free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Arcmaszk-teszt

Borsa         Címkék: arc, kozmetikus, maszk, pakolás, teszt 0 hozzászólás

Ha nincs időnk kozmetikushoz menni, előfordul, hogy egy boltban kapható maszktól várjuk a megváltást. A zsákbamacskák elkerülése végett, Borsamunkatársak ilyen pakolásokat teszteltek.

Borsa szerkesztőségében, főleg ebben a hőségben, mindannyian nagyon ügyelünk arra, hogy megfelelő mennyiségű folyadékot vegyünk magunkhoz. Bennünket már nem kell meggyőzni arról, ez milyen fontos, tekintve, hogy már rég megtapasztaltuk, hogy még ébren maradni is sokkal könnyebb a koradélután beálló átmeneti agyhalálban, ha eleget ittunk. Ezenkívül ismerjük jól a kozmetikusok véleményét, miszerint a bőr hidratálása belülről is kell, hogy működjön. Ezért is van nekünk szép hidratált bőrünk. Természetesen kozmetikushoz is rendszeresen járunk, hiszen a mindennapok pörgésében, a felelősségteljes munka mellett sem engedhetjük meg magunknak, hogy bozontos szemöldökkel, szürke arcbőrrel üljünk reggel a klaviatúra mellé. Ha azonban nem jutunk el a szépségszalonba, hazafelé mindenképpen vásárolunk az otthoni használatra tervezett arcmaszkok valamelyikéből, és este felkenjünk a másnapi üde látvány érdekében.Most idejött a főszerkesztő és a tarkómhoz nyomott egy csomag jégkockát.Gyors pakolásMindenki érezte már rosszul magát a saját arcbőrében, amikor fontos találkozóra, színházba, megkülönböztetett programra készült. Ilyen esetekben készíthetünk magunknak otthon arcpakolást a hűtőben található zöldségekből és gyümölcsökből, vagy a gyorsabb és tisztább kivitelezés érdekében bármelyik illatszerboltban beszerezhetünk előrecsomagolt készítményeket is. Tapasztalatunk szerint minden bőrtípusra kaphatóak lemosható és lehúzható maszkok, melyeknek alapvető célja, hogy gyors segítséget nyújtsanak arra az esetre, amikor fáradtnak érezzük bőrünket. Tiszitítják, puhítják, feszesítik a bőrt. Mármint a feliratok szerint.A választás megkönnyítése érdekében összehasonlítottunk öt pakolást és, hogy ne zavarjon össze minket az, hogy különböző bőrtípussal rendelkezünk, azokat teszteltük, amelyeket minden bőrtípusra, hidratálás céljából gyártottak. Íme az összehasonlítás, amelynek fő szempontjai a használhatóság és a praktikusság jegyében a csomagolás kezelhetősége, a kence állaga, kenhetősége és mennyisége volt. Szempont volt továbbá, hogy úgy használható-e a pakolás, ahogyan azt a csomagoláson feltüntetik, valamint, hogy milyen utóérzetet hagy maga után.

A teszt alanyai:Balea Multivitamin Garnier - Total fresh Laitialies - aloe verás Murnabers - algás Nivea hidratáló

KinyitjukMindegyik csomagolás gusztusos, tisztaságot árasztó, ha tetszik csodát ígérő volt, ám úgy gondolhatták a készítők, hogy a jóért küzdeni kell, mert gyakorlatilag az összes csomag nehezen nyílt, a Nivea-val (kép1) például annyit kínlódott tesztelője, hogy a végén majdnem feladta. Értjük, hogy ez a műanyag-fémfólia őrzi meg legjobban a krémek minőségét, de akkor próbálják meg a nyitást kicsit leegyszerűsíteni, mert ki a fene tart a fürdőszobában ollót? A könnyű bonthatóság csak a Garnier-re (kép2) és a Laitailes-re (kép3) volt jellemző.

Nézegesd, hogyan teszteltünk!

FelkenésKét különböző állagú kenceficét tartalmaztak a tasakok, a Garnier és Laitailes pakolása zselé, a másik háromé krém. Ráadásul a Laitailes csomagban egy zselébe áztatott, előreszabott gézmaszkot találtunk, amit csak fel kell simítani az arcra. A teszt során ugyan nem derült ki, hogy miért jobb a gézmaszk, mint az egyszerű felkenéses módszer.Mindegyik krém megfelelően kenhető volt, bár a mennyiségekkel akadtak gondok. A Balea (kép5) - bár két adagot ígért - egy arcra is épphogy elég volt, míg a fent említett gézmaszk tocsogott a zselében, így ami a tasakban maradt, az is bőven elég lett volna egy pakolásra. A többi terméknél sikerült pontosan kiszámolni a mennyiséget. Mindegyiknek kellemes illata volt, bár a Murnabers (kép4) csomagolása illatanyag-mentességet ígért. Kicsit jobban átböngészve azonban az információkat, kiderült, hogy bár a nagybetűk valóban ezt ígérik, az összetevők apró betűs felsorolásánál előkelő helyen szerepelt a parfüm szó. Ez már fogyasztóvédelmi kategória.UtóhatásokNem mindegyik pakolás keltett kellemes érzetet. A Garnier például kifejezetten csípte tesztelő kollégánk arcát, ami tulajdonképpen nem baj, hiszen a keringés frissítése fontos szempont, de legalább ráírhatták volna a csomagolásra, mert így nem lehetett eldönteni, hogy kezdődő allergiás reakcióról, vagy élénkülő keringésről van-e szó. A Murnabers krémje pedig betonkeményre száradt pillanatok alatt és kellemetlenül feszítette a bőrt. A hatóidő letelte után mindenki a használati utasítás alapján látott neki eltávolítani a maradékot. Ennél a műveletnél, a Niveát és a Balea-t leszámítva, mindegyiknél akadtak gondok.A Garnier-t elvben nem kellett volna lemosni, csak letörölni, de olyan ragacsos érzést hagyott maga után, hogy végül bő vízzel kellett eltávolítani a felesleget. A Murnabers betonkemény álarca csak hosszas mosásra és dörzsölésre vált el az arcbőrtől, ami sokat elvett a komfortérzetből. A Laitailes-t bár könnyen lemosható volt, de a ragacsos gézmaszkkal viaskodni kellett, mert felragadt mindenhova, és végül könyékig ragacsosan próbáltunk a feleslegtől megszabadulni.Nyilvánvalóan szebbek lettünk; győzködtük egymást a teszt után, de az igazság az, hogy egy ilyen pakolás bár erősítheti az önbizalmat, az arcbőrön érdemi változást - tapasztalataink szerint - nem okoz.LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Detektív-képző

Ha szeretnénk kideríteni férjünk megcsal-e, jelentkezzünk a Harriet Bond detektív-képző iskolába.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés