free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Kiskert a lakásban

Borsa         Címkék: kert, lakás, ötlet, tárgy, zöldség 0 hozzászólás

Itt az ideje, hogy félretegyük a kifogást, amely szerint kert nélkül nem lehet zöldséget termeszteni és végre kipróbáljuk a palántázást. Internet használat, némi pénz és a Nagycsarnok szükségeltetik hozzá.

A városi élet egyik hátránya, hogy nem kertészkedhetünk kedvünkre. Egy-két cserép dísznövényen kívül nem igazán találunk az otthonunkban más növényt. Pedig nem kell ennek így lennie, miért ne termeszthetnénk mondjuk zöldségeket a lakásban? Az internet rengeteg ötletet ad erre vonatkozóan, de nem feltétlenül kell az ötlethez kapcsolt "vásárold meg moströgtönazonnal" gombot használni. Inkább a fejünket használjuk.Aki nem ültetett még retket, babot, vagy borsót, nem is tudja miből marad ki. Fantasztikus élmény a saját magad által termesztett zöldségeket enni, nézni, ahogy az elültetett mag kibújik a földből, ahogy a növény szépen kifejlődik. A Clean Air Gardening webáruház legújabb terméke pont azokat célozza meg, akik nem akarják kihagyni ezt az élményt. Legújabb termékük a Tomato Magic Grow Bag nem más mint egy zacskóba zárt zöldségtermesztő készlet, ami a paradicsomtermesztéshez szükséges összes hozzávalót tartalmazza. Túl drágaHárom futurisztikus, ezüst színű felakasztható zacskót, termőföldet, magokat, műtrágyát, és tápoldatot. A zacskót mindössze fel kell akasztani egy napos helyre - akár az ablakba, akár a balkon korlátjára -, néha-néha meglocsolni, és várni, hogy a növény kinőjön, és finom paradicsomokat hozzon. A készlet ára húsz dollár, azaz 3600 Ft, plusz borsos postaköltség. Igazán megéri az ablakban termő organikus paradicsomért, de azért azon is érdemes elgondolkodnunk, hogy vajon mennyiből jönne ki mindez, ha itthon szereznénk be a hozzávalókat.Felkerekedtünk tehát, és mindössze pár óra alatt jóval olcsóbban sikerült beszereznünk minden hozzávalót, ráadásul a mi Magic Grow Bag-ünk valamivel gyorsabban fog teremni, egyrészt mert nem kell kivárnunk a több hetes szállítási időt, másrészt mert magok helyett palántákat vásároltunk.

Ami Ami kell hozzá: zacskó, palánta, türelem

OlcsóbbKezdjük a futurisztikus zacskóval, amit nem volt nehéz beszerezni. A nagy áruházak hűtőpultjai mellett többféle ezüstszínű zacskót árulnak. Erre azért van szükség, hogy a benne tartott növény földje ne melegedjen fel olyan gyorsan a napon. Az áruház reklámfeliratát egy ügyes bemetszéssel el lehet távolítani, ezután a zacskót néhány helyen ki kell lyukasztani, hogy a felesleges öntözővíz el tudjon folyni.Második lépésként jöhet a virágföld, szerencsére ennek beszerzése sem nehezebb feladat. Tápoldatot szintén sok helyen lehet kapni, a kertészeti szaküzletek eladói a paradicsom hívószóra többfélét is mutattak. Mi a közepes árfekvésű márkát választottuk, bár az eladó szerint a legolcsóbb legalább olyan hatásos, mint a legdrágább, csak annak nem olyan tetszetős a csomagolása, és nem reklámozzák.Úgy gondoltuk, nem bajlódunk magokkal, hanem valamivel drágábban, palántát vásárolunk, így rengeteg időt nyerünk. Szerencsénkre a Nagycsarnok hátsó bejáratánál találkoztunk egy kedves bácsival aki a palánták mellett rengeteg jó tanáccsal is ellátott minket. A sokféle paradicsomfajta közül nehezen tudtunk választani, végül a folyton termő változat mellett döntöttünk, ami remélhetőleg egész nyáron biztosítja majd a paradicsomszükségletünket. Megtudtuk azt is, hogy a bazsalikom - amellett, hogy nagyon finom - sok kórokozótól megvédi a palántát. Hittünk a népi bölcsességnek, így minden paradicsom mellé vásároltunk egy bazsalikomot is, függőkertünkben így most már van legalább egy ehető dolog. Képet majd mutatunk.LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Újrahasznosítva

Sok munkával újrahasznosított tárgyakból és bútorokból is stílusos otthont lehet varázsolni.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés