free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Hasznos ernyők koktéloknak

Borsa         Címkék: dizájnos, ernyők, hasznos, koktél, tárgy 0 hozzászólás

A koktélernyőket sokan buta találmánynak tartják, mi mégis kedveljük: jól mutat, és mivel árnyékot ad a jégkockának, italunk is két perccel tovább marad hideg tőle. Tényleg. Koktélernyő-elmélkedések.

Nyaralás közben, a medence szélén ülve, biztosan te is megfigyelted már milyen tökéletes kis szerkezet a koktélernyő. Nem más, mint egy pálcika és egy darab papír, mégis milyen hasznos. A koktélernyőnek hála, legalább két perccel tovább marad jéghideg és vízmentes a tökéletesre kevert Cuba Libre például. Bizonyára az is feltűnt - persze csak a koktél elfogyasztása után -, hogy pontosan úgy működik, mint egy valódi ernyő, kinyithatod és becsukhatod legalább százszor, mielőtt tönkremegy.A Nagy Gatsby mintájáraA története egészen a huszas évek Amerikájáig nyúlik vissza. A Nagy Gatsby-ből ismert hatalmas partikon jött divatba, és hamar elterjedt a tengerparti szórakozóhelyeken és az elegáns hotelek bárjaiban. A tökéletes koktélkiegészítő a modern nők megjelenésének köszönheti népszerűségét, akik azidőtájt kezdtek helyet követelni maguknak a férfiak uralta bárpultok mellett. A modern nők whisky helyett koktélt ittak, és könnyű volt lenyűgözni őket a színes papírernyőkkel.A hatvanas évekre a nők aztán gyorsan megtanulták, hogyan kell társaságban inni és felhívni magukra a figyelmet rendelés közben. Megtanulták, hogyan kell olyan, a férfiak számára ellenállhatatlan instrukciókat adni a mixerfiúknak, mint például "csak egy egészen pici grenadint kérek a Tequila Sunrise-ba, mehet bele egy kicsit több tequila, és egy ici-pici méz is". Persze a rendelés végén nem hiányozhatott a tökéletes zárómondat sem: egy koktélernyőt is kérek, köszönöm.

Nézegess koktélernyőket!

A duplafunkciós a legjobbA koktélernyők ma sem mentek ki a divatból, nem hiányozhatnak a világító jégkockák, a pálmafák, a színes szívószálak és egyéb giccses koktéldíszek mellől. A dizájn az évek során mit sem változott, a minta annál inkább. Ma is az eredeti virágmintás változatok a legnépszerűbbek, színes hibiszkuszvirággal (kép1) vagy rózsákkal, de megjelentek a rojtos szélű (kép2), az egyszínű, és a pasztell darabok is. Létezik mindenszentekre tökfejes (kép3) és kísértetes verzió, karácsonyra elegáns ezüstszínű (kép4), tengerpartra pedig pálmafás változat (kép5), és a kedvencünk pedig a duplafunkciós koktélernyő beépített szívószállal (kép6).A huszonegyedik századi bio-eko divat jegyében, az emberiség rátalált a kotélernyő újrahasznosításának legdekoratívabb módjára is. Így nem kell többé a mojito szürcsölgetése közben az őserdei fákra gondolnod, hiszen az egyszer használt ernyőkből tökéletes lampion készíthető. Persze nem ajánljuk, hogy a tengerparti bárban újrahasznosításra hivatkozva gyűjtögetni kezd a használt koktéldíszeket, rendelj inkább egy kész lampiont, és bízz abban, hogy az ernyőket legalább egyszer már felhasználták.

 


Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Újrahasznosítva

Sok munkával újrahasznosított tárgyakból és bútorokból is stílusos otthont lehet varázsolni.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés