free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Modern cseresznyék

Borsa         Címkék: igényes, kiegészítők, lampionok, tárgy, világít 0 hozzászólás

Bár szerintünk egy bizonyos idő után már teljesen mindegy, hogy mi világít fölöttünk egy bulin, alapvetően szeretjük az igényes kiegészítőket. Ezért ejánlunk lampionokat bulikba és józan estékre.

Egyesek szerint a lampion szilveszterre való a konfettivel és a színes papírszalagokkal együtt, mások úgy gondolják, legfeljebb a nyolcvanas években lehetett ez így. Mi az utóbbi álláspoton vagyunk és úgy tartjuk: a színes papírlámpásoknál hangulatosabb és egyszerűbb világítást nem lehet kitalálni andalító nyári estékhez.

Nézegess lampionokat!

Világító cseresznyékNem véletlen, hogy a lampion több ezer éve világít már az embereknek. Először Japánban és Kínában készítették rizspapírból és erős bambusszálakból. Az ötletet a Magyarországon is honos földi-, vagy más néven zsidócseresznye adta. Ez a növény ugyanis látványos narancssárga búrával védi cseresznye nagyságú termését, ami megihlette a korabeli feltalálókat. Európában és Amerikában a lampionok a nyolcvanas évek társasági összejövetelein voltak legnépszerűbbek, éppen akkor, amikor a nyugati divatvilág először fedezte fel a keleti kultúrák értékeit. Ekkortájt itthon csak szilveszterkor illett a színes papírlámpásokat elővenni a spájzpadlás poros rekeszeiből. (Persze Magyarországon nem is nagyon jöttek össze az emberek ünnepelni akkoriban, ha mégis, annak gyakran rendőri beavatkozás vetett véget). Ma újra divatosak ezek a csodálatos és olcsó tárgyak: éttermek és bárok udvarain és kerthelyiségeiben, kertekben, teraszokon és erkélyeken egyaránt jól mutat nyári estéken a sejtelmesen imbolygó színes fényfolt.

Modern cseresznyék

KocsmafényekBiztosan jártál már nyári éjszakán a margitszigeti Holdudvarban, vagy a West Balkán egykori kerthelyiségében. A kiülős helyek hangulatát meghatározzák a narancssárga, piros és zöld fénygömbök, melyekben természetesen nem gyertyák, hanem izzók világítanak. Japánban persze nem luxustárgy a lampion, sőt, még csak nem is hangulatvilágításra való. A gazdag paloták fényűző termeitől az egyszerű földművesek házain át a nagyvárosi utcákig mindenütt találkozunk a jellegzetes tárgyakkal. Persze más-más formában.Régen a lampion is elárulta mennyire tehetős egy-egy földesúr. Selyemzsinórokkal, családi pecséttel és aprólékos mintával festették meg a lámpatesteket. Mindez furcsamód a mai világban is jelen van. Luxusbárokban és pesti romkocsmákban egyaránt ott lógnak a színes búrák. Az egyik helyen színváltós ledek adják a fényt és méregdrága, dizájner tervezte műanyagból készülnek az ernyők, máshol pedig fűzérben helyezik el saját készítésű lampiont.

Saját kezűlegPapírlámpákat és lampionokat bárki készíthet magának akár otthon is, a hatás ugyanolyan lesz, mint a menő teraszokon elhelyezett drága változatoknál. Egy kerti partira egyszer mi is készítettünk papírlámpásokat. Órákkal később a társaság nagy része az alatt a fa alatt gyűlt össze, ahová a kész lampionokat akasztottuk és mindenki csendben bámulta a "puha, simogató fényeket". Ha kertes házibulira lampiont készítesz, gondolj arra is, hogy extra mennyiségű koktélra lesz szükség barátaid becsalogatásához rossz idő esetén.LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Újrahasznosítva

Sok munkával újrahasznosított tárgyakból és bútorokból is stílusos otthont lehet varázsolni.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés