free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Az 5 legdizájnosabb konyhai robotgép

Borsa         Címkék: dizájnos, konyhai, lista, mixerek, robotgép 0 hozzászólás

Nem értjük, miért gondolják a robotgépről, hogy csak nászajándék lehet, család nélkül is szükségünk van mindentudó konyhai mixerekre. Téveszmék helyett összegyűjöttük az 5 legdizájnosabbat.

Robotgépet az ember esküvőre kap - van aki nem is egyet. A konyhai mixer furcsa módon a családalapítás jelképe Magyarországon, pedig az egyedülállóknak is szüksége van turmixra, keverőre és gyümölcsnyomóra. Sőt. Persze itthon másképp gondolkodnak az emberek, mint külföldön. Egy nemrég végzett felmérés szerint, itthon a lakosság túlnyomó része továbbra is házasságpárti, miközben egyre több gyerek születik úgy nevezett - de szörnyű leírni - élettársi kapcsolatból. A felmérés szerint mindez morális válsághoz vezet, talán ezért robbant az utóbbi években a konyhai robotgépek piaca. Csak viccelünk persze, mindenesetre összegyűjtöttük az öt legszebben formatervezett konyhamasinát.I. AEG KM 850Nem rossz márka az AEG, semmi baja nincsen, mégis elérhető áron kínálják robotgépjeiket. 25.000 forintért persze semmi nemesacél, meg jól hangzó dizájn márkanév nem jár. A fehér műanyagból készült berendezés (kép1) szánalmasan divatjamúlt lehet a tízmilliós konyhában tündérkedő juppifeleségeknek, mindenki másnak azonban tökéletesen megfelel.II. Bosch MUM7400Mióta a pesti belvárosban gombamód elszaporodtak a dizájner füdőszoba és konyhaboltok, mindenfelé látni a Bosch termékéhez hasonló szetteket. A konyhafelszerelés piaca rafinált csapdát állít az ilyesmire fogékony vásárlóknak: minden évben kijön az új készlet, melyben robotgép, külön botturmix, ilyen-olyan tálak és kiegészítők találhatók - természetesen egyforma, szupertrendi kivitelben. a MUM sorozat csillogó fémtárgyainak (kép2) például mi is nehezen tudunk ellenálni. Talán az árcédula segít: a "concept solitaire" nemesacél sorozat legkomolyabb darabja potom 260 ezer forintért lehet konyhád dísze.

Mosogatni azért nem fognak helyetted

III. Kitchen Aid Professional 600Ez az a mixer, amit Ellie Ewing is használt a Dallas-ban. Az amerikai háziasszonyok alapfelszerelése a klasszikus KitchenAid robotgép (kép3), ami az ismert funkciókon túl (turmix, tésztakeverés és a többi) házilag készült gyúrt tésztát is szaggat, uborkát szeletel, paradicsompürét készít és húst darál. A multifunkcionális készülékprofiknak is bevált: a legendás amerikai termék ugyanis a főző és szakácsműsorok sztárja. Itthon is kapható az elegánsabb konyhafelszerelési üzletekben.IV. Sunbeam Stand Mixer - Red (2364)Ha az előző gépet a Southfork Ranch mindig kedves háziassszonya használta, akkor a Sunbeam a hippikommúnába költözött Lucy kedvence lehetett. Ez a gép is az amerikai hatvanas évek formavilágát jeleníti meg (kép4) , olyan, mintha az 1959-es Cadillac Eldorado egyik rejtett alkatrésze volna. Pedig a 100 dolláros masina nem katalizátorként működik. A 350 Wattos 12 sebességes csúcsgép különféle tálakkal és egyéb kiegészítőkkel rendelhető.

V. The Lazy Teapot by Lotte AlbertA listánk utolsó helyezettje kakukktojás. A Yanko dizájnstúdió maxi-cuki különlegessége (kép5) ugyanis nem konyhai robotgép, hanem teafőző. A "Lusta Teáskanna" azért kerülhetett mégis a robotgépek közé, mert egyrészt igazán nekünk való darab, másrészt pedig, mert annyira sajátos és karakteres formatervvel készült, hogy simán lehetne egy nagyobb, exklúzív készlet egyik darabja is. A készüléket - a forró ital elkészülte után sem- kell leemelni forralóállványáról. Elég, ha egy flegma mozdulattal megbillntjük a kannát és máris megtölthetjük a hüledező asztaltársaság csészéit. High-tech termékről van szó: a víz hőmérsékletét fokonként szabályozhatjuk egy egyszerű nyomógombbal. Akarjuk!LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Újrahasznosítva

Sok munkával újrahasznosított tárgyakból és bútorokból is stílusos otthont lehet varázsolni.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés