free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Valami rendes étel

Borsa         Címkék: hús, í-zi, körtés, pulyka, recept 0 hozzászólás

Ha az ember főzne valami rendeset, amivel megörvendeztetheti szeretteit, és nem vegetáriánus, akkor az első, ami az eszébe jut, a hús. Legyen valami hús hétvégére, legyen mondjuk körtés pulyka.

Mi csajok, ilyenkor hőségben prímán elvagyunk salátán és joghurton, de szegény tartós kapcsolatunk enne végre valami rendeset. Legalább a hétvégén. Ekkor persze átgondoljuk, hogy sertés kizárva, legyen valami könnyű pulyka, és persze gyümölcs is kell, mert akkor már mindenkinek legyen jó. Meg persze olyan legyen, amit lehet hidegen is enni, mert mi van, ha még sincs kedvünk nekiülni a meleg kajának. Hogy ne ácsorogjunk elárvultan a hentesnél és ne szaladjunk bele a natúr pulykaszelet barackbefőttel és rizzsel ízes, de unalmas kombinációjába, készüljünk fel egy körtés pulykára.Ehhez a kajához felszerelt konyha kell, legalább a tepsi-sütő-alufólia szinten és bár olyan dolgok alkotják a receptet, amelyek majd' minden háztartásban megtalálhatók, érdemes alaposan átböngészni az alábbiakat, amikor összeállítjuk a bevásárló listát, mert nem biztos, hogy minden van otthon a hozzávalókból.

Na, hol a pulyka?

Így készülKét ember számára úgy egy kilónyi pulykamellet egészben - úgyis összesül és legalább marad egy kicsi másnapra - magunk elé fektetünk és nézegetjük egy darabig, majd bedörgöljük sóval és fehérborssal. Két kemény körtét - ilyenkor amúgy is import és kőkemény - meghámozunk és vastag cikkekre vágunk, valamint megpucolunk nyolc fokhagymagerezdet. A húsba egyenletesen elosztva, kiskéssel lukakat szúrunk és mindegyikbe belegyömöszölünk egy fokhagymagerezdet. Most egy kicsit koncentrálni kell; megállapítjuk, hogy a hús rostjai milyen irányba futnak és azokkal párhuzamosan, mélyen bevagdossuk, méghozzá úgy, hogy minden vágatba bele tudjunk dugni egy-egy gerezd körtét. Ezek a zsebek legyenek mélyek, hogy minél mélyebbre tudjuk tolni a gyümölcsöt, de igyekezzünk olyan hosszúságúra vágni, hogy szorosan tartsa a körte cikkeket. Most egy kicsit megszórjuk az egészet őrölt gyömbérrel - jusson a lukakba is. Egy kényelmes nagyságú tepsit kiolajozunk, és belefektetünk keresztben öt szelet bacon szalonnát. Erre ráfektetjük az előkészített húst és a szalonnát felhajtva csinos csomókat kötünk rá. Igyekezzünk meghúzni a csomókat - vigyázat szakad! -, hogy a szalonna minél jobban tartsa a húst. Aláöntünk fél deci vizet és fél deci száraz fehérbort - rosé is jó - lefedjük alufóliával és olyan 200 fokon sütni kezdjük. Na most. Egy bögrében összekeverünk egy evőkanál csípős mustárt és ugyanannyi mézet - vagy elővesszük a féltve őrzött mézes mustárt a hűtőből - és elkeverjük annyi borral, amennyi locsolhatóvá hígítja. A hús alatt folyamatosan pótolgatjuk a folyadékot vízzel és borral, majd amikor már puha, levesszük a fóliát és locsolgatni kezdjük a mézes keverékkel, illetve a saját levével. Így pirítjuk készre. Mint minden sültet, ezt is pihentetni kell szeletelés előtt, hogy a fővés folyamata az étel belsejében is leálljon. Addig terítünk, lezuhanyozunk és bedezodorozzuk magunkat. Aztán a maradék borból csinálunk két hideg fröccsöt, kinyitunk egy zacskó ropit, párunkkal közösen elfogyasztjuk, megvárjuk, míg lemegy a nap és akkor nekiülünk a már hideg sültnek.LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Stresszoldó ételek

Van, akin a fokhagyma, van, akin a gyömbér segít idegei megnyugtatásában.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés