free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Nélkülözhetetlen számológépek

Borsa         Címkék: dizájn, kütyü, ötletes, számológép, tárgy 1 hozzászólás

Szerettünk volna számológépekről írni, de rájöttünk: most már minden kütyü alkalmas különböző matematikai műveletek elvégzésére. Nem baj, mi azért összegyűjtöttünk néhány ötletes darabot.

A munka világában minden a számokról szól: fizetés, határidők, teljesítmény, százalékok, levonás, prémium, járulék és osztalék. Egyfolytában számolnunk kell, ezért aztán érthető, hogy lassan minden körülöttünk található eszközben alapfelszereltség a számológép. Pedig az érettségi napján megfogadtuk, hogy sohasem vesszük kézbe többé a gonosz masinát. Az élet azonban nem hagyta annyiban a dolgot és ma már minden kütyü, telefon, PDA és laptop tudja a sötét varázslatot: százalékol és gyököt von, egyenletet old és függvényt rajzol, ha kell. Az ilyen-olyan számológépek, ennek ellenére, megmaradtak az irodák legfontosabb felszerelési tárgyai között: napelemes, gyöngyökkel kirakott, kis- és nagygombos, pénztárszalagos változatban mindenütt találkozunk velük. A startlap oldalain külön honlap foglalkozik a "gyűlöletes" márkákkal: Casio, Texas Instruments, Sharp...a hideg ráz a nevük hallatán.

Nézegess számológépeket!

MerülőpróbaIskolás korunkban menő srácnak számított, akinek "hétzenés búvárórája" vagy gyökvonásra képes tudományos számológépe volt. A búvárórát persze sosem volt alkalmunk mélyvízben kipróbálni, viszont akkoriban fel sem merült bennünk, hogy budapesti iskolásként gyakorlatilag értelmetlen a 400 méterig vízhatlan karóra. Ennek ellenére megvető tekintettel méregetett bennünket az a társunk, aki akár 600 méter mélységben is bármikor megmondhatta volna, mennyi a pontos idő. Persze a kínai karóra-piacon egy huszárvágással elsimíthatták volna a nyolcvanas években általános iskolás fiúk között feszülő ellentéteket, ha előrukkoltak volna a végtelen mélységig vízálló hétzenés órával. Nem tették meg nekünk ezt a szívességet, így egészen addig frusztráltak voltunk, míg gimis korunkban első alkalommal a tenger közelébe nem jutottunk. Rájöttünk, hogy egyáltalán nem érdekel bennünket fürdés közben, hogy hány óra van, és milyen nap.Kiismerhetetlen számológépekSosem tudtuk használni a számológépeket, pedig nem vagyunk technikai analfabéták: bármikor összerakunk egy weboldalt, blogot indítunk valamelyik ingyenes szolgáltatónál, vagy fényképet és videót töltünk fel a közösségi oldalakra. A számológépek azonban mindig cserbenhagynak bennünket. Kísérletképpen kétszer végezzük el ugyanazt a műveletsort és sosem kapjuk ugyanazt az eredményt. Egyesek szerint szétszórtak vagyunk és humán beállítottságúak, szerintünk viszont gonosz szellemek laknak a számológépekben, akár napelemmel működnek, akár a legmenőbb dizájnerek tervezték őket. Nézegessétek.

 


LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Újrahasznosítva

Sok munkával újrahasznosított tárgyakból és bútorokból is stílusos otthont lehet varázsolni.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés