free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Sztriptíztáncosnők a neten

        Címkék: Nincs címke megadva 0 hozzászólás

A férfiak előszeretettel emlegetik pejoratív értelemben a női blogokat, pedig azt nekik is be kell látniuk, hogy ezek a webnaplók már rég nem jelentenek egyet a rózsaszínbe csomagolt nyavalygással.

A világon működő, közel ötvenmillió blog több, mint felét nők írják. Annak ellenére, hogy a férfiak hajlamosak pejoratív értelemben emlegetni a női blogokat, hogy azok csak rózsaszín, habos-babos rinyanaplók, ettől még rendszeresen olvassák őket, hiszen nagyon is kíváncsiak arra, hogy hogyan működünk mi, nők.

A sztriptíztáncosnők egyike

Pasikat kérdezünkÉs mondhatnak akármit, tény az is, hogy ezeknek a blogoknak a többsége bizony nem merül ki pusztán a csajos nyavalygások öncélú kiteregetésében. A női blogok úgy mutatnak meg mindent, hogy a nő misztériuma mégis rejtve marad, teret engedve a fantáziának és fenntartva a férfiak örök érdeklődését. A női bloggerek olyan sztriptíztáncosnők, akiknek csak az árnyéka látszik...

A következőkben áttekintjük a női webnaplók főbb típusait, nem a beskatulyázás, sokkal inkább a jobb megértés céljából. Három hímnemű blogolvasó, a bölcsészhallgató Dávid, a harmincas, programozó Zsolt és a pultosként dolgozó - életkorát megtagadó - Miki segítségével pedig megpróbáljuk kideríteni azt is, hogy valójában milyenek a női blogok, férfiszemmel.

A klasszikus (Combfiksz, Suematra)Mindenestül nő. Szavanként, mondatonként, bejegyzésenként. Tudja magáról és vállalja. Igen, a cipővásárlásról is ír, mert ha tetszik, ha nem, egy nőnek ez is fontos része. A sorok között pedig, tűsarkon innen és túl, mellesleg megfejti önmagát. "A baj az, hogy kevés a szoknya ebben a városban, amit még senki se hordott, és kevés a szó a számban, amit még senki se vett a szájába." - Combfiksz

FérfiszemmelZsolt: "Amikor ezeket a blogokat olvasom, folyton úgy érzem, hogy még egy mondat és egyszer és mindenkorra kiábrándulok a nőkből. A következő mondatnál pedig ismét beléjük szeretek..."Miki: "Ne, ezek a csajok azok, akik túl sokat agyalnak és túl sokat gondolkoznak. Sokkal jobban járnának, ha belevetnék magukat az életbe és mindezért nem lenne lelkiismeret-furdalásuk. Csajok, tegyetek azért, hogy jól legyetek, ne csak keseregjetek. Szex és lazulás."

Macskajaja

A cinikus (Marsbéli krónikák, Tompaszög)Éleslátó és hetyke. Nem bonyolít, nem részletez, úgy mondja ki a dolgokat, ahogyan vannak. Ahogy magának mondaná, vagy egy közeli ismerősének. Fanyar és karakteres esszenciát ad a női létből; a cinizmus mögött bizony végig ott figyel egy nagy adag érzékenység. "...negyed kiló kenyér, egy doboz macskakaja, egy doboz borsodi. Ennél pontosabb képet semmi sem rajzolhatna a helyzetemről, állapítottam meg: csóró, egyedülálló, harmincas nő, macskákkal." - Marsbéli krónikák

FérfiszemmelDávid: "Ezek a csajblogok a kedvenceim. Odavagyok a cinikus csajokért!"Zsolt: "Jó azt látni, hogy ilyen nők is vannak."Miki: "Imádnám húzni ezeket a nőket, de csak óvatosan. Égettem már meg magamat nagyszájú csajjal, aztán amikor visszavágtam, jött a "de én nő vagyok, hol a tisztelet?". Hát, kérem.

Az elmélkedős (Poggi, Nesztelencsiga)Hosszan analizálja önmagát, az élete és a külvilág eseményeit. Nem utalgat, inkább pontosan kifejt mindent, októl, okozatig. Elmerészkedik akár a beazonosíthatóságig. Mer túl sok is lenni. A sokkal, sokat mondani. "...leugrottam a konyhába egy sörért, és ott találtam a fiúmat, amint sürög-forog, tüchtigen süt-főz-párol szimultán, azért határozott késztetést éreztem, hogy megvakarjam a tökömet." - NesztelencsigaFérfiszemmelDávid: "Olyan ezeket a naplókat olvasni, mint azokat a füzetnyi használati utasításokat, amelyeket műszaki cikkekhez adnak. Azt hiszed, hogy nincs rá szükséged és menet közben jössz rá, hogy mégis van." Miki: "Okos, kreatív, szórakoztató. Hm... finom." Túlvékony A tinilányos (Nyina,Túlvékony)Milyen kár és milyen jó, hogy amikor mi voltunk tinik, akkor nem volt még blog! De ha behelyettesítjük az azóta megjelent technikai eszközök és a zenekarok neveit, rájövünk, hogy attól, hogy az elmúlt egy-két évtizedben minden megváltozott, igazából nem változott meg semmi. "...a görcs (miszerint síró) fogta magát és belém furakodott. Pár percig tartott csak, miközben a jövőmet véltem szemrevételezni (miszerint utópia)..." - Nyina

FérfiszemmelZsolt: "Nem érint ez a korosztály, valószínűleg ezért nem tud lekötni. Egyébként kedvesek."Miki: "Untat."

Az anya (Macskanyelv, Anyuhamos)Ha valaki anya lesz, az életében természetesen megváltozik a fontossági sorrend és a felelősség mibenléte. Ám ettől még ugyanúgy nő marad. Sőt. Ha nem vagyunk anyák akkor azért, ha pedig igen, akkor azért érdemes olvasni őket. Tudnak valamit. "Tegnapelőtt este mérgében földhöz csapta "Az akaratos gyerek" című könyvet. Na most hogyan lehet ezen nem röhögni?" - AnyuhamosFérfiszemmelZsolt: "Maximális tisztelet minden hölgynek, aki gyereket nevel. Ha pedig még blogot is ír, akkor pláne."Dávid: "Kár, hogy Anyu nem írt naplót, mikor kisgyerek voltam."Miki: "Jó volna, ha ilyen anyja lenne majd az én gyerekemnek is. Lenyűgöző, hogy milyen hadviseléssel, akarattal és kitartással tudnak élni a nők. Le a kalappal előttük. Szeretem őket."

A tematikus (Piroska, Domestic Goddess)Ezt az inkább férfi blogokra jellemző típust egyre több nő műveli. Egy választott tárgykörben gyűjt információkat, illetve nyilvánít véleményt. Nem önmagáról ír, mégis jelen van; női szemmel látja és láttatja az adott témakört. Hiánypótló. "Ha valamihez azt írják, brit kutatás, lapozz tovább, mert annak biztos nincs értelme. a The Sun leírta, hogy a nők kétszerte hajlamosabbak arra, hogy szerelmüket szöveges üzenetekkel bombázzák. Mindezt egy brit felmérés alapján." - PiroskaFérfiszemmelZsolt: "Ez a főzős tetszik... A mediterrán muffint szerintem ki is próbálom. Viszont feminista azért nem leszek!"Miki: "Semmi különös... kikapcsol és informál. Kettő az egyben."

Megyeri Nikolett

Royal Flöss
Nők a pult előtt
Mi és a papírnők
Anorexia férfiszemmel


Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Detektív-képző

Ha szeretnénk kideríteni férjünk megcsal-e, jelentkezzünk a Harriet Bond detektív-képző iskolába.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés