free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Hajtrendek kontra utcai viseletek

Borsa         Címkék: celebhaj, frizura, ízlés, trend, viselet 0 hozzászólás

A celebhajak ízlést formálnak, és ha nem figyelünk oda, mi magunk lehetünk főszereplői egy: Ilyen hajat szeretnék kérni című szitkomnak. Minden nő ilyen, vagy csak a cikk írója pihent régen?

Hajunk aktuális állapota jelentős befolyással bír hangulatunkra. Ha zsírosabb vagy lenőttebb a megszokottnál egészen rosszul tudjuk érezni magunkat, és ilyenkor nincs az a pénz, amiért bárkinek is elhinnénk, hogy minden rendben velünk, és egyáltalán nem nézünk ki úgy, ahogyan érezzük magunkat. Ám frissen mosva, festve, vágva jól ápoltnak és szexisebbnek hisszük magunkat. Lehet ezzel ellenkezni ezzel, de jobb, ha mindenki belátja, hogy így működünk.Jobb esetben mi magunk vagyunk okolhatóak azért, hogy minősíthetetlen állapotban van a rőzsénk, mert nem volt időnk megmosni, mert nem tűztük fel rendesen és még sorolhatnánk. Ilyenkor önmarcangolásba kezdünk és megfogadjuk, hogy több időt áldozunk hajunk állapotára. Simán felmentjük magunkat, és ez jól is van így. Azt azonban már nehezen veszi be a gyomrunk, ha pont egy fodrász tehet arról, hogy nem tudunk megbarátkozni a fejünkön lévő haj színével, formájával, állapotával.

A fenti eset előfordulásának lehetőségével nagyobb százalékban kell számolni akkor, ha az ember lánya az úgyszeretnékkinéznimint... elvét követi és mindenáron celeb hajat akar magának. De ne rohanjuk.

Nézegess 2007-es frizurákat!

Mások diktálnakNem mondunk újat azzal, hogy a frizuránk biztos, hogy ránk irányítja a férfiak figyelmét, és addig, amíg a teremtés koronái a nadrágválasztásba csak a legritkább esetben szólnak bele, a frizuránkat illetően meglepő módón igen határozott véleménnyel rendelkeznek. Ahogy a ruhadivat, a hajtrendek is évről évre változnak. Nagynevű mesterfodrászok hirdetik az igét külföldön és itthon egyaránt. Minden kornak megvan az abszolút sztárarca, hiszen az ő frizuraválasztásuk nagymértékben befolyásolják a közízlést, a divatot. Olyannyira, hogy sokan kifejezetten az "olyanhajatszeretnékmintMadonnának" kéréssel fordulnak fodrászukhoz. Itt kezdődhetnek a gondok, ami tetőzhet, ha a fodrász tényleg olyat hajat kezd el varázsolni nekünk.Celebfejek, celebhajakVannak olyan fodrászok, akik hajlamosak figyelmen kívül hagyni egyéniségünket, stílusunkat, valamint azt a szempontot, hogy mivel hétköznapi halandók vagyunk, hajunk minden körülmény között hordható kell legyen. Ne akarjunk már "Madonnahajat" és ne akarjuk mindenáron megmagyarázni a szakembernek, hogy biztosan jól áll majd az erős, kontrasztos hajfestés és az egyéniségünkhöz egyáltalán nem passzoló frizura. A celebfejeken a celebhajak mesterfodrász kezei által állnak úgy, ahogy. Az ilyen precíz és tökéletesen megmunkált alkotásokkal bemutatókon és fodrászversenyeken találkozhatunk, az utcán azonban nem ez a divat. Éppen ezért kell olyan fodrászt választani magunknak, akinek bízunk szakmai tudásában, és ha véletlenül megérintene bennünket az "úgyszeretnénkkinéznimint" érzése, elmondja véleményét, és ha kell, ellentmond. Nyilván nem véletlenül teszi.

Csak a fodrász után áll így...

Csak a teljesség kedvéértAz idei hajtrendről. S. Attila, a pécsi Hajas-szalon vezetője szerint az úgynevezett "meztelen" színek mindent visznek ebben az évben. Ennek az a lényege, hogy az arc- és fejformál harmonizáló szín és vágás minél plasztikusabb vonalvezetést kövessen. Ezt annyira nem értjük, de miért is vannak a fodrászok, majd ők tudják. Azt azonban értjük, hogy miért mondta a fodrász, hogy "A frissen mosott, egészséges haj sokszor hiányzik a nőknél." A Catwalk mesterei azon a véleményen vannak, hogy manapság már nincs olyan, hogy egy haj ciki. Elárulták, hogy minden stílus menő, de persze a legdivatosabb frizurák a 60-as évekre hajaznak. A bubifrizurától kezdve - aminek elengedhetetlen kelléke a hajpánt - Pamela Ewing hajzuhatagáig, minden belefér. A Krizsán Győző nevével fémjelzett üzletben szintén alátámasztották, hogy a már említett 60-as évek frizurái mindent visznek. Óva intenek azonban a túlzottan megtépett, szétkaszabolt formáktól és a műszínek használatától. Náluk idén, a hajvágás a tömör, plasztikus frizurakészítés jegyében zajlik.

Ők nem túl bevállalósak

Bajos trendkövetésNa, most. A kérdés az, hogy vajon tényleg vakon követjük-e a trendeket és a mi nők erőteljesen követeljük a divatos, celebek által viselt hajvágást vagy ez csak a cikkíró agyának szüleménye. Kászonyi Krisztina húsz éve meglévő és gyarapodó vendégköre ízlésére alapozva bátran kijelentette, hogy nem követik a trendeket: "Nekem az a tapasztalatom, hogy vendégeim nagy része ragaszkodik a jól beválthoz, és lassan, nehézkesen megy az átállás egy-egy új színre vagy fazonra. Ezenkívül az egyre nehezebb gazdasági helyzet is befolyásolja a vállalkozó kedvet, hiszen amig pár évvel ezelőtt 3-4 hetente jártak hozzám a hölgyek, addig manapság már olyan hajat és festést kérnek, ami kitart akár 6-8 hétig is. Ellentétben a "sztár"-fodrászok klientúrájával, az én vendégköröm körülbelül 70 százaléka bérből és fizetésből él, tehát jól meggondolja mi az amit bevállal". Krisztina elárulta, hogy nem érzékeli, hogy a trendkövetés a fodrászhoz járókat általánosságban véve érdekelné, főleg nem az idősebb korosztályt. Véleménye szerint például hiába erőlteti a divat a hullámokat, mégis sokan ragaszkodnak a már megszokott egyenes hajukhoz.

Tavasszal nyitottabbak vagyunkBolgár Dávid, mesterfodrász elmondása szerint a hozzájáró vendégek között ugyan akadnak olyanok, akik megkülönböztetett alkalmakra: esküvőkre, bálokra kérnek celebek által hordott hajakat, de a többség nem igényli. "Kértek már tőlem olyan hullámokat, mint amilyen Madonnának van, kértek olyat, amilyen Meg Ryannek, de találkoztam már Sharon Stone frufruját ábrázoló képpel és kívánsággal is." Dávid szerint nincs azzal baj, ha a hétköznapi megszokottból néha kilépnek a nők, ám nem árt tisztában lenni adottságinkkal. Ő azok közé a fodrászok közé tartozik, aki nem enged a celebhajak indokolatlan térhódításának. "Ha egyáltalán nem illik a hölgyhöz a haj, akkor azt egy fodrásznak úgy kell tudnia elmagyarázni a vendégnek, hogy még véletlenül se sértse meg őt. Persze volt már, hogy engedtem, és megcsináltam a kért hajat - a lehetőségekhez képest kihoztam belőle a maximumot -, de csak azért, hogy lássa és tanuljon belőle a vendég" - mesélte a fodrász. Az új irányzatokkal kapcsolatban elmondta: "Mi, magyar fodrászok, általában a Londonból érkező trendekre támaszkodunk. Azt gondolom, ezek nem állhatnak jól egységesen mindenkinek. Meg kell találni, az úgynevezett egyéni divatot. Tény, hogy most a natúr színek és a bohókás, de tömörebb fazonok a nyerők, de ez nem feltétlenül előnyös mindenkinek. Mindazonáltal jóval könnyebb dolgunk van tavasszal, amikor a természettel együtt az emberek is hajlamosabbak a megújulásra, ilyenkor befogadóbbak az új ötletekre. A legfontosabb azonban mégis az, hogy a vendég maradéktalanul megbízzon a fodrászban, ha már a kezébe adta a fejét".

Konklúzió

Az ugyan reprezentatív mintának nem minősülő közvélemény-kutatásunkból az érintett szakemberek megkérdezésével szerencsére kiderült, mi magyar nők - legalábbis a többség - nem követjük vakon a trendeket. Pontosabban: követni követjük, de változtatni már nem változtatunk. A cikkíró viszont menjen nyaralni.LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Detektív-képző

Ha szeretnénk kideríteni férjünk megcsal-e, jelentkezzünk a Harriet Bond detektív-képző iskolába.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés