free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

A Sziget magyar fellépői

Borsa         Címkék: fellépők, koncertajánló, magyar, sziget, zenekar 0 hozzászólás

A Sziget fellépői közül ilyentájt mindig csak a külföldiekről hallunk, pedig sok olyan hazai zenekar van, akikre már most érdemes készülni. Szubjektív koncertajánló a Borsától, középpontban a magyarokkal.

Minden évben nyafogunk, hogy:" áh, ez a Sziget már nem lesz olyan, meg már a tavalyi sem volt olyan." Jó volna tisztában lenni, hogy mégis milyen az az "olyan". Nem a Sziget változik évről évre, mi öregszünk. Aztán persze az első sajtóhírek magasságában elkezdjük böngészni a programot, várjuk a pontosításokat, elkezdjük beleilleszteni a nyári tervekbe azt két-három vagy több napot, amikor azért kimennénk. Vagy csak megnéznénk, mi van. Felvennénk a csít. Az egyértelmű, hogy már nem bírjuk úgy a pörgést, mint tíz éve, de ha éjféltájt - majdnem józanon - haza is megyünk, a Sziget pozitív hangulata, a felszabadultság, a nincs semmi gondom illúziója sok energiát ad minden nyár végén.Vannak még kérdésekNem véletlen, hogy amikor elkezdtük készíteni ezt az ajánlót, nem volt olyan Borsamunkatárs, aki ne adta volna le időben a szerkesztőnek, hogy ő melyik programra készül, melyiket ajánlja jó szívvel. Annyi problémánk volt csak, hogy nem volt ismeretes a magyar fellépők névsora, de ezt is megoldottuk. A Szigetesek jóvoltából a Borsa olvasók az elsők között olvashatnak a magyar fellépőkről. Persze nem csak őket ajánljuk, hanem az import árut is.Szívesen megadnánk, hogy ki, mikor lép fel, de az a helyzet, hogy a négy nagyobb színpadot leszámítva, nem ismeretesek az időpontok és ez fokozottan igaz a magyar résztvevőkre. Úgyhogy készüljetek, figyeljetek, és mi is pontosítunk majd. Roma bulikRögtön kezdjük azokkal, akikre többen is voksoltak a szerkesztőségből. Ilyen például a Szilvási Gipsy Folk Band, mert a roma zene mindenkinek a kedvencei közé tartozik és a Roma Sátor amúgy is valószínűleg az egyik állandó tartózkodási helyünk lesz. Ha már ott vagyunk mindenképpen megnézzük az Amsterdam Klezmer Band-et, hiszen idén már nem csak roma zenét hallgathatunk itt, hanem egy kicsit a világzene irányába is elmozdultak a szervezők. Ami még nagyon izgat bennünket, az a Romano Drom feat. Romanesthan produkció, aztán úgyis azon kapjuk magunkat, hogy hajnal három van és minden porcikánk fáj a folyamatos tánctól. Ha már világzene. A romáktól mindenképpen átaraszolunk a szomszédos világzenei színpadhoz, hogy meghallgassuk a román Fanfare Ciocarlia-t, és az örök, és manapság egyetlen hiteles punkot, Rachid Taha-t. Tudjuk, hogy nem punk zenét nyom, de ugye a rock and roll sem egy tánc. Na, és persze nem lépünk addig tovább, míg meg nem tudjuk, hogy a nagy nyári világjárás közben sikerül-e a Besh o dromosoknak eltalálniuk, milyen nyelven kell köszönteni a fesztiválozókat. Megyünk Muzsikásra és Napra-ra is.

Nine Inch Nails, Sinead O'Connor, Chemical Brothers, Juliette and the Licks

Egészen nagy sztárokNézzük a Nagyszínpadot! Akik nosztalgiázni vágynak Sinead O'Connor-on, mert egyetlen emlékük a Nothing compares to you, azok alghanem csalódni fognak, mert ez a csaj, már nem az a csaj. Több szerkesztőségi szavazat érkezett a Nine Inch Nails-re, úgyhogy azon is ott leszünk, valamint a Juliette and the Licks-re, akik a legutóbb sem okoztak csalódást. Őszintén szólva Juliette Lewis még sosem, semmiben. Művészeti vezetőnk nagyon szeretné Pinket fotózni, reméljük megadatik neki. Mit is mondjunk a Nagyszínpad magyarjairól? A szokásos Kispál és Tankcsapda, mindenki az ízlése szerint, de legalább a Sziámi nem hiszi már, hogy ott a helye.A WAN2 Színpadon nyomja majd, a szintén sok Borsa szavazatot kapott Yonderboi, reméljük hoz valami újat, és a brit UNKLE is itt lép majd fel. Viszont, ami igazi ínyencség, az az izlandi GusGus. Ha valaki még nem próbálta a reykjaviki elektronikus pop-ot, ott a helye. Itt lesz a legtöbb bennünket érdeklő magyar előadó és zenekar, a Copy Con, a Neo, a Kiscsillag, a Másfél és a Korai öröm. Őszinte örömmel ajánljuk ezen a színpadon a The Puzzle-t, a Realistic Crew-t, és a Bootsie Quartet-et is.

LGT, Kispál és a borz, HS7, Yonderboi

AlternatívákIdei újdonság a Bahia helyett az Open eye Színpad, ahol a magyar alternatív zenei élet kiválóságai mozgatják majd ugyanazt az ötszáz embert. Ez így van jól, mi is elnézünk majd Csókolomra, Specko Jedno-ra, és Titusz and the Carbonfools-ra.Viszonylag sok magya, Beatrice-től Kalapácsig, a Superbutt-tól Deák Bill-ig nyomja majd a Hammer World Színpadon, de szerintem mi csak véletlenül járunk majd arra. Végül is volt már olyan, hogy Borsatag ott ragadt Beatricén, de abból aztán baj lett valami fa alatt, úgyhogy többet soha!Majdnem kihagytuk a Jazz Sátrat. Kíváncsiak vagyunk nagyon, hogy az új szervezők mit tudnak kihozni az ügyből, reméljük sikerül tartani az eddigi évek nagyon magas színvonalát. Mindenképpen meghallgatjuk Babos Gyulát, a Dresch Quartettet és a Hot Jazz Band-et, de fájdalmasan hiányzik a jazzklezz-es Nigun.Sok olyan magyar zenekar szorul az Arany Ászok Színpadra, akiknek szerintünk nem ott a helyük, ilyen például a Heaven Street Seven, a Hiperkarma, vagy az Emil Rulez!Itt lép majd fel a Belmondo, az Anima, valamint Ganxta Zolee és a Kartel is. Ha nekik ott jó, mi sem húzzuk a szánkat, megyünk, mert látni szeretnénk őket. Félrészegen a Kistehén Tánczenekar a legjobb.Szólnánk a Pesti Est Színpadról is, ha tudnánk, de nem tudunk, mert nem készültek még el a szervezők a program véglegesítésével. Amit az elmúlt évekből szívesen látnánk, az például a Zappa emlékzenekar, meg a délutáni jammelések.Ha valakinek hiányérzete van, hogy miért nem esett szó a nulladik napon fellépő LGT-ről, azt megnyugtathatjuk. A Borsa szerkesztősége egyemberként vonul ki Loksira, mert a fű között szeretnénk megtalálni a gyerekkori emlékeinket És villantjuk mosolyunkat a szervezőkre, hogy sikerült nekik összehozni ezt a bulit.

 


LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Megszületett...

A zeneiparnak új hercegnője lett: Beyonce és Jay-Z hétvégén világra jött kislányát máris mindenki imádja.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés