free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Stílusos szabadtéri zabálás

Borsa         Címkék: dizájn, kosár, piknik, stílusos, szabadtéri 0 hozzászólás

Korábban a filmek piknikezős jeleneteit nézve reméltük, hogy egyszer majd nekünk is lesz kosarunk, pokrócunk és sok barátunk. Barátaink vannak, és ma már ötletes kosaraink is. Mazsolázzatok.

Nyári délutánokon Párizsban, Bécsben és Amszterdamban a fiatalok ellepik a parkokat és a városi zöld területeket. Gitároznak, dobolnak, fociznak és frizbit dobálnak - jól érzik magukat és kikapcsolódnak munka után. Itthon, sokáig senki sem merészkedett ki a Margitszigetre vagy a Városligetbe: az emberek a kilencvenes évek végére tanulták csak meg birtokba venni saját városukat, használni és élvezni a szolgáltatásokat, elfoglalni az eredetileg nekik szánt nagyvárosi tereket. Ma már szerencsére egyre divatosabb Budapesten is a piknikezés. A nagyobb parkokban, sok helyen lehet már látni takarókon pihenő párokat és baráti társaságokat. Kutyák és vadászgörények szaladgálnak körülöttük, a legkisebbek pedig babakocsiból figyelik a felnőtteket.Tanuljunk lazítaniMunka után édes a pihenés - hangzik a mondás, és milyen igaz: a fáradtság legjobb ellenszere, ha az ember olyasmit csinál, amit hétköznap nem szokott. Persze nem a lakás nagytakarítására, vagy a függönymosásra gondolunk, hanem a piknikezésre. Piknikezni azért jó, mert az ember nemcsak, hogy a természetben van, de közben lelkileg is leereszthet. Feküdni a fűben egy hatalmas kockás takarón, bort iszogatni és bámulni a felhőket igazi luxus a napi nyolcórás robot után. Ráadásul ilyenkor nemcsak pihenni lehet. Összegyűjthetjük gondolatainkat, végiggondolhatjuk az elmúlt hetet, vagy beszélgethetünk barátainkkal abszolút munkamentes témákról. Az összképet igazából egy dolog ronthatja csak el: ha nem gondoskodtunk megfelelő felszerelésről. Ha szomjasak, vagy éhesek maradunk, ha kényelmetlen a kisszék vagy a párna, ha nincs mivel megkenni a vajaskenyeret, vagy nem vittünk kiskanalat a gyümölcsrizs mellé.

Nézd meg, hogy mi kellhet egy piknikhez!

Városi nomádoknakA hagyományos magyar gasztronómia egyik jellegzetes terméke a fogyasztásra korlátozottan alkalmas Piknik zsúrkrém élesztő pásétom (kép1). Nos, fogalmunk sincs milyen összetevők találhatóak a piros fedeles befőttesüvegben, a Borsa dietetikusa mindenesetre inkább friss zöldségeket, sajtokat és gyümölcsöt ajánl a városi nomádkodáshoz. Fontos az is, miben visszük magunkkal a finomságokat. A nejlonzacskó ciki, a bőrönd nem fér fel a biciklire, meg egyébként is: Maci Laci óta a medvék, hangyák és gyerekek kedvence a piknikkosár, és ez manapság már számtalan praktikus változatban kapható (kép2). A műfaj lényege a "kis helyen minden elfér"-elv. A klasszikus, kétfedeles változathoz szalmakalap és sétapálca való, ilyet viszont ma már keveset találni a piacon. Mióta nem lovaskocsin, hanem bringán vagy autóval közelítjük meg a piknikek színhelyét, divatosabbak a különféle hátizsákba tervezett megoldások (kép3). Ezek a táskák kívülről tökéletesen olyanok, mintha sportszerek vagy tankönyvek volnának bennük, te azonban azzal a boldog tudattal közlekedhetsz a városban, hogy a hátadon meggyes sütemény, kanalak, villák, szendvicsek és egy jó üveg vörösbor tartózkodik.

BringásoknakHa mégsem bringával indulsz piknikezni, vásárolhatsz fedeles kosarat is (kép4). Ezt nem kaphatod a hátadra, cserébe viszont minden luxussal felszerelt. Budapesten a nagyobb (és drágább) háztartási és konyhafelszerelési üzletekben árulnak ilyesmit. A kedves masnikkal átkötött utazókosárban tányérok, bögrék és poharak is vannak, minden a maga helyén, színes fakkokba és apró fiókokba rendezve, barátnőid legnagyobb irígységére.

Ha unod már a takaródat...

BorozóHa a réten heverészve piknikezel, figyelned kell arra is, hogy gyalult asztallap híjján a földre tett tárgyak előszeretettel borulnak ki a legrosszabb pillanatban. A Designboom kínálatából beszerezhető szuperpraktikus bortartóasztalkával (kép5) biztonságban tudhatod a borospoharakat. Csak szúrd le a fűbe, és máris működik. Az ötletes szerkezet garantálja, hogy a vörösbor nem a kedvenc tavaszi piknikruhádon, vagy a barátod lazán lerúgott tornacipőjében végzi.Akármilyen takarót, pokrócot vagy plédet használhatsz piknikezéshez, mi azonban egy otthon is könnyen elkészíthető különleges darabot ajánlunk, melybe a tervező eleve bekalkulálta az árnyékot adó fa törzsét ami mellé leheveredtek (kép6). Ennek az uzsonnaszőnyegnek a szélei vastag anyagból készültek, így a hűvösebb napokon is bátran lehet ezen ebédelgetni. Az asztalként is működő szőnyeg a vágatok mentén visszahajtható, így még puhábbá tehetik a fájós derekú városi nomádoknak.

Kertben, otthonHa a saját kertedben piknikezel, fix pontokat is kialakíthasz. A piknik az alkalomról, a spontán buliról szól, mégis néha nem árt, ha van a közelben egy kényelmes asztal és néhány szék, ahová leülhettek barátaiddal. A kora tavaszi napokon még vastag takarókon ülve is könnyen felfázhattok. Ilyenkor jöhet jól a piknik asztal, ez a padokkal egybeépített ülőalkalmatosság (kép7). Az asztal közepét kifúrva akár napernyőt is illeszthetsz középre, hogy még konfortosabbá tehesd a kerti ebédet. A gyerekeknek színes miniváltozatban is megrendelhető (kép8), biztosak vagyunk benne, hogy örülnek majd a lurkók a saját, különbejáratú kerti étteremnek.LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Újrahasznosítva

Sok munkával újrahasznosított tárgyakból és bútorokból is stílusos otthont lehet varázsolni.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés