free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Az 5 legszellemesebb sótartó

Borsa         Címkék: étel, kaja, lista, sószóró, sótartó 3 hozzászólás

Mivel a sószórók mindig szem előtt vannak, nem bánjuk, ha kreatív formát öltenek. Szerencsére ez a téma olyannyira izgatja, inspirálja a dizájnereket, hogy lazán összeszedtük az öt legviccesebbet.

Azt gondoltuk, hogy az olyan hétköznapi tárgyak, mint a sótartó, elkerülik a menő dizájnerek figyelmét. Pedig dehogy. A nemrég véget ért New York-i dizájnhét egyik legfelkapottabb ajándéktárgya éppen egy szellemformájú fűszertartó volt. Összegyűjtöttük az öt legszellemesebb sótartót a globális piacon.

Húúú!

A New York-i dizájnhét legfelkapottabb tárgya a kazetta alakú pénztárca mellett a szellemeket ábrázoló kerámia só- és borsszóró volt. Bár díjat nem nyert, az első tíz közé simán bejutott konyhai kiegészítő kategóriában. A három, kissé kajla szellemet három különböző dizájner tervezte (kép1), ezért mindegyik egy kicsit más, ennek ellenére tökéletesen iillenek egymáshoz. A három cuki porcelánfigura biztosan feldobja majd az ebédlőasztalodat.

Csak optimistáknak

A szellem dizájn nem egyedülálló a sószóró piacon, Marcel Dzama pár éve nyert díjat a szomorú kísértetekkel (kép2). A két tündéri szellem valószínűleg soha nem fogja abbahagyni a pityergést, ezért ezeket a sószórókat csak vérbeli "hurráoptimistáknak" ajánljuk.

Ezekkel biztos nem tartanak majd sótlannak minket

Romantikusoknak

A szomorú holt lelkekkel ellentétben Alberto Mantilla kedvesen ölelkező kísértetpárosa garantáltan jókedvre derít (kép3). Az alkotó nem titkolt célja az volt, hogy felhívja az emberek figyelmét arra, hogy egy baráti ölelés néha mindennél többet ér. A fekete fehér só- és borsszóró figurák felülről úgy néznek ki, mint egy jing-jang szimbólum. Olyan tökéletesen mutatnak együtt, hogy az embernek nincs szíve, még egy sózás erejéig sem, szétválasztani őket. Éppen ezért, ha nem szereted a sós ételeket, mindenképp rendelj egyet.

Mini Magnito

Ha kiskorodban szerettél jojózni, gombfocizni, vagy pénzt pörgetni, akkor imádni fogod ezt a furcsa formájú só- és borsszórót (kép4). A két különálló rész mágneses felülettel kapcsolódik egymáshoz, így bátran megpörgetheted az étkezőasztalon, nem fog szétesni. Hátránya viszont, hogy kevés fűszer fér bele, ezért gyakori utántöltést igényel.

Kavicsok

Tökéletes választás egy kerti grillsütéshez az organikus sószóró (kép5). A letisztult formájú, fényesre polírozott alumínium fűszertartók pont úgy néznek ki, mint a nedves folyami kavicsok. Vigyázz, nehogy elejtsd, mert olyan ügyesen álcázza magát, hogy nem fogod egykönnyen megtalálni!Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Újrahasznosítva

Sok munkával újrahasznosított tárgyakból és bútorokból is stílusos otthont lehet varázsolni.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés