free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

A divatvilág Izlandra figyel

Borsa         Címkék: divat, elismerés, fiatal, izland, tervezők 0 hozzászólás

Izlandról eddig nem a divat jutott eszünkbe. Mostantól viszont, lehet, hogy a reykjaviki tervezők diktálta irányzatokra is figyelnünk kell, hiszen fiatal kreátoraik sorra gyűjtik be a divatszakma elismerő szavait.

Mivel női magazin vagyunk, értelemszerűen érdeklődünk a legfrissebb divatirányzatok és minden olyan jelenség iránt, ami a divat világában megjelenik. Vannak kedvelt tervezőink, de nem vagyunk divatszakértők, így a laikus szemével figyeljük meg a legújabb kollekciókat és döntünk arról, hogy mi tetszik és mi nem. Így, amikor arról hallunk, hogy izlandi tervezők fiatal generációjára fókuszál a divatvilág, nem tudjuk megállapítani, hogy jogos-e a szakmai érdem. Eddig nekünk leginkább csak Björk zenéje és az ország gejzírei jutottak eszünkbe, ha Izlandra gondoltunk, így még inkább felkeltik érdeklődésünket a reykjaviki divattervezők szárnypróbálgatásai.

Csak a nagymasnist találtunk

Kimondhatatlanul tehetségesekA hírek szerint mind a szakma, mind pedig az izlandi közönség lelkesen fogadja az új kreációkat. Amerikai magazinok dicsérik az Izlandi Művészeti Akadémia képzését, a bemutatókon pedig szakemberekből és francia újságírókból álló zsűri méltatja a fiatal tervezők - úgy mint, Bryndis Sveinbjörnsdottir, Fjola Osland vagy Agatha Sif Guthmundsdottir - felvonultatott kreációit. Azt is megtudjuk, hogy míg az elsőnek növényi eredetű zöld pamutruháját, nagymasnis kabátját, a másodiknak elegáns nyolcvanas évek ihlette kreációit, addig az utolsónak padlizsán- és csokiszínű bőr és velúr ruhakölteményeit díjazzák.Tehát a nemzetközi érdeklődés valóban nagy, sőt a kedvező fogadtatást kihasználva mostantól a reykjaviki tervezők maguk is rendszeresen szerveznek bemutatókat. Linda Björg, izlandi textiltervező a kollekció sikerességét és eredetiségét azzal magyarázza, hogy a tervezőknek - izlandi divathagyományok hiányában - nem kell az elődökhöz alkalmazkodniuk. A gyakorlatilag még teljesen kiaknázatlan területen nyugodtan szabad utat engedhetnek kreativitásuknak.Képtelen elképzelésekHogy valóban tehetségesek-e az említett tervezők, mi nem tudjuk megerősíteni. Bármennyit kutatunk ugyanis a kollekció után, sajnos ezen az egy képen kívül nem találunk semmit, amiből eldönthettnénk, hogy tetszenek-e nekünk is az újszerűnek és egyedinek kikiáltott kreációk. A tervezők neveit valószínűleg még jó darabig úgysem tudjuk megjegyezni, de kíváncsian várjuk, hogy a fiatal izlandi művészek alkotásai valóban a nemzetközi divatvilág meghatározó tényezőjévé vállnak, vagy csupán átmeneti szenzációnak bizonyulnak.(forrás: www.vogue.fr)

 


Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Fenék-tömés

Ha már a fenekünk méretével sem vagyunk elégedettek, mindössze 18 000 forintért miénk lehet egy fenék-tömés.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés