free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Kis mamaruha körkép

Borsa         Címkék: divat, kirakat, körkép, ruha, terhesség 0 hozzászólás

A terhesség kilenc hónapja alatt rengeteget változik testünk, lelkünk egyaránt, de optimális esetben a legnagyobb macerát az eldeformálódott testre kapható ruhák okozzák. Körülnéztük, mit lehet kapni.

Volt idő, amikor a kismamáknak kizárólag mell alatt szabott, zsabós ruhákat illett hordaniuk, ez volt a módi attól kezdve, hogy kiterebélyesedtek a kosztümszoknyából. Nem illett dicsekedni a pocakkal holmi testrefeszülő felsőrészben, sőt kifejezetten istenkísértésnek számított terhesen strandolni. Nehogy már fürdőruhában düllessze valaki a nagy hasát! Lehet, hogy ennek egyetlen oka az volt, hogy a terhesség szexet feltételez és hát, ugye nem való a nemi életünkre emlékeztetni a környezetünket, de lehet, hogy egyszerűen csak a közízlés tartotta torznak a várandós női testet.RémálomA visszerek elkerülésére viseltek a kismamák magasszárú, fűzős, vászon, vagy bőr, úgynevezett kismamacipőt is, az sem volt a cipőfetisiszták álma. Valamivel később eljött a vakond korszak, amikor a terhes nőt arról lehetet felismerni, hogy kertésznadrágot hordott, függetlenül a hasa méretétől. Ehhez, kötelező kiegészítőként fehér frottírzoknit és klumpát illett viselni. Ezidőtájt, ha valaki szeretett volna legalább egy kicsit normális darabhoz jutni, akkor vagy külföldről kellett hozatnia magának, esetleg a Váci utca, akkoriban még nem sétáló részén található boltban válogathatott. Ott sem volt túl nagy a választék, alapvetően kötényruhákban gondolkodott a készítő, de legalább lehetett kapni olyan NEM kertész nadrágot, aminek gumival lehetett állítani a derékbőségét. Nohát úgy tíz éve körülbelül ez volt a felhozatal Magyarországon.

Amit akartok Manapság végre mindenki azt vesz fel amit akar, ez kismamáknál azt is jelenti, hogy amiben kényelmesen elfér, és végre lehet normális, sőt kifejezetten csinos holmikat kapni terebélyesedő testünkre. Körülnéztünk Budán, ahova szemmel láthatóan egyre inkább áthúzódnak a kismamaruha üzletek és az interneten, hogy hol és mit vegyünk magunknak, ha hengeresedni kezdünk. Úgy ítéltük meg, hogy ha már új darabokat kell beszereznünk, akkor legalább olyanok legyenek, amelyeket szülés után is felvehetünk, hiszen még úgyis sokkal nagyobb a mellünk jó pár hónapig, valamint a hasunk sem ugrik vissza eredeti állapotába hosszú hetekig. Persze kivéve azokat, akik terhesség alatt is folyamatosan diétáznak, de ezek nem mi vagyunk.

Nézegess kismamaruhákat!

Budai felhozatalMivel Budapesten már kialakulóban van az a tendencia, hogy egy-egy utcában, úton hasonló jellegű üzleetk találhatók, oda mentünk, ahol a legtöbb kismama boltra emlékeztünk. A 2in1 boltjában igazán családias hangulat fogadott minket. A csajos, vagány daraboktól kezdve a letisztult formákig lehet válogatni a felsők, szoknyák, nadrágok, sortok, ruhák között. Nagyon tetszett, hogy nem csak egyszínű darabokat találtunk, sőt kifejezetten bátran használják a mintákat és színeket. Az anyagválasztások egyértelműen mutatják, hogy pontosan tudják a terhes hason és mellen érzékenyebb a bőr ezért nehezebb a műszálas anyagok viselése. Szoknyából találtunk lábszár középig érőket, de sajnos a nyári ruhákból igen rövidek vannak. Felkarok és pozitívumokA dekoltázshangsúlyos kivágások a mellre vonják a szemet, ami csak akkor jó, ha van mit mutogatni. Sajnos ez is csak első terhességben állja meg maradéktalanul a helyét, de szerencsére találtunk olyan felsőket, amelyeknek zártabb volt a nyakmegoldása. Ami gond lehet néhány darabnál, az az ujjak szűksége. A kismamák nagy részének rendesen hízik a felkraja a kilenc hónap alatt, érdemes a merevebb anyagú felsőknél nagyobb karkivágásokat tervezni. Ugyanez igaz a nadrágok comb részére; a fenék mellett azért hízik a comb is, jobb lenne ha több bőszárú nadrágot tartanának. Sok és sokféle farmernadrágot láttunk, ezt is a pozitívumok közé írtuk. A méretezés 0-5-ig tart és mindenből tartanak több méretet. Az árak pedig meghökkentően átlagosak, feltéve, ha a minőség megengedi, hogy a szülés után is hordhassuk a darabokat, netán a következő terhességnél is használhassuk majd.

Minőségi problémákJuli - akinek két pici gyereke van - tapasztalatai elég lelombozóak. A kismama boltokban vásárolt holmik még a kilenc hónapot sem bírták ki, sok minőségi problémája volt. A Benettonban leértékelve vásárolt holmikkal elégedett volt, de hangsúlyozta, hogy eredeti áron nem vette volna meg. Végül a terhessége előtt megszokott márkákat vásárolta, nagyobb méretben. Terhes próbababaElindultunk a közeli bevásárlóközpontba és azon merengtünk, hogy mintha több kismamaboltra emlékeztünk volna, itt a közelben, amikor egy nagy hassal rendelkező próbababa állta utunkat és a beinvitált a Camilly üzletébe, amely előtt ácsorgott. Alapvetően nagyméretű ruhákat árulnak és csak profilbővítésként tartanak kismama holmikat, bár az anyagok, színek és fazonok alapján úgy véljük, valószínűleg a hatvan év feletti terheseket célozták meg. Az igazság az, hogy egyetlen szép darabot sem láttunk, minden csupa műszál és az állapotra utaló felirat. Belegondoltunk, mit gondolnának rólunk szülés után, ha magunkra húznánk egy "girl or boy?" feliratú pólót. A méretek M-XXXL-ig tartanak, az árak átlagosak.Végül csak elérkeztünk a plázába, ahol egyetlen olyan üzletet, a formes-t találtunk, amelyik célzottan terhes nőknek kínál ruhákat. Ez nem kifejezetten csajos vonal, hanem , ahogyan a tulajdonos elmondta, a legújabb párizsi divat alapján készített kollekció, amely egyenesen Franciaországból érkezik. Nagyon szép anyagok, hibátlan minőségi kivitelezés, normál, európai méretezés. Találtunk kismama kosztümöt nyári anyagból, könnyű blúzokat, jó szabású nadrágokat. Az anyagválasztás itt is rendben van, döntően természetes anyagokat használnak, a derékgumírozások kényelmesek A stílus alapvetően üzletasszonyos, ennek megfelelően kissé visszafogottak a színek, viszont nagyon szép alkalmi ruhákat tartanak. A célközönség okán és a franchise üzletlánc tagjaként az áraik kifejezetten borsosak, bár elmondható, hogy a koncepció része a szülés utáni használhatóság. Ha valaki beleszeret és a pénztárcája is bírja, a külföldi üzletekben lényegesen nagyobb a választék és működtetnek webáruházat is.[PAGEBREAK]

WebáruházakAz internetes keresgélést a Gap maternity kollekciójának nézegetésével kezdtük, de hamar lefagyott a mosolyunk, mikor kiderült, hogy Magyarországra nem szállítanak. Gyorsan kerestünk is valami hibát a kollekciójukban és megállapítottuk, hogy a remek, könnyű, pamut holmik mellett egy darab térd alatt végződő kismamaruhájuk van, ami nem szép dolog, tekintve, hogy a nők lába nem szépül meg az áldott állapottól, ha addig nem volt szép, eztán sem lesz az.

Csinos darabok

Következő virtuális állomásunk a Brendon volt, ami "miből lesz a cserebogár kategória", tekintve, hogy tíz éve még egy külvárosi gyerekholmi áruház volt, most meg már mindent forgalmaznak, ami a terhes-szül-gyerekevan esetén szóbajöhet. Működik a webáruházuk is, ahol több márka ruháit árulják 36-46-os méretig. Vannak fürdőruhák, fehérneműk, nagyon sokféle nadrág és felsőrész rendelhető. Semmi extra, talán kicsit halovány a színválaszték, de legalább nem teng túl a műszál és a holmik szemmel láthatólag szülés után is bátran viselhetők. Nagyon gyenge viszont az egyberuha és az alkalmi öltözet felhozatal. Áraik rendben vannak, ha a minőség jó, akkor érdemes itt válogatni.

Mint egy bálnaBrigi számára pár nap múlva már nem lesz érdekes a terhesruhák problémája, de elmondta, hogy ő az elmúlt kilenc hónapban gyakorlatilag nem vett magának kismamaruhát. Az volt az érzése, hogy a terhes nők számára készített darabokban bálna formájúvá válik és sem csinosnak, sem nőiesnek nem látta magát. Még akkor sem sikerült megfelelő darabot találnia, amikor pénz nem számít alapon keresett megfelelő alkalmi ruhát. Így aztán a megszokott üzleteiben vásárolt nagyobb méreteket és azokat hordta. Ismerősei szerint csinos és szexi volt. Hát, extravaganciával semmiképpen sem vádolható a Mammystic kollekciója és egyébként sem nagy a választék. Szoknyában meglehetősen gyenge a felhozatal, és a két alkalmi összeállításuk kifejezetten vénasszonyos és ízléstelen. Az állítható bőségű blúzok jó ötletnek tűnnek, de a szabász és a modellező egy kicsit elengedhetné a fantáziáját. A méretezés S-XXL-ig tart, az áraik pedig nem jelentenek túl nagy megterhelést. Az interneten keresztül való rendelést - legalábbis első terhességkor - csak a legbátrabbaknak ajánljuk, mert a test változásait az agy valahogy késve követi, és a testtudatunk kissé csálé lehet, ráadásul a pocakméret egyik napról a másikra is változhat, úgyhogy könnyű mellényúlni. A benyomások meglehetősen vegyesek, de elmondhatjuk, hogy legalább van választásunk. Nyilván mindenki a maga ízlése, pénztárcája, és utánajáró kedve alapján fog dönteni, hogy mit hord kilenc hónapig; beéri-e a férje pólóival és a kinyúlt mackóalsóval; esetleg ezidő alatt vált stílust; netán jól elvan kismamaruha nélkül is. Csak a kantáros farmert ne. Ha kérhetjük.


Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Fenék-tömés

Ha már a fenekünk méretével sem vagyunk elégedettek, mindössze 18 000 forintért miénk lehet egy fenék-tömés.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés