free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Éld túl a meleget!

Borsa         Címkék: dizájn, kulacs, meleg, túlélés, város 0 hozzászólás

Kegyetlen dolog harminc fok felett a városban közlekedni. Kellemesebbé tehetjük, ha magunkhoz veszünk egy, a jéghideg ásványvíz tárolására alkalmas szerkezetet. Tippek nagyvárosi túléléshez.

Ahogy a hőmérő higanyszála egyre feljebb kúszik, úgy halljuk egyre gyakrabban a jó tanácsot: igyunk minél több vizet. Vízre szükség van, ezt mi is tudjuk, sőt érezzük. A városban egyre elviselhetetlenebb a hőség, a légkondicionáló kiszárítja a levegőt, a villamos klímája elviselhetetlen, a biciklizésnél pedig nincs fárasztóbb és izzasztóbb dolog a nyári kánikulában. Egy nagy pohár jéghideg víz gyakorlatilag mindig jólesik. A kérdés csak az, hogy hogyan vigyük magunkkal frissítő italunkat.

Nézegess képeket!

Le a csikóbőrösökkel!A nyári melegben a vízszerzés legdrágább módja, ha az aluljáróban vásárolsz egy félliteres palackot, ami általában nem túl hideg. Sokkal olcsóbb, ha még otthon megtöltesz egy kulacsot jéghideg vízzel vagy limonádéval. A kulacs szó hallatán ne a csikóbőr borítású, vagy a zöld katonai verzióra gondolj, még csak ne is a műanyagra. Kulacsból is léteznek igazán menő darabok, és még csak sokáig sem kell keresgélned, hogy megtaláld őket a neten.A svájci Sigg cég évente hirdet dizájnpályázatot, amelyre bárki beküldheti a már legendássá vált kulacsforma alapján született ötleteit. A legszebb tervek díjat nyernek, és persze meg is valósítják őket. A web 2.0-ás hozzáállásnak köszönhetően ezek a kulacsok felérnek egy műalkotással. Figyelemfelkeltőek és különlegesek, talán éppen ezért állították ki őket nemrégiben a Modern Művészetek Múzeumában, New Yorkban. A kulacsok fémből készültek, ezért tartósak, és sokáig megőrzik a bennük tárolt folyadék hőmérsékletét. Ráadásul pillekönnyűek, így akár az oldaladra is akaszthatod futás, biciklizés vagy városi túlélés közben. Ha szereted szép dolgokkal körülvenni magad, és hozzánk hasonlóan te is utálod a műanyag palackokat, akkor mindenképpen szerezz be egyet. A legtöbb online boltban pár ezer forintért hozzájuthatsz akár a legújabb dizájnhoz is.

Nem palacktartónak néznek ki

Csatold magadraHa még egy csomag papírzsepit sem tudsz a táskádba tuszkolni, nemhogy egy ásványvizes palackot, viszont nem akarsz pénzt költeni egy dizájn kulacsra, akkor szerezz be egy click'n'go palacktartót. Sok-sok évvel ezelőtt láttunk már ilyet a Londonból hazatért barátnőnk vállán, és már akkoriban is nagyon irigyeltük. Sokáig kellett rá várni, de végre hazánkba is eljutott az ötletes találmány, így párszáz forintért már itthon is hozzájuthatsz. A sokféle minta között biztosan találsz olyat, ami illik a stílusodhoz. Egyszerűen pattintsd a PET palack nyakára, dobd a válladra, és irány a város. A kedvenc italodat így bármikor bárhová magaddal viheted, a táskádban nem foglal helyet, és még a kezed is szabad marad.Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Újrahasznosítva

Sok munkával újrahasznosított tárgyakból és bútorokból is stílusos otthont lehet varázsolni.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés