free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

5 édesség virágsziromból

Borsa         Címkék: édesség, lista, öt, virág 0 hozzászólás

A virágszirommal ízesített sütik ötlete elsőre bizarrnak tűnik, pedig virágokból több száz éve készül édesség. A mindent ki kell próbálni alapon mi öt virágból készült édességet ajánlunk. Optimistáknak.

Nem újdonság, hogy a legelegánsabb éttermek étlapjain ibolyából, körömvirágból, liliomból és rózsából készült desszerteket is találunk, amit vérmérsékletünktől és bevállalósságunktól függően vagy megkóstolunk, vagy nem. Szerintünk mindent ki kell próbálni és mivel mi magunk is sok mindenen túl vagyunk már, pont ezt nem fogjuk kihagyni. Összegyűjtöttük az öt legfinomabb virágból készült édességet.

Kandírozott rózsaszirom

Meggyőződésünk, hogy a kandírozás- azaz a cukorban tartósítás - minden ehető dologgal csodát tesz. Annak ellenére, hogy meglehetősen időigényes eljárás, megéri a fáradtságot. A kandírozott rózsasziromnál (kép1) rózsaszínűbb édességet el sem tudunk képzelni; tökéletes dekorációja az egyértelműen romantikus csajok vaníliafagyijának. Ha nincs kedved a szirmokat cukorszirupba mártogatni, majd a napon megszárítani, és ezt több napon keresztül ismételgetni, akkor egyszerűen rendelj egy csomaggal.

Fehércsoki ibolyával

Az ibolya ízű fehércsokoládét (kép2) - itt azért persze megálltunk egy pillanatra - is a finomabb lélekkel megáldott randizóknak ajánljuk. Ha hozzánk hasonlóan te is imádod a fehércsokit, és szereted az ibolyát, mindenképpen ki kell próbálnod ezt a tökéletes kombinációt. Ráadásul nem drágább mint egy szelet minőségi equadori csoki: mindössze öt euróért megrendelheted.

Rózsalekvár

Nem annyira látványos mint a az említett kandírozott virágszirom, de nagyon finom a rózsalekvár (kép3). Olyan az íze, mint egy hatalmas virágcsokor illata, ami persze teljesen furcsa érzés. Készítése lényegesen egyszerűbb, mint a kandírozás, mindössze egy halom rózsaszirom, két csésze cukor, fél liter víz és egy kevés citromlé kell hozzá. A megmosott rózsaszirmokat egy éjszakán át kell állni hagyni a cukorban, úgy hogy az teljesen ellepje, majd másnap a vízzel és a citrommal együtt lassú tűzön addig forralni, míg zselévé áll össze. Természetesen készen is kapható, azok kedvéért, akik nem akarnak az elkészítéssel bajlódni.

Liliomvirágban tálalt gyümölcssaláta

A legegyszerűbb gyümölcssalátát is feldobja, ha virágkehelyben tálalod. A liliom állaga hasonlít a salátáéhoz, kicsit ropogós, édeskés íze tökéletesen kiegészíti a déligyümölcsökből készült salátát (kép4). A virágok porzóit távolítsd el, majd töltsd meg az apróra vágott, megcukrozott gyümölcsökkel. Ne felejtsd el pár órára a hűtőbe tenni, hogy az ízek tökéletesen összeérjenek. Palacsinta virágszirommal

Ezt az édességet bármilyen ehető virágból elkészítheted, lehet szárított is, ám a megfelelő hozzáállás elengedhetetlen. Negatívoknak eleve nem ajánljuk. Mivel a palacsintasütést nem kevés zsírszaggal és olajos konyhával jár, csak a következők tudomásulvételével lehet hozzálátni a virágszirmos palacsinta elkészítéséhez. Hozzáállás: mielőtt a palacsintát sütés közben megszórnád rózsaszirmokkal vagy ibolyával, kezdj el aprókat szökellni a konyhában, legyél hűdeboldog és pozitív, hirdesd a szeretetet és békét a szívbe. A szirmok állítólag hamar belesülnek a tésztába, ami átveszi az aromájukat. A kész palacsintákat mézzel ízesítsd, úgy hogy a virágokkal díszített oldala kerüljön kívülre. Dekoratív és optimista.(kép5)



Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Stresszoldó ételek

Van, akin a fokhagyma, van, akin a gyömbér segít idegei megnyugtatásában.



Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés