free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Szemöldöklés

Borsa         Címkék: arc, forma, karakter, szemöldök, tippek 0 hozzászólás

Szemöldökünk alapvetően meghatározza arckarakterünket, ezért egyáltalán nem mindegy, hogy milyen színű és formájú. A pornósztár-szemöldök sosem volt divat, de nem mindenki tudja. Tanácsok.

A szemöldök olyan raffinált kis szőrszálak halmaza, amelyek alapjában változtatják meg az arc karakterét. A szembejövő vagy az újságban látott arcokat elnézve gyakran - tudattalanul is - besoroljuk a személyeket valamilyen skatulyába, amit legtöbbször éppen a szemöldök karakterizáló tulajdonságának köszönhetünk. Hogy csak a legismertebbet, a "pornósztár-szemöldököt" említsük, ami az eredeti helye fölé tetovált borzasztó csíkból áll. A hibákat elkerülendő, következnek itt tekintetünk titkai, avagy gyorstalpaló szemöldöklés Borsától. Hogy tutira menjünk, a témában két szakembert is megkérdeztünk: Balla Orsolya maszkost és Herrer Dóri sminkest.

Nézegess szemöldökformáló-eszközöket!

Nyílt titokA sminkelésnél sokszor arra törekszünk, hogy szép nagy szemünk, nyílt tekintetünk legyen. Ehhez viszont alap egy jó ívű, az arcunk karakteréhez illő szemöldök. Éppen ezért dolgoznak sokszor külön szakértők a magazinok címlapjain és a filmekben szereplő sztárok szemöldökén. Greta Garbo, Marlene Dietrich, Marilyn Monroe arcát ezer közül is felismerjük, sőt imitátoraiknak sincs nehéz dolguk, annyira jellegzetes a sminkelésük.A szemöldök fazonja, íve érzelmeket is kifejezhet. A bujaságot, szomorúságot, gonoszságot kifejező formákra rá is lehet játszani, ezt a filmekben például a maszkosok ki is használják. Mielőtt viszont nekikezdenénk a fazonírozásnak, a nem kívánt eredmények elkerülése végett, jó tudni, hogy mit hogyan tegyünk. A szemöldökünknek ugyanis, az orrunkkal ellentétben például, otthon is nekieshetünk, de megváltoztatásával legalább olyan eredmény lehet elérni, mint az utóbbi plasztikájával. Megszívelelendő sminkesünk tanácsa, miszerint ne összevissza tépegessük ki a szálalakat, mert a szemöldök szőrei nagyon lassan nőnek vissza, és ha elrontjuk, rendbetétele gyakran válik lassú és lelombozó folyamattá.

Brooke Shields nem ilyet hordott

TerepszemleA tükör előtt érdemes felmérnünk arcunkon a szemöldökünk és a szemünk viszonyát. A célunk az legyen, hogy harmónikus legyen az összhatás. Sminkszakértőnk szerint az nem baj, ha magazinból nézzük ki, hogy körülbelül mit szeretnénk (így van legalább egy támpontunk), de mindenképpen győződjünk meg arról is, hogy mit lehet kihozni adottágainkból. Mindenkinek más jellegű a szeme fölötti szőrhalmaz. Brooke Shieldsnek például jellegzetes, szinte férfiasan dús szemöldöke van, amit a 80-as években nem is szedtek ki, mára viszont fazont kapott. A sajátjával nagyjából mindenki tisztában van, hiszen már jó ideje nézegetjük magunkat a tükörben. Viszont sokszor éppen azt nem tudjuk, hogy mennyi mindent lehet kihozni ezekből az alapokból.

Semmi szimmetriaArról sem feledkezhetünk meg, hogy az arcunk nem szimmetrikus, így két szemöldökünk sem egyforma. Van, akinél ez kevésbé feltűnő, és olyan is van, akinél jól láthatóak a különbségek, mint például Greta Garbonál. Arra kell törekedni a szemöldökív kialakításakor, hogy a lehető legszimmetrikusabb, és legharmónikusabb eredményt kapjuk. A szemöldök divatja koronként változott. Most ugyanúgy, mint minden más területen, szinte minden divatos: így alkalomtól függően, a szépen szedett, a natúr, a fésülttől, az átrajzolton át az erősen festettig. Egy valamit viszont mindenki jegyezzen meg. Sokan lustaságból, vagy mert nem tudják, hogyan oldják meg másképp a "problémát", a kozmetikai tetoválást választják - na, ez minden profi sminkes halála! A tetovált szemöldökkel semmit nem lehet kezdeni, és általa folyamatosan ott fog ülni a szemed fölött egy sötét színű izé. Ráadásul, ha ezt valaki elrontja neked, le nem mosod. Szóval, légyszi, légyszi, felejtsétek el a szemöldök-tetoválást, a száj- és a szemkontúrral egyetemben. Van akinek szinte szakmai kötelessége mindenét műre cseréltetni, ezért éhen veszni azért így sem fognak a tetováló kozmetikusok.

És akkor gyököt vonunk...

VonalformálásA tükör előtt a következő módon tudjuk belőni szemöldökünk tökéletes vonalát - osztja meg velünk Balla Orsolya a profik módszerét. Fogunk két ecsetet. Az egyikkel kijelöljük az orrcimpánk és a belső szemzug vonalát - ez adja majd a szemöldök kezdőpontját. A másikkal pedig az orrcimpánk és a külső szemzug vonalán jelöljük ki a szemöldök végpontját. A szemöldöknek körülbelül kétharmad-egyharmad arányban kell felfelé, majd lefelé ívelőnek lennie, csúcspontjának pedig körülbelül az íriszünk külső széléhez kell esnie.

[PAGEBREAK]

FegyvertárAz ideális szemöldök vonalának kialakításához a legjobb eszközök szükségeltetnek. Kell egy fehér vagy világos színű sminkceruza, aminek segítségével felrajzolhatjuk az ideális vonlat, és ezáltal kijelöljük az eltávolítandó szálakat. Kell egy precíziós csipesz. Maszkszakértőnk szerint a legjobb ebből a szempontból a tweezerman, ami annyit tesz, hogy a csipesz két vége tökéletesen érintkezik. Így amit megfogunk vele, azt ki is tudjuk húzni, nem csúszik ki és nem kínozzuk magunkat fölöslegesen. Mert igenis létezik majdnem fájdalommentes szemöldök renoválás, aki mást mondd attól menekülj - tanácsolja Dóri, aki már több "rémtörténetet" hallott vendégeitől. Ezen felül kell egy szemöldökfésű, amivel - amikor már látod, hogy hogyan alakul a fazon - menetközben igazíthatsz a szőrszálakon. Egyébként pedig a szemöldököt felfelé kell fésülni sminkeléskor, hogy még nyíltabb és szebb legyen a tekinteted - árulja el Orsi.

Fontos a jó eszköz

ÁrnyjátékAmikor eltávolítottuk a felesleges szőrszálalakat és kirajzolódott az ideális ív, akkor jöhet a korrigálás. Lehetnek ugyanis még hiányos kis részek, amiket el kell tüntetni. Ha nagyon ritkás a szemöldök, akkor a szokásosnál hegyesebbre faragott kemény sminkceruzával kell imitálni a szőrszálakat. A ceruza színe azonban soha ne legyen fekete, hanem inkább szürkés, szürkésbarna árnyalatú legyen, mert mi tulajdonképpen a szőrszál árnyékát rajzoljuk be - mondja Orsi, azt pedig a reneszánsz festészet óta tudjuk, hogy az árnyék és távolság kifejezésére a sfumato, vagyis a szürkés színek alkalmasak. Senki ne szégyellje ha ritkás a szemöldöke, Sophia Loren szinte védjgyének számító vastag szemöldöke is festett, már fiatalkorában is az volt, aztán milyen sokra vitte.A kisebb hiányosságokat elég púderrel eltüntetni. Olyannal, ami kifejezetten erre a célra kapható, és szintén inkább szürkés árnyalatú. A szemöldök-korrekciókat áttetsző púderral fixálhatjuk és elégedetten folytathatjuk a sminkelést.

Ő is leszívatta

GyőzelemA jó szemöldök olyan mint egy untermann, vagyis mindennek ez az alapja. Ezért, ha megtaláltuk a megfelelőt, akkor szinte keretet ad az arcunknak. Még egy utolsó trükk álljon itt azoknak, akiknek a szemöldöke sötét és nagyon közel ül a szemükhöz, és így lenyomja tekintetüket. A teljes eltávolítás és újrarajzolás helyett profi kozmetikusnál szívatassák inkább le a színét, amitől tekintetük szinte "megnyílik" majd. Ha jól végeztük a munkánkat, sokkal harmónikusabb lesz arcunk képe, de csak mi fogjuk tudni, hogy mitől.LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Detektív-képző

Ha szeretnénk kideríteni férjünk megcsal-e, jelentkezzünk a Harriet Bond detektív-képző iskolába.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés