free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Kend az arcodra!

Borsa         Címkék: alapozó, arc, macera, nyár, ötletek 0 hozzászólás

Az alapozóval a legtöbb nőnek problémája van, ezért vagy nem használja vagy igen, de maceraként éli meg, mert folyik, foltos, repedezik. Ezt elkerülendő: ötletek nyárra és szabályok mindenkorra.

Az alapozással kapcsolatban mindenki ugyanazt a kérdést teszi fel: miért nem tudok normálisan alapozni? Gyorsan lelövöm a poént. Az első és legnagyobb hibát nem a sminktükör előtt követi el az, akinek berepedezik vagy maszkszerűvé válik az arcán a smink, vagy az, akinek foltos lesz vagy egész egyszerűen lefolyik az alapozója. Rendszerint nem az alapozás technikájával van baj, hanem az alapozó beszerzésének technikája hibádzik. Igaz, hogy nem könnyű a helyzet, mert zavarbaejtően nagy a kínálat.

Alapozás előtt

Szakmai véleményekKérhetsz tanácsot az eladóktól, de sajnos őszinte véleményre nem számíthatsz, mert lássuk be, furán venné ki magát, ha az egyik cég alkalmazottja átküldené a kedves vevőt egy másik üzletbe, mondván, hogy ott jobbak a termékek. Valószínű, hogy az lenne az utolsó napja annál a cégnél. Egyébként is, azt ajánlják, ami a legkevésbé megy, vagy amit a vezetőség épp fontosnak tart. Szerencsére akadnak olyan cégek is, amelyeknek üzletpolitikája lehetővé teszi a lelkiismeretes és szakképzett munkaerők foglalkoztatását, hozzájuk bátran fordulhatsz tanácsért. Azért az sem árt, ha önállóan is képes vagy döntést hozni.

Akard a szempontokat!Mint bárminél, amire pénzt adsz ki, itt is fontos tudni, hogy mit vársz az alapozódtól. Mindenki tökéletes és tartós fedést, hamvas bőrt, mínusz tíz évet akar úgy, hogy úgy tűnjön, semmi sincs az arcán. Nos, a legtöbb, amit ennek érdekében tehetsz az, hogy átgondold a következőket: Milyen a bőrtípusod, milyen fedést vársz az alapozótól, milyen évszak van éppen, milyen rendszeresen használod (naponta vagy csak alkalmanként), milyen a bőrszíned?

Senki sem fedhetetlen

FedésSajnos a photoshop áldásos tevékenységét a mindennapi életben nem élvezhetjük, ezért kénytelenek vagyunk lemondani a tökéletes, makulátlan bőr látszatáról. Az, hogy ki milyen fedőképességet vár egy alapozótól, komolyan összefügg önbecsülésével. A vastag, erős fedésű alapozó használata rendszerint arra utal, hogy az illető önbizalomhiányban szenved, nem mutatná a saját valódi arcát, inkább egy maszk mögé bújik. Szóval nem lehet szabályt felállítani arra vonatkozóan, hogy kinek milyen fedésű alapozó való. Döntsön mindenki ízlése szerint, de hogy könnyebb legyen a választás, jó tudnod a következőket!

Alapozó típusokLéteznek sűrű, krémes alapozók, amelyeknek nagy a fedőképessége, de pont azért, mert elég vastagok, természetellenesen hatnak nappali fényben. Ezeket inkább különleges alkalmakra, fotózáshoz, vagy este kell használni. A kettő az egyben alapozók lehetnek stiftesek vagy tégelyesek, és bár szép homogén felszínt adnak, ez az állapot nem tartós. 1-2 óra elteltével foltossá válnak vagy átzsírosodnak, amit egy újabb réteg felvitelével ugyan ki lehet javítani, de egy hosszú nap végére olyan vastag lesz a festékréteg, hogy véső kell az eltávolításához. Egy párórás programhoz viszont kitűnően megfelel, és a pasik is értékelik, hogy nagyon gyorsan kész vele a smink. Általános használatra a legjobbak a folyékony állagú alapozók. Könnyű a használatuk, és nagyon szép természetes hatást lehet velük elérni. Több rétegben felvihetők, így jobban fednek, ami hasznos a problémás bőrterületeken. Ahol viszont nincs erre szükség, ott nagyon vékonyan eloszlathatóak. Porpúderrel fixálva igazán tartós a végeredmény.

A múmia-hatás elkerülésére, száraz bőrre

Próbáld kiCsak a bőrtípus pontos ismeretében lehet olyan alapozót választani, ami nem lesz fakó, száraz, vagy nem fog olajosan csillogni kis idő elteltével. Ha nem vagy biztos benne, végezd el a következő próbát. Mosd meg az arcodat szappannal és vízzel! Töröld szárazra! Milyennek érzed a bőröd? Húzódik, feszül? Ez természetes. Még a zsírosodásra leginkább hajlamos bőr is feszül, miután szappannal eltávolítottuk a felszínéről a zsírt. A kérdés az, hogy mi történik ezután, ha semmilyen arckrém nem kerül a bőrre.

Száraz bőrreHa az első reakciód, hogy "Nekem nincs olyan nap, hogy ne kenjem be, lehámlana az egész fejem" típusú reakció, akkor száraz a bőröd. Neked azok a folyékony alapozók lesznek jók, amelyek hidratáló anyagokat tartalmaznak. Picit lehet zsírosabb az állaga, így természetesebb lesz a hatás. A kettő, illetve három az egyben alapozókat viszont sajnos kerülnöd kell, mert ezek végeredményben púder jellegűek, és a múmia hatás elkerülhetetlen velük.

[PAGEBREAK]

Nem kell aggódni, ha az előző tesztből semmi sem derül ki bőrödre vonatkozóan. A következőkben megtudod, hogy milyen alapozót kell venned normál és zsíros bőrre, valamint az is kiderül, hogy nyáron, hogyan kell alapozni annak, aki valamiért nem tud ettől a dekorkozmetikumtól még negyven fokban sem szabadulni. Bár utóbbit nem értjük, azért számolunk vele.

Ne legyen olajos - alapozó normál (balra) és zsíros bőrre

Normál bőrreA normál bőr általában tíz-húsz perc múlva visszanyeri természetes zsírrétegét, esetleg az orcákon megmarad a feszítő érzés, de nem elviselhetetlen. Érdemes kerülni az olajtartalmú alapozókat, mert a T-vonalon pattanásokat okozhatnak. Szóba jöhetnek a stiftes vagy a kettő az egyben alapozók, mert gyors és praktikus a használatuk. Zsíros bőrreA zsíros bőrrel ugyanaz történik, mint a normál bőrrel, azzal a különbséggel, hogy körülbelül egy óra elteltével láthatóvá válik a zsír a bőr felszínén. A zsír- és olajtartalmú alapozókat nekik két okból is kerülni érdemes: egyrészt pattanást okozhatnak, másrészt nagyon hamar csillogóvá válik a kiütköző zsíroktól.

Nyárra

Nyáron azzal tehetjük a legtöbbet a bőrünknek, ha fényvédő tartalmú alapozót használunk. Ha álmaink alapozója történetesen nem ilyen, akkor még az alapozás megkezdése előtt tehetünk az arcunkra 15-30 faktoros fényvédő krémet. Ez azért fontos, mert az alapozó alatt is leéghet a bőr, és ami még ennél is rosszabb, hogy maradandó foltokat okozhat, ha beleégetjük az alapozót a bőrbe. A másik gondot az szokta okozni, hogy sokkal nehezebb maradásra bírni az alapozót, amikor izzadunk a 40 fokos melegben.Az egyik, igen kézenfekvő megoldás, ha nem is teszünk alapozót. Így nem okoz majd dilemmát, ha váratlanul strandolási lehetőséghez jutunk, mondjuk egy ismerősünk felfújható kerti medencéjében. Ha mégis nélkülözhetetlen a megjelenésünkhöz a smink, akkor érdemes a lehető legvékonyabb állagú, zsír és olajmentes változatokat választani. Porpúderrel fixálva egész sokáig bírja átfénylés nélkül. Ha az izzadás gondot okoz, egy hétköznapi papírzsepi csodákat tud tenni. Csak arra kell ügyelni, hogy nyomkodva kell felitatni a nedvasséget. Ha törölgetünk, oda az egész alapozás.BőrszínNem kell félni! Nem kezdek dobálózni azzal, hogy ha elefántcsont, bézs, porcelán vagy mézbarna színű a bőröd, akkor válaszd ezt vagy azt az alapozót. Nem mennénk túl sokra velük, mert ezek csak fantázianevek, és nincs, aki pontosan tudná, hogy melyik mit jelent. Inkább adok egy tippet, amivel könnyebb lesz a szín kiválasztása.Először is szeretném eloszlatni azt a tévhitet, hogy az alapozó arra hivatott, hogy a napozást helyettesítse. Ha valaki az áhított barnább bőrszínt alapozással szeretné elérni, számítson rá, hogy mindig lesz olyan testrésze, ami kilátszik, és elüt a színe. Tehát vagy literes kiszerelésben vásárolja a festéket, és tokától-bokáig mindenét bekeni, vagy megelégszik azzal, hogy a saját, természetes bőrárnyalatához választ alapozót.

Mi is teszteltünk

Sápadtság ellenTudom, hogy nem divat manapság a fehér bőr, de megnyugtatásul azoknak, akik két hét Tunézia után is hófehérkék, elmondom, hogy a barna bőr is tud sápadt lenni, viszont a fehér bőrt is üdévé és hamvassá teszi egy kis pirosító. Szóva,l a sápadtság a pirosításra tartozik, de erről majd később. Íme viszont a tipp a megfelelő színű alapozó kiválasztásához: ha már megvan a bőrtípusnak megfelelő alapozó, válassz ki 3-4 árnyalatot, ami ránézésre megfelel a saját bőrszínednek. Tükör előtt kenj belőlük egy-egy csíkot az áll környékére (Ne a kézfejedre, mert az nem ugyanolyan, mint az arc). Nem kell nagyon eloszlatni (kép). Addig próbálkozz, amíg olyat nem találsz, ami szinte nem is látszik. Ez lesz a te színed. Évszakról évszakra változik a bőrünk színe, ezért érdemes minden vásárlásnál megismételni a tesztet, a biztonság kedvéért.LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Detektív-képző

Ha szeretnénk kideríteni férjünk megcsal-e, jelentkezzünk a Harriet Bond detektív-képző iskolába.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés