free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Audrey lesz Chanel

Borsa         Címkék: audreytautou, chanel, divattervező, film, francia 0 hozzászólás

Film készül Coco Chanel, francia divattervező fiatalságáról. A főszerepet a leginkább csak Amélie-ként ismert Audrey Tautou kapta. A kritikusok már most fanyalognak, mi előbb azért megnéznénk a filmet.

Bár Audrey Tautou az elmúlt években többször is keresett lakótársat, szeretett bolondulásig, járt hosszú jegyességben és művelt gyönyörű mocsokságokat, sőt, még a Da Vinci kódot is megfejtette, a többség számára valahogy mégis megmaradt Amélie-nek. Nem mintha bármi gond lenne azzal, ha valaki minden idők egyik legbölcsebb és leginkább imádnivaló filmalkotásának, csupa bűbáj főhősnőjeként él a köztudatban... Azonban a francia színésznő most újabb kísérletet tehet arra, hogy esetleg egy még karakteresebb alakítással felülírja a róla élő képet, megkapta ugyanis Coco Chanel szerepét, a legendás divatkreátorról szóló legújabb filmben.

Nekünk bejönne, mint Coco

Kamatozó viszonyokA 15 millió dolláros költségvetésű alkotás rendezője Anne Fontaine. A forgatókönyvet, Edmonde Charles-Roux Chanel-életrajza alapján, Christopher Hampton írta. A film Coco Chanel ismertté válása előtti életútját mutatja be. A divat későbbi nagyasszonya, Gabrielle Bonheur Chasnel néven, egy utazóügynök törvénytelen lányaként látta meg a napvilágot, 1883-ban. 12 éves korában anyja meghalt, apja pedig elhagyta. Ezek után az auvegne-i kolostor árvaházában nevelkedett, itt tanult meg varrni is. Huszonévei elején táncosnőként dolgozott Vichy-ben - itt kapta a Coco becenevet -, és több tehetős férfival is viszonyt folytatott. Egyikük, egy Arthur Cappel nevű angol nagyiparos segített neki megnyitni első kalapboltját, 1910-ben. Három évvel később Coco butikot nyitott Deauville-ben, ahol előrukkolt első, akkoriban forradalminak számító, a fűzőt mellőző, kényelmes, praktikusan elegáns ruhakreációival, melyek elindították a világhírnév felé... Megkérdőjelezett hitelességBár a filmnek még címe sincs és a forgatás is csak 2008 tavaszán kezdődik, a kritikusok már rosszmájúan azt találgatják, hogy a porcelánbaba-szerű Tautou vajon képes lesz-e hitelesen alakítani ennek a kemény nőnek a szerepét. Fontaine moziján kívül egyébként, a közeljövőben két másik filmalkotás is készül majd Chanelről. William Friedkin filmje Coco és Igor Stravinsky zeneszerző kapcsolatát dolgozza fel. Daniele Thompson rendezőnő filmjével kapcsolatban pedig még nagy a titkolódzás, de annyi már kiszivárgott, hogy a főszerepet állítólag Angelina Jolie alakítja majd.(forrás: www.variety.com)

 


Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Fenék-tömés

Ha már a fenekünk méretével sem vagyunk elégedettek, mindössze 18 000 forintért miénk lehet egy fenék-tömés.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés