free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

A legöregebb tinédzser

HT         Címkék: ac/dc, hímtag, öreg, tinédzser, zenekar 0 hozzászólás

Az a nagy szerencse, hogy tökmindegy, skót vagy ausztrál banda az AC/DC, mert az AC/DC a világ legjobb, ha nem a legjobb zenekara. És csak Angus Youngnak hisszük el, hogy még mindig tinédzser.

Ha az utcán egy alacsony férfi jön velünk szembe piros SG-vel a nyakában, térdnadrágban, kiszakóban, fehér ingben, nyakkendőben, sildes sapkában, akkor nagy a valószínűsége, hogy Angus Young-gal találkoztunk, ha mégsem, akkor hívjuk a mentőket. Angus 15 éves volt, amikor nővére javaslatára először iskolásfiúnak öltözött. Ez a kűrruha a védjegye azóta is. 2000-ben láttam utoljára élőben az AC/DC-t az aktuális lemez turnéján, és tanúsítom, hogy Angus Young 53 évesen is az a gitáros, akinek a bankkontója megengedi, hogy örökre gyerek maradjon. És Young jó dolgokra költi a pénzét. Időt és teret enged magának arra, hogy például Elvis ajkain gondolkodjon. Hiszen az amerikai álom férfihősének, a nép egyszerű gyermekének ajkai még igaziak voltak, és ez bárkit gondolkodóba ejthet. De sokunk közül csak Angus Young és az AC/DC ad ki egy ilyen albumot.

Angus Young

VáltozatlanulAz AC/DC állandó stílussal bíró zenekar, megalkulása óta ugyanazt játsza. Mindegy most a szubjektivitás, hogy Brian Johnsonos vagy Bon Scottos az igazi DC, mert Bon Scott már nem él, ő is követte a celebvilágban divatos: "Halj meg fiatalon!" irányvonalat. Az AC/DC 1973 óta változatlan brand a világkörüli zeneiparban. A recept: a kevesebb több, inkább egy akkord, mint három, és az erősítőt fel kell tekerni. Államfők és világsztárok hiszik el az AC/DC-t. Meg az illetők is örülnek a középvezetői cégesautóikban, amikor bármelyik rádióadón bedübörög a Highway to hell, és az illetők belebömbölhetik a légkondicionált utasterükbe a dugóban ülés, vagy a rossz munkahelyi légkör fájdalmát. Sőt lehet, hogy Hevesi Tamás is az AC/DC miatt akarja egy életen át játszani.Nem csak elektromosság Állítólag a zenekar neve nem csak az elektromossággal függ össze, hanem a biszexualitással is; akkoriban ugyanis AC/DC-vel jelölték az angolszász szlengben az olyan kupikat, ahol koedukált volt a prostifelhozatal. Talán ezért van, hogy Young is azok közé a gitárosok közé tartozik, akik rejszolósan szólóznak. A rejszolós szólistáknak nem elég a hangszer fallikus mivolta, hanem játékstílusukban és mozgáskultúrájukban is erősebb a szexuális töltet, mint más zenészeknek. Young, a jó humorérzékkel megáldott szólisták közé tartozik, a mindenki örömére történő hangszerrejszolás követője. Ezt a számot úgy szólózza szét, hogy az nem fáj senkinek. Bár Angus Youngot még Mick Jagger sem dobná ki az ágyából, azok a csajok, akik buknak Angus Youngra perverzek, esetleg bírják Woody Allent is, vagy előszeretettel vonzódnak a gitárhősök iránt. A rockfétis komoly. Egy régi rockszabály szerint: a koncert után létezik öt bűvös perc, amíg egy zenész sőt még a roadja is becsajozhat, ha akar. Young-nak nincs erre szüksége. Ő bármikor becsajozhat, de szerelembe esni vele nem szerencsés, még akkor sem, ha iskolásfiúnak látszik. Youngs not dead. A rock meg örök.

 LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Detektív-képző

Ha szeretnénk kideríteni férjünk megcsal-e, jelentkezzünk a Harriet Bond detektív-képző iskolába.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés