free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Igyunk limonádét!

Borsa         Címkék: í-zi, limonádé, lista, ötletek, teszt 0 hozzászólás

A limonádén nem sok variálnivaló van, de azért lehet turbósítani. Az unalmas víz, citrom alapot megdolgoztuk, hozzátettünk és elvettünk belőle, így ötféle verzió született. Sóval a legjobb.

Limonádé számtalan módon készülhet, a két összetevő: a citrom és a lehetőleg jéghideg víz persze egyikből sem hiányozhat. Van, akinek ez is elég és nem kíván sem cukrot, sem más ízesítőt, viszont ragaszkodik a szódavízhez. Ez a nagypapás verzió. Aztán van, aki szintén csak citrommal ízesíti a vizet, de meg is cukrozza, mert anélkül túl savanyúnak találja. Ez amolyan gyerkőcös változat. Aztán jönnek azok, akik minimál dizájnos szórakozóhelyeken szocializálódtak, ahol a pincér napi ajánlatként kínálta a limonádét. Ők cukrosszélő pohárból isszák naranccsal, lime-mal. Na, és persze van a vördzsinmohito, amit igen drágán mérnek nyári, nyitott helyeken; ki tudja miért, hiszen nincs benne más, csak lime, cukor, jég és menta.

Nézd meg a limonádéinkat!

Csak ne ragadjonTúlmelegedett szerkesztőségünkben egyre többen ábrándoztunk egy jó limonádéról, ezért bevásároltunk, hogy kipróbáljuk a lehető legtöbb félét. Vettünk narancsot, lime-ot, citromot, barna- és fehércukrot és nekikezdtünk. Mentát nem vettünk, mert nem kaptunk. Egyetlen szempont volt, hogy üdítsen-frissítsen és lehetőleg ne ragadjon fel a nyelvünk a szájpadlásunkra. Ha az ember otthon áll neki a limonádé készítésnek és nem fotózzák közben, akkor ne fogja vissza magát: nyugodtan trancsírozza szét a citrusféléket a kancsó, vagy a pohár alján, mert csak így adják ki igazán az ízüket. Mi a fényképezés miatt gusztusos karikákkal kezdtük, és csak közvetlenül a fogyasztás előtt estünk neki a szétnyomkodásuknak. Ja igen! Ne feledkezzünk meg arról, hogy ezeket a gyümölcsöket tartósítják az utaztatáshoz, ezért minden darabot alaposan, egyenként, nagyon forró vízben kell megsikálni.

Só. Jó a só.

Így készítettükSzódával és fehér cukorral készítettük a sima citromos variációt, ami nem okozott különösebb katarzist, de jólesett a rekkenő melegben. Mikor azonban egy csipet sóval is megbolondítottuk, kifejezetten megemelkedett az élvezeti értéke. Olyannyira, hogy semmi sem tudott a nyomába lépni a későbbiekben, csak azok, amelyekhez tettünk egy csipet sót. Biztos bizarrul hangzik, de nem lesz sós az innivaló, viszont a fokozott izzadás miatt jobban esik minden, amiben egy kevés konyhasó van. Egészen pikáns, mondhatni egzotikus íze van, ha ciromot és lime-ot teszünk jeges sima vízbe - ehhez is fehércukrot adtunk -, már az illata is nyálcsordító volt. Mikor egy picit megsóztuk ezt is, kicsit száraz, de nagyon finom üdítőt kaptunk. A következő lépés a citromos-narancsos limonádé volt, itt barnacukorral próbálkoztunk és igazunk is volt, mert bár lehet, hogy sok narancsot tettünk bele, de nagyon édes lett így is. Próbaképpen tettünk lime-ot, és így már ihatóbbnak tűnt, de nem lett kedvenc. Biztos az arányokon múlt a dolog.Még próbálkoztunk egyet a naranccsal, citrom nélkül, csak lime-mal vegyítettük és megsóztuk. Nem volt rossz, persze, de az sem az igazi. Sok jéggel szinte bármi elmegy, de konklúzióként elmondhatjuk, hogy a citrommal és zöldcitrommal készült limonádék lettek a legjobbak. Csak ne felejtsük megsózni.

 


LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Stresszoldó ételek

Van, akin a fokhagyma, van, akin a gyömbér segít idegei megnyugtatásában.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés