free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Az esküvő másik oldalán

Borsa         Címkék: alapszabályok, esküvő, kellemetlen, menyasszony, ruha 0 hozzászólás

Ha az esküvőn jobban nézünk ki mint a menyasszony - akár ez volt a célunk, akár nem -, az ciki. A kellemetlenségek elkerülésére érdemes betartani az alapszabályokat. Léteznek. Borsa(nász)tan.

Elég csak halkan, mindenkinek magában elismerni, hogy igen, álmdozott már az esküvőjéről, a ruhájáról és a nagy pillanatban mellette állóról. Aki már túl van az esküvőn tudja, milyen stresszel jár a nagy esemény megszervezése, de el kell mondjuk, hogy a násznép tagjainak is jut az idegeskedésből. Ilyenkor ugyanis nincs helye az álmodozásnak, fel kell öltözni, el kell menni. A gardrób előtti tipródás sokunak megnehezíti a dolgát, mert nem elég, hogy nincs egy rongyunk se, ilyenkor még azon is agyalni kezdünk, hogy mit is illik ilyenkor felvenni. Május környékén a női magazinokat elárasztják az esküvői ruha kollekciók, tippek, ötletek, mit illik, nem illik ilyenkor viselnie a menyasszonynak, de a meghívott vendégekkel senki sem foglalkozik. Azért, hogy senki se érezze magát elhanyagolva, Borsa segít eligazodni az esküvő másik oldalán.

Már nem ártatlanok

Bizony illikSokszor elfeledkezünk magunkról, és egy-egy ünnepélyes alkalommal csak arra koncentrálunk, hogy mi nézzünk ki a legjobban, a legelőnyösebben, a legdögösebben. Ha máskor nem is, de legkésőbb a legjobb barátnőnk (már akinek nincs lánytestvére) esküvőjén azonban felmerül bennünk, hogy ez az ő napja és ő kell, hogy a legszebb legyen. Ez egyébként minden arára igaz, úgyhogy nincs más választásunk, mint egy kicsit visszavenni a lendületből és az igényből, hogy mi legyünk az esemény fénypontjai. Ezt az állandó középpontban lévők is jobb ha tudomásul veszik. Legyen bennünk jól neveltség, és a násznép tagjaként ne a vadmacska partiruhánkat húzzuk magunkra. Öltözzünk fel csinosan, de ne akarjunk szebbek lenni a menyasszonynál, valószínűleg nekünk sem esne jól fordított esetben a túlöltözés. A lagzin is vannak tabuk (például a piros szín), de azért ott már mi is elengedetjük magunkat. Mivel nem a bulival kezdődik a móka, kezdjük el sorban.

Tiltó listaRögtön az elején, az egyik legbiztosabb szabály - amivel talán azért többen tisztában vannak mint nem, de leírjuk - hófehéret senki ne vegyen fel esküvőre a násznép tagjaként. A fekete-fehér "iskolai ünneplős" összeállítást szintén töröljük a listáról! Nem évzáróra megyünk, hanem egy örömteli eseményre, amely megérdemli a színeket. Feketét is csak akkor, ha arról a bizonyos kis feketéről van szó, és a szertartásra van hozzá színes kiegészítőnk (cipőnk, kendőnk, kabátkánk, kalapunk). Pirosat se vegyünk fel, bár manapság nem kötelező a piros menyecske ruha, de a legtöbben maradnak a hagyományos színnél, vagy annak árnyalatainál. Kellemetlen, amikor egy deliriumos rokon véletlenül téged táncoltat meg az ifjú ara helyett.

Sty-listaOehler Dina stylistot kérdeztük arról, hogy mit ajánl a násznép tagjainak e jeles alkalomra. Dina rendszeresen dolgozik esküvői magazinoknak és véleménye szerint az, hogy ki mit vehet fel, nagyban függ az esemény helyszínétől és a meghívottaktól; ezt most is fontosnak tartotta megemlíteni.Elmondta, hogy ha csak szűkebb család és baráti társaság ünnepel együtt, akkor belefér a farmer is (nem a tangabugyi mutogató csípővel - Borsa megjegyzése) egy szép blúzzal, stílusos kiegészítőkkel. Ha viszont protokollárisabb eseményről van szó, exkluzívabb helyszínen, akkor mindenképpen elegáns ruhát kell felvenni. A tiltó listán szereplőkkel egyet ért, és hozzá tette még, hogy olyan ruhát válasszunk, ami még csak küllemre sem hasonlít egy menyasszonyi ruhához, tehát a fűzős, fedetlen vállas ruhákat ne ilyenkor vegyük fel, mert a menyasszonyok 90%-a ilyen fazonú ruhát választ. Kiemelte még a kiegészítők szerepét, amelyek jól megválasztva nagyon jól öltöztetnek.

A táskamániások tobzódhatnak

SzínekMinden női magazinban elolvashatjuk, hogy a szokások és társadalmi konvenciók változásával ma már nem csak a hagyomány, hanem a divat is befolyásolja a menyasszonyok viseletét. Ez így is van, ezért fordulhat elő, hogy ha menyasszonyi ruháról beszélünk akkor már nem csak a fehér és árnyalatai jöhetnek szóba, hanem az erősebb, pinkes, zöldes, lilás árnyalatok is. Ezért ha tehetjük, járjunk utána, hogy a menyasszony a tradícionális fehérbe, annak árnyalataiba, esetleg zöldbe vagy pinkbe öltözik-e a nagy napon. Igen, előfordulhat. Láttunk már ilyet. HelyismeretNem elhanyagolandó szempont az esküvői szertartás helye sem. A polgári szertartáson, főleg ha szabadtéri, lehet kicsit lengébben öltözni, de a templomi esküvőkön, tiszteletben kell tartani a szabályokat. Fedetlen vállakkal, sortban és miniszoknyában ne menjünk be. Készüljünk egy kis kabátkával vagy kendővel, amit magunkra teríthetünk (egyébként is hűvös van odabent). Mély dekoltázsunkat is tartsuk meg a lagzira. Apropó lagzi, ha meg tudjuk oldani, nyugodtan öltözzünk át a szertartás után a lagzira, így kikerülhetjük a kényszeredett megoldásokat és mindkét helyen jól érezhetjük magunkat.

[PAGEBREAK]

Ajánló listaHa kicsit konkrétabban kellene ajánlanunk, akkor mi biztosan könnyen és lazán - lenge anyagok, szállós selyemblúzok - öltöznénk fel egy nyári esküvőre, meghagyva a variálhatóság lehetőségét. Kétrészes összeállítások, zakók és kis ruhák között keresgélnénk. Dobnánk az irodai és a parti stílust is, valamint a vastag sminket - ami persze amúgy marhára jellemző ránk - is otthon hagynánk. Mivel a sírás, pityergés egyértelmű, talán kipróbálnánk a vízálló szempillaspirált, de semmilyen más újítást nem eszközölnénk.

Választhatsz merész kiegészítőket

Különleges kiegészítésKiegészítők terén viszont tobzódnánk. Nem, nem jelennénk meg óriásméretű aranyszínű táskávall és műanyag platformtalpú szandálokkal. Inkább apró selyemtáskával, vékony sállal, finom ékszerekkel, bőr toktáskával és színes topánkával virítanánk. És végre kalapot vennénk. Sokan szeretik a kalapokat, de nem merik viselni hétköznap. Esküvőre felvennénk, és hogy széles karimájú kalapot, tollas vagy kristályos fejdíszt viselénk, azt korunk és öltözékünk döntené el.

Akár

Happy EndEgy a lényeg: felejtsük el a problémázást. Sokkal élvezetesebb előre felkészülni egy-egy esküvőre. Yoda mester is megmondta, nem szabad félni, mert a félelemből harag, a haragból agresszivitás lesz; az meg senkinek sem hiányzik, hogy fáradtan hazaérve a korábban dühösen szétdobált ruháinkat pakolgassuk vissza. Szóval, olvassunk, okuljunk, készüljünk és érezzük jól magunkat. Aki pedig tovább akarja magát képezni az öltözködés és a divat történetének témájában, annak ajánljuk F. Dózsa Katalin olvasmányos és szórakoztató Letűnt idők, eltűnt divatok című könyvét. Hajrá!LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Fenék-tömés

Ha már a fenekünk méretével sem vagyunk elégedettek, mindössze 18 000 forintért miénk lehet egy fenék-tömés.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés