free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Csempeforradalom

Borsa         Címkék: burkolat, csempe, dizájn, fürdőszoba, mozaik 0 hozzászólás

A csempe szó hallatán a panelfürdőszobák bugyikék burkolatai jutnak eszünkbe, pedig a falburkolási módok újraértelmeződtek az elmúlt tíz évben. A mozaikok forradalma tart a fürdőszobákban.

A csempe, a mozaik, vagy a még ijesztőbb burkolat szó hallatán ne a panelfürdőszobák kopottas falaira gondolj, és mégcsak a nagyáruházakban kapható famintázatú arannyal díszített járólapokra se. A fal és a padlóburkolat trendek az utóbbi tíz évben gyökeresen megváltoztak, a mai csempék és mozaikok összehasonlíthatatlanok a múlt évezredben megszokottakkal.Manapság a divatos csempézett falak egyszerre tűnnek régiesnek és modernnek. Az egyszínű, egyforma méretű, szabályos csempék rég kimentek a divatból, helyüket átvették a figyelemfelkeltő, különböző formájú, méretű és mintájú darabok. Ma már bátran variálhatod a téglalapot a kockával, a kicsit a naggyal, a fémet az üveggel, és a porcelánnal.MozaikNem véletlen, hogy újra divatba jött a mozaik, hiszen tökéletesen megfelel a mai irányzatok kihívásának. A budavári alagút folyton málló szocreál kék-fehér burkolata nem tett jót hazánkban a mozaik hírnevének, talán ezért tartott olyan sokáig, amíg végre hozzánk is betört az őrület. Persze sokan továbbra is idegenkednek tőle, köszönhetően a nálunk elterjedt silány minőségű márkáknak, amik rossz burkoló szakemberek nélkül is elkeserítő látványt nyújtanak. Pedig a jobb szaküzletekben igazán kiváló minőségű, elképesztően gyönyörű mozaikcsempéket lehet kapni, sőt ha kedvesen mosolygunk, még egy mozaikragasztáshoz értő szakember telefonszámát is megkaphatjuk.A választék végtelen, rendelésre szinte bármit megkaphatsz a jobb hazai boltokban is. Többféle méret, alapanyag és forma közül választhatsz, ráadásul ezek az összes szín minden árnyalatában kaphatók. Mintha a mozaikot külön a nőknek találták volna ki, közvetlenül a tizenkétféle sampon feltalálása után.A hagyományos négyzetalakú üvegmozaikok mellett megjelentek a lekerekített vagy szabálytalan szélű, fémből és kőből készült változatok. Ezeket nem kell feltétlenül a fürdőszobában elrejteni, bátran használhatod a konyha, sőt akár a nappali falának díszítésére is.

Nézegess csempéket és mozaikokat!

A lekerekített szélű téglalapalakú mozaikcsempéktől (kép1) úgy néz ki a fürdőszoba, mint egy pihe puha paplan, mintha a falat steppelték volna. Három-négy szín, illetve árnyalat használatával igazán otthonos fürdőszobát varázsolhatsz magadnak. A fémmozaik készülhet acélból, vagy rézből, és természetesen több különböző formában is kapható (kép2). Választhatsz téglalap-, ötszög-, kör- vagy oválisalakút. Önmagában használva kissé középkori hangulatot áraszt, a fémből kirakott minták, vagy a színes mozaikok között néhol felbukkanó csillogó darabok viszont kiválóan alkalmasak arra, hogy megtörjék a nagyobb falfelületek egyhangúságát. Az ősi római fürdők hangulatát idéző kockaalakú homok- és földszínű kőmozaikok tradicionális és modern környezetbe is tökéletesen illenek (kép3). Szerintünk nemcsak a fürdőszobába való, a kőmozaikból kirakott képekkel vagy mintákkal akár nappalid falát is díszítheted.CsempeA csempék között is találhatunk meghökkentően gyönyörű darabokat. Sok művész tervez egyedi csempéket, ezek között pálmafáktól kezdve az organikus és ősi mintákig mindenfélét lehet találni. Az egyedi darabokat nem biztos hogy megtalálod a hazai boltok kínálatában, a legtöbb esetben olcsóbb és gyorsabb, ha az interneten rendeled meg őket.Nem kell hogy a fürdőszoba egész falát dizájner csempével rakd tele, elég ha pár négyzetméternyit rendelsz, és inkább díszítőelemként használod a hatalmas pöttyöket, hullámvonalakat és pálmafákat.

Menő csempék

Angela Adams organikus és geometrikus mintáival azonnal belopta magát a szívünkbe. A textiltervezőből lett csempedizájner hihetetlen színekkel és formákkal dolgozik. Munkái közül gyakorlatilag bármelyiket elfogadnánk, de azért csak mértékkel, egy másnapos reggelen nem biztos hogy jó, ha az egész fürdőszoba hullámzik (kép4). Ha szereted Henri Rousseau dzsungeles képeit akkor a Pratt and Larson's trópusi csempéi biztosan neked is tetszeni fognak. A kidomborodó pálmafákkal díszített gyönyörű csempékkel igazán egyedi hangulatú fürdőszobát varázsolhatsz magadnak (kép5). Persze a pálmafákkal is tanácsos óvatosan bánni, a kevesebb néha több elv itt is beválik, ezért elég ha csak a fal egy részét dekorálod velük. Sokáig kellett várni, de végre megszülettek az űrhajó hangulatot idéző világító csempék, amelyekbe különböző színű LED-eket építettek (kép6). Garantáltan nem fogsz többé megbotlani a fürdőszobában, ráadásul a csempékben legalább tíz évig nem kell égőt cserélni.Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Újrahasznosítva

Sok munkával újrahasznosított tárgyakból és bútorokból is stílusos otthont lehet varázsolni.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés