free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Stílusos stresszoldás

Borsa         Címkék: dizájn, napindító, reggeli, stílusos, szett 0 hozzászólás

A dietetikusok nem győzik hangsúlyozni a reggeli fontosságát, és mivel mi egyetértünk velük - ám nem vagyunk táplálkozási szakemberek -, dizájn vonalon népszerűsítjük a napindító kajálást.

A reggeli nemcsak azért fontos, mert éhesen munkába indulni kész önkínzás. A stressz, a rohanás, a savak mind kikezdik az üres gyomort, s ha még néhány erős feketekávét és pár szál cigit is elfogyasztunk evés előtt, könnyen gyomorfekélyt kaphatunk pár éven belül. A reggeli elősegíti az ébredés utáni szervezetben az anyagcsere beindítását. Alvás közben ugyanis szervezetünk "készenléti üzemmódba" kapcsol, csak a szívizmok nem pihennek sosem. A nap első étkezése segít a vércukorszint beállításában és egyensúlyban tartásában.

Nézegess stílusos reggelizőszetteket!

Stressz-tesztEgy Kanadában és az USA-ban egyszerre végzett új tanulmány szerint különösen fontos az is, miféle táplálékkal bombázzuk meg szervezetünket az éjjeli pihenés után. A tanulmány kimutatta: azok, akik reggelente zsíros ételeket fogyasztanak (kísérletképpen a kutatók egy McDonald's-ból hoztak reggelit az alanyoknak) közvetlenebbül és erősebben reagálnak a stresszhatásokra, mint azok a résztvevők, akik könnyű, egészséges ételeket kaptak a vizsgálat ideje alatt.Reggeli-problémák

A több ezer fős felmérésben egészséges reggeliként a kukoricapelyhet, a müzlit és más száraz magokból álló ételeket határoztak meg a kutatók. Ezeket sovány tejjel és natúr joghurttal ehették a kísérletben résztvevők. Ezután különféle stresszes feladatokat kellett megoldaniuk mindkét csoport tagjainak: nyilvánosan beszédet mondattak velük vagy sok ember előtt matematikai feladatokat kellett levezetniük. A több egyetem által vezetett kutatás tapasztalatai alapján tanácsoljuk, hogy a következő vizsgádra vagy állásinterjúdra egy egészséges étrend kialakításával is készülj. Soha ne egyél például reggelire parasztkolbászt és szalonnás rántottát, bármilyen vonzó is lehet egy átmulatott éjszaka után.

Már csak mi kellünk alá

A tradíciók ellenébenA paradicsomos babbal is ebédig kell várnod, bár Magyarországon szerencsére legalább ezt a kalóriagránátot nem szokás ébredés után fogyasztani. A tradicionális andol és ír reggeli (english breakfast, Ulster fry) azonban a tükörtojáson, kolbászon és pirított bacon-szeleteken kívül gyakran tartalmaz babsalátát is. Tehát nemcsak mi, magyarok kínozzuk szervezetünket előszeretettel, de a valósághoz hozzátartozik, hogy nálunk a cigaretta és az alkohol szintén komoly társadalmi probléma - az éjjelnappalikban kapható pálinkahamisítványok igazi mérgek és nem túlzás az sem, hogy a reggeli kávé mellé elszívott cigaretta valódi koporsószeg lehet.Ha ráveszed magad az egészséges és rendszeres reggelizésre, vagyis az étel kényelmes elfogyasztásának szertartására (érdemes inkább kicsit korábban kelni, hogy valóban jusson idő a reggelire), külön örömöt jelent majd a különféle reggelizőszettek, dizájnerek tervezte tányérok és bögrék beszerzése is. A Teamsugar magazin kínálatában csodás és inspiráló reggelizőtálcákat találsz, de a pesti belvárosban is több boltban árulnak szebbnél szebb reggeli porcelánkészleteket.Rongyoskifli dizájnos tányérbólSzerintünk, a legjobb reggeli tejeskávéból és croissant-ból áll. Kár, hogy Budapesten gyakorlatilag lehetetlen vállalkozás igazi "rongyoskiflit" vásárolni. Kávézókban, és reggeli menüt is kínáló éttermekben azonban előfordul a mélyhűtőből kivett és frissen kisütött francia sütemény. Ropogós héjáról, egymástól elváló rétegeiről, lehelletkönnyű tésztájáról azonnal felismerni a hamisítatlan croissant-t. A pesti boltok polcain található, gyarkan féltégla súlyú, virslivel vagy borzalmas füstöltsajttal töltött szörnyszülöttet is ezen a néven forgalmazzák, de valójában be kellene inkább tiltani ennek a zsíros és egészségtelen péksüteménynek az árusítását. Január 30-án nemzeti croissant-nap is van Amerikában, ilyenkor számtalan változatban készítik el ezt a finomságot.

Üresen is jól mutat

Sok kicsi sokra megyA pesti üzletekben egyre gyakrabban találkozhatsz míves bögréből és kistányérból álló reggeli garnitúrával, sőt: az IKEA kínálatában is érdemes körülnézni. A frissen sült croissant és egy jó capuccino éppen elfér a kis tálcákon, így ideális lesz a reggeli az erkélyen, vagy a hálószobában.

Ha gazdagabb reggelire vágysz, és nem elégszel meg egy péksüteménnyel, neked találta ki a német Sternform dizájncég a Side fantázianevő tányérkollekciót, sok kicsi sokra megy alapon. Válogatottan egészséges fogásokat tehetsz a kis porcelánedényekbe, hogy vidám csipegetéssel kezdődjön a nap. Bármilyen reggeli áll közel az ízlésedhez, arra mindenképp figyelj oda, hogy a rohanás és a hajnali készülődés miatt sohase hagyd ki a legfontosabb étkezést. Hosszú távon ugyanis tényleg nem éri meg!LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Újrahasznosítva

Sok munkával újrahasznosított tárgyakból és bútorokból is stílusos otthont lehet varázsolni.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés