free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Armani segíti Scorsese-t

Borsa         Címkék: armani, divat, érdekes, film, scorsese 0 hozzászólás

Érdekesnek ítéljük, hogy a divat világában a felszínesség mellett olykor másnak is jut hely. Az olasz divattervező, Giorgio Armani ezúttal Scorsese filmes alapítványához csatlakozott. Figyeljük majd.

Fogalmunk sincs, hogy ha sok pénzünk lenne, akkor szívesen adakoznánk, vagy inkább ülnénk rajta. Már csak ezért is üdvözöljük, az olasz divattervező, Giorgi Armani legújabb kezdeményezését, mellyel - talán mondanunk sem kell - az előbbiek táborát gazdagítja. Nosztalgiából, vagy üzleti megfontolásból, ki tudja, de az biztos, hogy a Cannes-i Filmfesztiválon döntött úgy, hogy támogatja a szintén olasz származású filmrendező, Martin Scorsese alapítványának, a World Cinema Foundation-nek létrejöttét.

Nem együtt strandolnak

Közös örökségHa Armani és a film viszonyára gondolunk, képzeletünkben - akaratlanul is - egy bugyuta amerikai film, a Mafia, vicces epizódja jelenik meg: az Amerikába bevándorló olaszokat - jobb híján - a rajtuk található öltözet szerint nevezték el. Így kapta az egyik főszereplő az Armani Blézer nevet. Most még eggyel több okunk van a divattervező nevét a filmiparral egybekötni. Martin Scorsese szervezetének, a World Cinema Foundation-nek megalapítása ráadásul igazán nemes célt szolgál, hiszen alapvető célkitűzése, hogy a fejlődő országok kulturális életét támogassa. Teszi mindezt úgy, hogy a világ filmművészeti örökségét ápolja, nem kisebb rendezők, mint Bertrand Tavernier, Wim Wenders, Guillermo Del Toro, Stephen Frears vagy Wong Kar Wai közreműködésével. Hozzájuk csatlakozott Giorgio Armani, aki - mellesleg - 1990 óta szoros barátságot ápol Scorsese-vel, és iránta, illetve az olasz filmipar iránt érzett elkötelezettségét már számos alkalommal bizonyította. A rendező és a divatguru egységesen azt vallja, hogy fiatalságukat és művészetüket egyaránt alapvetően befolyásolat és inspirálta a mozi világa - bár számunkra inkább az lenne meglepő, ha Scorsese nem így nyilatkozott volna -, és a továbbiakban azt szeretnék, ha a jövő nemzedékei is hasonló élményt köszönhetnének ezeknek a filmalkotásoknak.

Nem tartjuk ugyan valószínűnek, hogy a következő generációkra is ugyanúgy hatnak majd a hatvanas évek filmjei, mint Armanira vagy Scorsese-re, de abban reménykedhetünk, hogy az alapítvány segítségével valóban fennmaradnak a kulturális örökség részeként a régi filmalkotások. Az 1940-60 közötti filmeket már sikerült biztonságba helyezni, mostantól pedig egy újabb fejezet nyílik az alapítvány életében, melynek köszönhetően a hatvanas évektől napjainkig megjelent filmeket is meg tudják őrizni az utókor számára. A World Cinema Foundation első nyilvános vetítését szerdán tartották. Jól időzítetettek. Mi sem tudnánk feltűnőbb és ilyen módon, célravezetőbb alkalmat találni az ügy fontosságának hangsúlyozására, mint a Cannes-i Filmfesztiválon rendezett estélyt, ahol - minő véletlen - épp Armani unokahúga, Roberta és Scorsese elnökölt.(forrás: www.vogue.com)LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Fenék-tömés

Ha már a fenekünk méretével sem vagyunk elégedettek, mindössze 18 000 forintért miénk lehet egy fenék-tömés.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés