free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Az övválasztás mizériája

Borsa         Címkék: alapszabály, feltűnő, mizéria, öv, választás 0 hozzászólás

Idén mindenhol arról olvasunk, hogy ha frissíteni szeretnénk ruhatárunkon, elég egy feltűnő, de jól megválasztott övet beszereznünk. Nem mindenki tudja, milyen a jól megválasztott öv. Alapszabályok.

Mostanában mindenhol az idei övdivatról írnak, ismertetik az idei legtrendibb darabokat, és jó esetben hozzáteszik, hogy nem árt, ha az egyéniségünknek leginkább megfelelőt választjuk ki. Ehhez jön hozzá, hogy soha eddig nem látott kínálatból válogathatunk manapság, tehát ha az ember lánya az információk kereszttüzében összevissza kezd el mindenféle övet vásárolgatni, senki se lepődjön meg.Akkor kezdődnek a gondok, ha a rengeteg öv között nem találunk egyet sem, ami éppen az adott programra, az adott ruhához, az adott hangulathoz illene. Ha esetleg meg is van, észrevesszük, hogy sajnos erősíti a derekunkat, kihangsúlyozza az úszóguminkat. Legyünk tudatosabbak és célirányosabbak, és bár tényleg nincs új a nap alatt, egy jól megválasztott övvel nem csak ruházatunkat, saját hangulatunkat is helyre tehetjük. Övtörténelem és alapszabályok, pocakra, úszógumira, egybederékra.

Nézegess öveket!

Létfontosságú kiegészítőMég mielőtt jönne a lényeg, jegyezzük meg egy életre: az öv jelentősége abban rejlik, hogy a viselése adja meg az öltözet összhangját vagy kontrasztját, igény szerint. Az öv egyébként is, létfontosságú a változatos, stílusos öltözködésben. Megjelenik minden trendben, stílusirányzatban, legyen az, lezser, farmeros vagy alkalmi kosztümös, esetleg sportos összeállítás. Alkatunktól, ruhánktól, ízlésvilágunktól és nem utolsó sorban merészségünktől függ, hogy milyet választhatunk: keskenyet, széleset, csillogót vagy mattot. Az sem utolsó szempont, hogy kitaláljuk, hol szeretnénk viselni az övet. Itt jön be egy újabb tudnivaló: ha derékon, akkor azt szorosan, ha a csípőn, akkor azt lazán kell hordanunk. Az övnek is van történelmeAz öv, minden kétséget kizáróan ősi viselet. Minden nomád nép használta, de akkor természetesen még nem kiegészítőként vagy díszítésként hordták. Különböző népcsoportnál szimbolikus jelentése volt viselésének. Az avaroknál például a szabad ember jelképe volt, letépése egyet jelentett a szabadságvesztéssel.Legegyszerűbb fajtája a pásztoröv, ami a gomb nélküli ruhát volt hivatott összetartani. Táskaként, zsebként is funkcionált, mert a pásztorok, használati tárgyaikat (buksza, késtok...és a többbi) az övre akasztva hordták. A mai széles öv elődje, a derék melegítését szolgálta, körülbelül kéttenyérnyi széles volt, és csak díszített változatát hordták a ruhán kívül.

Karcsú derékhoz bármi jó

A mai legekAz elsőszámú favorit a: széles, szélesebb és még szélesebb övek kategóriája. A 70-es évek romantikus divatjának megfelelően, ma is a derékon viselik a divatos csajok, éppen ezért tűnhet fel az, hogy az ilyen övek többsége teljesen puha, tartani semmit nem tart, csak díszként szolgál. A legtöbb övön van valami díszítés: gyöngy, zseb, csat, szegecs. Anyagban is borzasztóan nagy választék áll rendelkezésünkre ahhoz, hogy megtaláljuk önmagunkat egy új övben. Plasztik, gumírozott, selyem, bőr, műbőr, velúr, fém, gyöngy, kötött. Mindenkinek szól a következő jótanács: a széles övekből célszerű az ívesre szabottat választani, mert ez a típus követi legjobban a derék formáját.Ami jól állMiután tisztáztuk azt, amit talán már mindenki tud, jöjjön a lényeg, ugyanis az alkatot tekintve nem lehet a továbbiakban általánosságban beszélni az övekről. Kezdjük a legideálisabb formával, az optimális esettel: a karcsú derékkal. A karcsú derékhoz minden jól áll, nekik minden mehet. Viselhetik derékon, kiemelve karcsúságukat, vagy leengedhetik a csípőjükre, de fel is húzhatják közvetlenül a mell alá, így a dekoltázsukra hívják fel a figyelmet. Utóbbinál legcélszerűbb a gumis fajtát választani valami helyes kis csattal. Előnye, hogy nem kell folyton ráncigálni, mert véletlenül sem fog lecsúszni. Úszógumis lányokAz úszógumival megáldott hölgyek - bármilyen divatos is - maradjanak inkább a csípőn hordott verziónál, így optikailag keskenyebbnek tűnnek majd. Bársony, velú és az övek megköthető változatait ajánljuk és azt, hogy semmi esetre se kenődjenek el.

[PAGEBREAK]

KörtéknekHa mindenáron a klasszikus körte, alma, homokóra és egyéb formákhoz kell nyúlnunk, ki kell jelentsük: eljött a körték ideje. Számukra a derékon hordott öv a legelőnyösebb, főleg ha egy bővebb nadrágon, vagy trapézfazonú szoknyán viselik. Így elterelik a figyelmet testük legszélesebb pontjáról: a csípőről, amit egyébként a férfiak többsége előszeretettel emleget, ha szép, kerek, teljes.

A moletteknek nem jó, ha vastag

A molettek se keseredjenek elIgaz, hogy az idei széles öv mizéria nem az ő divatjuk, de nekik is jut megfelelő. Válasszanak inkább keskenyebb fazonút, és azt a csípőjükön viseljék. Keressék azt a típust, amelynek a szárát a csaton lefelé kell átbújtatni, ugyanis ez optikailag igen erőteljesen nyújt. Itt jegyeznénk meg, hogy a kiegészítők, és így az övek is, testhez viszonyított mérete határozza meg, hogy csinos, vagy vicces látványt nyújtunk bennük. Utóbbit könnyedén vizualizálhatjuk, ha egy 150 centiméteres lányon húsz centi vastag övet képzelünk el.

Ha úszógumid van, ne a derekadon viseld

Mihez hordjuk, mihez neIgazán nőcis hangulatot sugárzunk akkor, ha az övet a derekunkon viseljük. Az viszont több mint vicces látványt nyújt, ha ezt az övet egy garbóra vagy egyszerű pólóra csatoljuk. Blúzra, egyenes szabású pamutruhára, karcsúsított zakóra vegyük így fel. Egyébként a kismama fazonú ruhákon is jól mutat, ha közvetlen a mell alatt viseljük az övet. Ne felejtsük el, hogy egy jól megválasztott öv egyedivé teheti az amúgy unalmas, tucatruhákat is. De! Ne vigyük túlzásba a kiegészítők, övek viselését. Az aranyszabály itt fokozottan érvényes: a kevesebb, néha több.LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Fenék-tömés

Ha már a fenekünk méretével sem vagyunk elégedettek, mindössze 18 000 forintért miénk lehet egy fenék-tömés.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés