free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Hasznos ernyők koktéloknak

Borsa         Címkék: dizájnos, ernyők, hasznos, koktél, tárgy 0 hozzászólás

A koktélernyőket sokan buta találmánynak tartják, mi mégis kedveljük: jól mutat, és mivel árnyékot ad a jégkockának, italunk is két perccel tovább marad hideg tőle. Tényleg. Koktélernyő-elmélkedések.

Nyaralás közben, a medence szélén ülve, biztosan te is megfigyelted már milyen tökéletes kis szerkezet a koktélernyő. Nem más, mint egy pálcika és egy darab papír, mégis milyen hasznos. A koktélernyőnek hála, legalább két perccel tovább marad jéghideg és vízmentes a tökéletesre kevert Cuba Libre például. Bizonyára az is feltűnt - persze csak a koktél elfogyasztása után -, hogy pontosan úgy működik, mint egy valódi ernyő, kinyithatod és becsukhatod legalább százszor, mielőtt tönkremegy.A Nagy Gatsby mintájáraA története egészen a huszas évek Amerikájáig nyúlik vissza. A Nagy Gatsby-ből ismert hatalmas partikon jött divatba, és hamar elterjedt a tengerparti szórakozóhelyeken és az elegáns hotelek bárjaiban. A tökéletes koktélkiegészítő a modern nők megjelenésének köszönheti népszerűségét, akik azidőtájt kezdtek helyet követelni maguknak a férfiak uralta bárpultok mellett. A modern nők whisky helyett koktélt ittak, és könnyű volt lenyűgözni őket a színes papírernyőkkel.A hatvanas évekre a nők aztán gyorsan megtanulták, hogyan kell társaságban inni és felhívni magukra a figyelmet rendelés közben. Megtanulták, hogyan kell olyan, a férfiak számára ellenállhatatlan instrukciókat adni a mixerfiúknak, mint például "csak egy egészen pici grenadint kérek a Tequila Sunrise-ba, mehet bele egy kicsit több tequila, és egy ici-pici méz is". Persze a rendelés végén nem hiányozhatott a tökéletes zárómondat sem: egy koktélernyőt is kérek, köszönöm.

Nézegess koktélernyőket!

A duplafunkciós a legjobbA koktélernyők ma sem mentek ki a divatból, nem hiányozhatnak a világító jégkockák, a pálmafák, a színes szívószálak és egyéb giccses koktéldíszek mellől. A dizájn az évek során mit sem változott, a minta annál inkább. Ma is az eredeti virágmintás változatok a legnépszerűbbek, színes hibiszkuszvirággal (kép1) vagy rózsákkal, de megjelentek a rojtos szélű (kép2), az egyszínű, és a pasztell darabok is. Létezik mindenszentekre tökfejes (kép3) és kísértetes verzió, karácsonyra elegáns ezüstszínű (kép4), tengerpartra pedig pálmafás változat (kép5), és a kedvencünk pedig a duplafunkciós koktélernyő beépített szívószállal (kép6).A huszonegyedik századi bio-eko divat jegyében, az emberiség rátalált a kotélernyő újrahasznosításának legdekoratívabb módjára is. Így nem kell többé a mojito szürcsölgetése közben az őserdei fákra gondolnod, hiszen az egyszer használt ernyőkből tökéletes lampion készíthető. Persze nem ajánljuk, hogy a tengerparti bárban újrahasznosításra hivatkozva gyűjtögetni kezd a használt koktéldíszeket, rendelj inkább egy kész lampiont, és bízz abban, hogy az ernyőket legalább egyszer már felhasználták.

 


LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Újrahasznosítva

Sok munkával újrahasznosított tárgyakból és bútorokból is stílusos otthont lehet varázsolni.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés