free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Volt már jobb is

Borsa         Címkék: alulmúl, film, harmadik, mozi, shrek 0 hozzászólás

A Shrek harmadik részének megjelenését minden korosztály várta már, de szerintünk sokan fognak csalódni. Nem mondjuk, hogy a Harmadik Shrek rossz lett, de tény, hogy alulmúlja elődeit.

Itt van végre, elkészült, látható a a zöld ogre-ről szóló sorozat harmadik része. A várakozás és bizony a csalódottság mértéke sajnos már számmal is mérhető a tengerentúlon. A Harmadik Shrek 122 milliós rekordösszeggel debütált, ám utána rögtön komoly zuhanást könyvelhetett el. A robbanásszerű premier után kerek 58 százalékos bevételcsökkenés következett be a mocsárlakó üstökösszerű karrierjében. Persze rögtön el is indultak a döbbent találgatások, hogy vajon mi lehet az oka? Netán az, hogy Johnny Depp harmadszorra is tengerre szállt a Karib tenger kalózaiban? Ne találgassunk, az ok ugyanis jóval egyszerűbb: A Harmadik Shrek lett a leggyengébb az eddigi három közül.

Nem hisz magában

Van mondanivalóEnnek a résznek a javára írható, hogy az alkotók megőriztek némi állandóságot a legszívesebben mocsárban hempergő, kissé büdös és zöld ogre személyiségében. Az első részben Shrek úgy érezte, ő nem méltó arra, hogy szerelmes legyen - na persze végül mégiscsak az lett; a másodikban nem hitte el, hogy méltó férje lehet a hercegnőnek - mégis az lett; most pedig azzal az érzéssel küzd, hogy nem lenne belőle jó király és jó apa. A harmadik rész története és a figurák elvileg rendben vannak. Sőt, még némi mondanivalót is hordoznak, hisz a történet arról szól, hogyan kell mindig hinni magunkban, és nem szabad másokra hallgatni, amikor életünk egy-egy fordulópontjához érünk. Meg azt, hogy titkon még a gonoszok is szeretnének boldogok lenni. Az már persze megint más kérdés, hogy kit mi tesz boldoggá. Nem akar király lenniSzóval itt van nekünk Fiona, alias Shrek-né, akinek béka-papája kileheli lelkét, s logikusan vetődik föl az óhaj: Shrek kövesse őt a trónon. Hiszen ő is zöld, habár sokkal büdösebb és jóval nagyobb, mint béka apu és a koronája együttvéve. Shrek-nek viszont esze ágában sincs királynak lenni, mert érzi, nem neki való az a sok etikett meg illemtan, ami az udvari viselkedéssel együtt jár. Már alig várja, hogy újra hazatérhessen a mocsárba, és egy jót hemperegjen benne. Hiába, a honvágy nagy úr!Nem úgy szegény Szőke Hercegünk, aki viszont másra sem vágyik, minthogy uralkodjon. S ezért-jó szokásához híven-minden rosszat meg is tesz. Míg tehát Shrek trónörökös-vadászaton van, addig a herceg és csapata támadásba lendül.

Jóbarátok

Gyengébb lettEnnyi elég is a sztoriból, ennél többet ne lőjünk le, habár tegyük hozzá: Shrek kalandjaiban sohasem a sztori az igazán fontos, hanem a sorozatos poénok. Köszönhetően többek között a Szamárnak, Kandúrnak és egyéb haverjaiknak, akik most sem fognak nekünk különösebb csalódást okozni, hozzák a tőlük elvárt formájukat. A baj most inkább ott van, hogy míg a Shrek 2-ben alig győztük kapkodni a fejünket, annyi ötlet, annyi poén zúdult ránk, most körülbelül harmadannyi humor és szellem van, mint kellene, vagy mint amennyit elvárnánk. Itt és most abba is hagyjuk a film lehúzását, nehogy még valaki azt higgye, hogy a Harmadik Shrek gyenge, unalmas és rossz lett. Mert ez nem igaz. Pusztán azt mondjuk, gyengébb lett, mint két elődje és ezt nem győzzük eléggé sajnálni. 2008-ban pedig majd a történet egészen új oldaláról mutatkozik be, mert jön az újabb folytatás egy Broadway-musical formájában. Mi pedig csak remélni tudjuk, hogy addig a készítők - tanulva a harmadik rész fogyatékosságaiból - egy kicsit összeszedik magukat. (Forgalmazza: a UIP-Dunafilm)

 


LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Megszületett...

A zeneiparnak új hercegnője lett: Beyonce és Jay-Z hétvégén világra jött kislányát máris mindenki imádja.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés