free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Ajtófüggönyt a félfára!

Borsa         Címkék: ajtó, felhozatal, függöny, hazai, retró 5 hozzászólás

Az ajtófüggönyök újra hódítanak, csak még kevesen tudnak róla. Mivel mi még a nyolcvanas évek műanyag csíkjaira emlékszünk, feltérképeztük, hogy mit lehet manapság itthon vásárolni. Lehet.

A neobarokk népszerűsége egyre nő, és ennek megfeleően egyre inkább szaporodnak a boltok kirakataiban a giccses tárgyak. Ebbe a stílusba ugyanis az aranyozott műanyag kiskutyától kezdve a műanyag kristálycsilláron át a rózsaszín plüss templomi gyertyatartó-utánzatig minden belefér. Az egyre kedveltebb irányzat bátran mond nemet a harmóniára és igent a piros és rózsaszín kristályalakú műanyag-gyöngyökre. Ez néha még nekünk is sok, pedig alapvetően nyitottan állunk az új dolgokhoz. Egy előnye azonban mindenképp van a neobarokknak: felhívta a figyelmünket a rég elfeledett ajtófüggönyökre.Színes műanyag csíkokat legutóbb a nagymama konyhaajtaján láttunk, valamikor a nyolcvanas években. A praktikus találmányt mindenki kedvelte a faluban, hiszen nemcsak a legyek elleni küzdelemben bizonyult hasznos fegyvernek, de tökéletes védelmet nyújtott a kukkolókkal szemben is. Akkoriban el sem tudtuk képzelni, hogy az ajtófüggöny másmilyen is lehet. Kis keresgélés után azonban a hazai boltokban elképesztő választékkal találkoztunk.Retró és neobarokkA retró típusú ajtófüggönyök ára a legkedvezőbb. A színes, csempenagyságú, szögletes és ovális gyöngyök viszont sem a bogarakkal, sem a kíváncsi tekintetekkel szemben nem hatásosak, az ajtón lógva pedig gyakorlatilag áthatolhatatlanok (kép1). Térelválasztónak vagy fali dísznek viszont ideálisak.Az extrém darabok kedvelőinek a neobarokk lakások elengedhetetlen kellékét, a színes műanyag gyöngyökkel és fekete műgyémántokkal díszített ajtófüggönyöket ajánljuk (kép2). Garantáltan feldobja a legunalmasabb szobát is, ráadásul elképesztően sokféle színben kapható, így biztosan találsz olyat, ami egyetlen bútorodhoz sem illik.

Nézegess ajtófüggönyöket!

ÁrakA különböző formájú gyöngyökből fűzött ajtódíszek ára széles skálán mozog, találhatsz nagyon olcsó darabokat is, ezeket azonban semmiképpen sem ajánljuk. A minőségük ugyanis nem a legjobb, és nincs bosszantóbb, mint egy leszakadt ajtófüggöny ezer darabkáját összegyűjteni a lakásban. Inkább válaszd a kicsit drágább, de tartósabb darabokat.TermészeteseknekAkik a természetes anyagokra esküsznek, jobban teszik, ha messze elkerülik a dizájnshopok szintetikus kirakatait. Nekik inkább a bambuszból, vagy nádból font függöny való (kép3). Az eddig említett ajtódíszekkel ellentétben ez az ajtófüggönyök minden funkcióját tökéletesen képes ellátni: nem nehezíti meg a bejárat használatát, nem lehet rajta átlátni, egész nap beengedi a lépcsőház hűvösebb levegőjét és a legyek ellen is hatásos. Többféle színben és mintával kapható a hazai boltokban, az interneten pedig igazán különleges darabokat is rendelhetsz. Pálmafás naplementével vagy arapapagájjal csak a legbátrabb olvasóink kísérletezzenek (kép4). Ami jól mutat egy tengerparti villában, nem biztos, hogy osztatlan sikert arat egy nyolcadik kerületi bérlakásban is.GyerekeknekA gyerekeknek szánt ajtófüggönyök között találunk virágmintást (kép5) vagy Halloween Lámpás Jack-es, tűzoltós, focilabdás, pókos és denevéres változatot. Mi a mai napig képtelenek lennénk az ajtóról lógó pókhadsereg közelében aludni, a kicsik azonban nem ilyen válogatósak. Azt mondják, hogy egy bizonyos életkorban a gyerekek kimondottan vonzódnak a rovarvilághoz. Ha egy megfelelő ajtófüggönnyel megelégszik a gyerek, boldog lehetsz: nem kell vándorsáskát, vagy ganajtúró bogarat gondoznod a gyerekszobában.LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Újrahasznosítva

Sok munkával újrahasznosított tárgyakból és bútorokból is stílusos otthont lehet varázsolni.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés