free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Az 5 tesztelt jeges tea

Borsa         Címkék: lista, öt, tea, tesztelt 0 hozzászólás

Unjuk már az ásványvizeket, de amit helyette iszunk, valamiért sosem esik olyan jól. A mellényúlások elkerülésére most jeges teákat teszteltünk - küllem, íz és állag szerint -, abc sorrendben.

Ebben a hőségben mindenki vizet iszik és a harmadik hét után teljesen normális, ha tele a hócipőnk ezzel a szomjoltó nedűvel. Ilyenkor jönnek az egyéb kategóriába tartozó levelek. Borsa szerkesztősége ha unja a vizet, második körben mindig jeges teát iszik. Ezt otthon is el lehetne készíteni, de erre valamiért sosincs időnk, így sokkal egyszerűbb a nedű valamelyik készen kapható változatát megvásárolni. Az azonban nem mindegy, hogy melyiket. A választást megkönnyítendő - küllemük, ízük és állaguk alapján -, jeges teákat teszteltünk. Az egyenlő esélyeket szem előtt tartva, minden márkából barackos ízűt, jegesen és langyosan is. Jöjjön tehát a lista, abc sorrendben.

Hey-Ho Ice Tea

A beszédes nevű Első Magyar Gyümölcsfeldolgozó és Gyümölcslégyártó Zrt. a Hey-Ho márka múltjához méltó, retrós vonalvezetésű üvegben kínálja termékét (kép1). A címke a tőlük megszokott kék, az illusztráción pedig talán kissé túlzó a jégkockák mennyisége a barackokéhoz képest. A tesztelt jeges teák közül, ránézésre, ez a nedű tűnik a legtisztább színűnek és állagúnak, ami talán annak köszönhető, hogy készítéséhez a szlovén Radenska ásványvizet használják. Karakteres és finom illata egy az egyben a rostos barackléére emlékeztet. Az íze passzol a kinézetéhez és az illatához: nagyon tiszta és nagyon barackos. Lazán itatja magát. A mi elismerésünket kivívta. Pláne, hogy még langyosan is klassz.

Lipton Ice Tea

Az Unilever által forgalmazott, klasszikus teamárka jeges teája hosszúkás, dombornyomásos, formatervezett üvegben kapható (kép2). A címke színvilágában a sárga dominál és a barackra ráfröccsenő tea ábrázolása nem sikerült a legszerencsésebben. Színe olyan, amilyen egy jeges teától elvárható. Beleszagolva kifejezetten friss, fogyasztásra ingerlő illat csapja meg az orrunkat, melyben sokkal inkább a barack, mint a tea illata érvényesül. Íze épp a savanykás és az édes közti ideális félúton van, ebben is a barack aromája dominál a teáéval szemben, ám ez nem hat negatívan. Jegesen korrekt, de langyos állapotban is iható.

 

Nestea

A Coca Cola Beverages zömök, kis üvegben kínálja jeges teáját (kép3). A címke átlátszó háttere nem rossz ötlet, ám a rajta szereplő illusztráció itt sem nevezhető telitalálatnak. A tea színe rendben, a szaga azonban kissé édeskés. Ez nem véletlen, hiszen a termék íze ugyan valódi teára emlékeztet, olyan érzésünk van, hogy azt alaposan túlcukrozták. A barack aroma alig érszrevehető. A szokásosnál egy számmal szélesebb szájú üvegbe nem túl kellemes beleinni, ugyanis a felső része hozzáragad az ember orrához, a szélén pedig könnyen túlcsordul a folyadék. Csak jegesen ajánljuk, langyosan kiábrándító.

Rauch Ice Tea

A német Rauch cég jeges teáját egyszerű, dundi üvegben árulják (kép4). A címke élénk narancssárgás színe kifejezetten tetszetős, és a barack ábrázolása is jól sikerült, ugyanakkor a jégkockáké már meglehetősen valószínűtlen. A lé ránézésre kissé zavarosabb, sűrűbb a konkurens termékeknél, a tetején pedig nem túl gusztusos, fehér hab úszik, mely akkor sem ülepszik le, ha huzamosabb ideig nem mozgatjuk az üveget. A kupakot rendkívül nehéz lecsavarni, ha nem akarjuk felkarcolni vele a tenyerünket, mindenképpen ajánlott hozzá valamilyen rongy. A nedű illata meglehetősen szintetikus. Ilyen előzmények után nem túl nagy lelkesedéssel iszunk bele, ám pozitív csalódás ér. Bár az íze teára szinte egyáltalán nem emlékeztet, ugyanakkor kellemes, savanykás és kategorikusan kijelenhető, hogy frissítő hatású. Jegesen és langyosan is rendben van.

Trendy

A Plus "exkluzív" terméke esetében sem az elnevezést, sem az üveg és címke tervezését nem pörögték túl (kép5), de valószínűleg ezt nem is várta el tőlük senki. Az ital színe valamivel sötétebb, mint a többi jeges teáé, szaga pedig émelygősen mű. Sajnos az íze sem meggyőző: túl édes, ráadásul keserű utóízt hagy a szánkban. Ha már mindenképp meg akarjuk kóstolni, akkor csak jegesen fogyasszuk, langyosan elviselhetetlen.EredményhirdetésÖsszegezve tapasztalatainkat, a dobogó legalsó fokára a Liptont, a másodikra a Rauch-t, a legfelsőre pedig a Hey Ho-t állítanánk. Persze tisztában vagyunk vele, hogy az "Ízlések és pofonok"-mondás értelmében, ez a lista objektív nem lehet, és elfogadjuk, hogy mások számára ez a sorrend ízlés alapján módosulhat.Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Stresszoldó ételek

Van, akin a fokhagyma, van, akin a gyömbér segít idegei megnyugtatásában.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés