free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

A csajok hatalma

HT         Címkék: csajok, divat, feminizmus, girlpower, hímtag 0 hozzászólás

A girl power nevű kulturális jelenség ihletadója a feminizmus volt, mégis férfiak húztak tetemes anyagi hasznot belőle. Volt értelme, de mára leáldozóban ez a divat és a Hímtag könnyű szívvel búcsúzik tőle.

A girl power nevű kulturális jelenség ihletadója a feminizmus volt. A girl power óta egy nő is lehet magabiztos, egyéni érdekeivel törődő, ellentmondást nem tűrő, nagyratörő, és ezért nem küldik máglyára. Bár a feminizmus ideológiai indokai örökéletűek, a girl powerből üzlet lett.

Kemény csajok

Ideológiai üzenetA girl power is az undergroundból indult, mint olyan sok, ideológiával telepumpált divathullám. Nagyjából a kilencvenes évek elején döntöttek úgy az okosok, hogy a popkultúra frissítéséhez a feminizmust használják. Akkoriban vált politikailag inkorrekté, ha egy kormányban nem szerepelt nőnemű miniszter és nem volt G.I. Jane a hadseregben. Az elmúlt évtizedben a girl powert a mainstream szórakoztatóipar kizsigerelte. Eredményeit olvashattuk könyvekben és a sajtóban, láthattuk filmeken és a tévésorozatokban, hallhattuk koncerteken és a rádiókban. Aztán az elmúlt tíz évben jött is a girlpower, ahogy a csövön kifért. Például a könnyűzenének a "no future" óta nem volt ilyen hosszúéletű ideológiai üzenete, mint a girlpower. Természetesen a popzene megjelenése óta léteznek női bandák. Nekünk is volt régen a Napraforgók, a Beatrice is csajbanda volt a legelején, az egyik kedvenc japán bandám is csaj, de a girlpower zenei nagyrajáratói mégiscsak a Spice Girls, akik igazi eredményeket tudnak felmutatni a lányhatalomátvételből. Az egyetlen focistafeleségen kívül mindegyik ex-Spice ismertebb, mint a pasija. Az meg ne zavarjon senkit, hogy a girlpower popularizálásának irányítói és legfőbb haszonélvezői mégiscsak a férfiak. És van már kifejezetten nőknek készített villanygitár is. A Gibson hangszergyára tavaly dobott piacra egy kifejezetten női modellt.

Bénán verekednek

LefutottNem tudom, hogy mennyire köszönhető Xénának, de az egyik kedvenc girlpower eredményem az, amikor a csajok verekednek. Egy igazi női verekedés olyan, mintha eltáncolnák az indulatukat a szereplők, mert a másik testi bántalmazására tett kísérleteik nem túl célirányosak. A taszigálással egybekötött karfogdosás ritkán csap át ölelkezésbe, vagy hajhúzásba. A karmolás és a harapás is csak igazán kiélezett helyzetekben jellemző. A lerohanás, kiütés stb. technikákat pedig csak a verekedős nők alkalmazzák. Girl power ide, girl power oda a csajok bénán verekednek.A girlpower mára befutotta a teljes kört a Földön. Úgy tűnik, hogy mindhiába a szórakoztató- és szépségipari tőkebefektetések, mert az emancipált és feminista patronokkal megsegített girlpower nem piacképes. A csajszis ideológiáknak volt egy bő évtizede a mainstreamben, de nem teljesítettek fényesen és lehet, hogy jövőre meglesz az USA első női elnöke is, de a girl power ideje leáldozott, mehet vissza az undergroundba. Ha valaki girl powerbe fektetné be megtakarított kis tőkécskéjét, annak azt javaslom, hogy gondolja meg. Az amerikai háziasszonyok körében az új láz a sztriptíz, az újrahasznosított törzsi csábítás kiegészítve a praktikus zsírégetéssel.

 


Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Detektív-képző

Ha szeretnénk kideríteni férjünk megcsal-e, jelentkezzünk a Harriet Bond detektív-képző iskolába.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés