free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

A szépség fasizmusa

HT         Címkék: hímtag, hiúság, plasztika, szépség, zsírleszívás 0 hozzászólás

Az egész világ befolyásolja saját külső értékeinkhez való viszonyunkat, pedig az örök élet kérdését nem a plasztikai sebészek fogják megoldani, nekik csak a zsírleszívás jut. Legalábbis a Himtag szerint.

A szépség fasizmusa nem új keletű dolog, a XVIII. századbeli nemlétező bulvársajtó valószínűleg éhező koldusnak titulálta volna Kate Moss-t, mert nincsen rajta a jólét hája. Aztán a karcsúság ideálja is elindult valahonnan a viktoriánus aszkétáktól, meg volt az öreg temetkezési vállalkozó is aki, ha tudta volna, hogy milyen következményei lesznek, nem adta volna ki az első fogyókúrás könyvet. A fogyasztói társadalom gerjesztette modern média önálló életre kelt, kiad és befogad új és új, kultúránkat meghatározó jelentéshordozó egységeket. Az anti kezdeményezések is kapitalisták, mégha alternatívak, akkor is.

Ő sem szupermodell

A reményért fizetszSzenzációs testképzelők vagyunk, igazi nagymesterei a maszkok készítésének és hordásának. Simán benyeljük a tükörben érzékelteket, folyton elégedetlenkedünk miatta, vágyakozunk a változásra, és innen-onnan szakított minták alapján formáljuk arcszőrzetünket és véleményünket is. Lehet bőr, orr, száj, ránc, mell, fül, vádli, anyajegy a bibi, de egyben közösek: meg kellene békülni velük. Vagy lehet menni a kés alá. Ha majd pénzért meg lehet váltani az örök életet, akkor tízből kilenc ember biztosan megveszi, akár hitelre is. Most még csak a reményért kell perkálni, de azért borsosan. Szubjektív hiúságFeltétlenül össze kell törni az összes tükröt a Földön, mert a hiúságban az a legfárasztóbb, hogy szubjektív. Aki hiú, az szeret tükörvilágban élni, ahol az általa elképzelt képet látja. Aki hiú, az nem józan és éber. Egyébként is mindenki a saját képzelt mintája alapján viselkedik, és elégedetlenkedik, vagy kiegyezik a testével és a külalakjával. Akkor van baj, ha valaki például napi négy órában a tükör előtt állva már odáig bálványozza magát, hogy azt hiszi, hogy ő Hitler. Az illető valószínüleg túlpörgette egy kicsit a személyiségfejlesztését, és erről nem árt tájékoztatni az illetékeseket, mert egészen biztosan klinikai esetről van szó. És akkor még nem is beszéltünk az új csodafegyverről a memetikai marketing konzumterrorjáról. Ezek szerint ügyesen kell összeválogatni azokat, akiknek adunk a véleményére. Az agyon mediatizált divatiparról meg, hogy miféle lomokat aggat magára az ember márkahűséggel, ne is essen szó. Ja, és akkor is baj van, amikor úgy nézel a másik szemébe, mint a tükörbe.A saját testével azt csinál az ember, amit akar. Fő az önbizalom. Egyébként meg tökmindegy, hogy kinek van feltöltve a szája. Nem zavar, ha valaki fekete férfiból fehér nővé operáltatja magát. Nem zavar, ha valaki disznómájra cseréli az alkoholtól megfáradt sajátját, és az sem fog zavarni, hogy majd robotprotézises emberek is lesznek a Földön, ha meg valaki kopoltyút akar magának; akkor egyáltlán nem fogok pecázni. Ha esetleg az olvasókban "A mellem csak nekem tűnik kicsinek, vagy valóban az? A barátnőm mellénél kisebb vagy nagyobb?" jellegű kérdések merülnének fel, akkor szívesen megyek kerületet mérni, aztán meg összevetjük az adatokat. Az, hogy öregszünk, elhízunk, kihullik a hajunk, ráncos a bőrünk, az természetes. Ha bűntudatod van emiatt, azt pénzen nem válthatod meg. Pénzért most még csak műmellet kapsz meg zsírleszívást, nem örök életet.

 


Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Detektív-képző

Ha szeretnénk kideríteni férjünk megcsal-e, jelentkezzünk a Harriet Bond detektív-képző iskolába.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés