free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Menő sminkek

Borsa         Címkék: adottság, divat, fényes, menő, smink 0 hozzászólás

Jó tisztában lenni az aktuális sminkddivattal, de adottságainknak megfelelően kell elsajátítani az ötleteket. Idén a fényes színekkel kell variálnunk, amihez jól jönnek sminkes Bor(c)sa tanácsai. Íme.

Az idei tavaszi-nyári sminkdivatból kiragadtunk néhány példát, hogy rendes női magazin módjára, beszámoljunk a menő trendekről. Közös jellemzőjük, hogy fényes festékekkel készültek, amitől minden fényviszonyban másként, és nagyon különlegesen mutatnak. Vérmérséklettől függően bárki bármelyiket elkészítheti, de azért mindegyiknek megvan a maga helye, és ideje. Gyakoroljatok bátran, mindent szabad, de egy tükör mindig legyen kéznél.Így készültA képeken látható sminkek kivitelezés szempontjából egyformák. Első lépésként a bőrszínnel megegyező, és a bőrtípusnak megfelelő alapozóval vékonyan lealapoztuk az arcot, a szemhéjat is beleértve. Mivel nem az a cél, hogy az alapozó a ruhánkon landoljon, és azt sem szeretnénk, hogy pár órával később úgy nézzünk ki, mint egy viaszbábu, porpúderrel le kell fixálni. Ez a fixálás ugyanazon az elven működik, mint amikor kivajazunk egy tepsit, lisztet szórunk bele, és kiöntjük a felesleget. Ami akar, ott marad, a többi meg könnyen eltávolítható. Szem-szájnak ingereA szemsminkek elkészítésénél is ezt az elvet követjük. A lealapozott szemhéjra felvisszük a szemfestékeket, ami beletapad, és így nem áll össze csíkokba a nap folyamán. Célszerű a szempillaspirált a szemsmink legvégére hagyni, mert a lehulló festékek beleragadnak a szempillafestékbe, amit ha újra átfestünk, gyakorlatilag bepanírozzuk a szempillákat, és így csomós lesz, de legalább máris rántható. A pirosításnál is nagy hasznát vesszük annak, hogy le van púderezve az arc. Ugyanis a közvetlenül az alapozóra felvitt pírt lehetetlen eldolgozni, mert beleragad és foltos lesz. Manapság különben sem divat a lázrózsa. A szájat natúr ceruzával kontúrozzuk, és a hangulatnak megfelelő rúzzsal, vagy szájfénnyel kitöltjük.

Nézegess képeket!

A három sminkAz első, natúr összhatású. Bárhol, és bármikor hordható. Megvan az a jó tulajdonsága, hogy napközben a munkában és a bevásárlásnál sem túl feltűnő, de egy alkalmi ruhával, gyertyafényben is mutatós (kép1). Természetes színekkel: szürkésbarna, vajszín, hamvas rózsaszín, és mályva selyemporokkal készült. Igazi decens főnyeremény.

A második az élénk színek használatát mutatja. Aki szeret a tavaszi és nyári gyümölcsök színeibe öltözni, bátran kísérletezhet sminkjében is a most divatos élénk narancs, rózsaszín, lila, türkiz, vagy az itt látható zöld irizáló (színjátszó) árnyalataival (kép2). Selyemfényű rózsaszín pír dukál hozzá, és a csillogós szájfényből sem lehet elég. Na jó, azért lehet; a szájfénytől lucsogó száj igazi pasiriasztó, és a hosszú haj is mindig beleragad.

A harmadik divatosnak mondott stílus, a "Barbie-style". Gyerekkoromban megúsztam az énképemre gyakorolt káros hatását, ennek ellenére ez a smink a szabadság megtestesítője. Ha ilyet szabad, akkor mindent szabad. Hupilila, elvetemült pink, csillivilli arc és száj (kép3). Azoknak ajánlom, akik tetőtől talpig, tehát az öltözetükben is szeretik ezt a feltűnő megjelenést, és tudják is viselni.LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Detektív-képző

Ha szeretnénk kideríteni férjünk megcsal-e, jelentkezzünk a Harriet Bond detektív-képző iskolába.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés