...Aznap este már abban a boldog tudatban száguldoztam a Nagykörúton, hogy a szakértő kezek minden kis meghibásodást kiküszöböltek és nem érhet kellemetlen meglepetés. Aztán egyszer csak egy kanyarnál kifordult a kormányom. Nem estem el, kézzel úgy-ahogy meghúztam a kilazult csavart, és inkább gyalog folytattam az utat. Ám ahogy a járdára emeltem a biciklit, a kosár is leszakadt. Másnap dühösen vittem vissza a bringámat. Érdeklődtem, milyen egyéb váratlan eseményre számíthatok az utakon. A szerelő halottsápadt lett, látszott, hogy egy röpke pillanat alatt lejátszódott lelki szemei előtt, hogy mi történhetett volna. Szinte megsajnáltam, és magamat is megdorgáltam kicsit, hogy nem néztem meg kerékpárom állapotát, miután átvettem.

Nézegess biciklitartozékokat!

Nincs megállásÉp bőrrel megúszva az esetet könnyedén megbocsátottam neki, ő pedig a legelőzékenyebb javítómester lett a világon. Máig nem tudja, mivel kedveskedjen, ha betévedek hozzá. Így egyre gyakoribb vendége lettem, mert ahol megbecsülnek, oda szívesen megyek. Bicikli kiegészítőből sosem elég, a választék pedig kimeríthetetlen. A kosártól fél év után megszabadultam, mert Budapesten túl rázósak az utak, és padkázni sem lehet vele rendesen. Viszont vettem egy kulacsot, a hozzávaló tartóval. Miután kicsit elgyönyörködtem a metálszínű termoszokban, végül is egy műanyagkulacsot választottam, mert olcsóbb és a célnak is tökéletesen megfelel (kép1). Majd ha szokásommá válik a biciklis kirándulás, akkor esetleg újragondolom a kulacsválasztást. Viszont beruháztam egy kerékpáros mobiltartóra (kép2), hogy ha csendes forgalmi helyzetekben hívnak, ne kelljen feltétlenül félreállnom. Aztán vettem egy energiatakarékos, búvárkodáshoz is alkalmas lámpát (kép3), ami akciós volt és már amúgy is nagyon utáltam a régi, zseblámpaméretűt. Akár 200 órán keresztül világít, mit lehet tudni, mikor borul ránk nyolcnapos sötétség!A kosár helyett rögzítőszalagos bicikli-csomagtartót választottam, lepukkant, repedtfazékhangú régi csengőm helyett pedig egy virágmintás új csengőt (kép4). Elgondolkoztam az iránytűs változaton is (kép5), de végül csak elraktároztam a termosz mellé az agyam hátsó részébe. Majd ha városon kívül is kerékpározom.

Biciklitartozékok, nem csak csajoknak

Az áttörésPumpából, szerelőm legnagyobb megelégedésére, nem a formatervezett, biciklire erősíthető kétarasznyi csodák közül választottam (kép6), inkább az oldskúl autóspumpa mellett döntöttem, amivel jól és könnyen felfújhatom a kerekeket (kép7). Az igazi áttörést azonban az hozta kapcsolatunkban, mikor a szomszédos táskabolt kirakata elől is hozzá menekültem és bevallottam neki, hogy halálosan beleszerettem a vállon átvethető türkizkék válltáskába, de mivel biciklivel járok, csakis az ő kekiszínű övtáskáját választhatom. Randevúra hívott. Azóta minden héten szakértő szemek vizslatják át biciklim állapotát. Karácsonyra acélsodronyos biciklilekötőt, szülinapomra háromfunkciós füllámpát, az első évfordulónkra pedig egy 18 funkciós kerékpár-kompjútert kaptam tőle, vezeték nélküli pulzusmérő övvel. Ja, és egy termoszos kulaccsal is meglepett, mikor először vágtunk neki kettesben a világnak, biciklivel.

 LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Újrahasznosítva

Sok munkával újrahasznosított tárgyakból és bútorokból is stílusos otthont lehet varázsolni.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés