free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Alap(ozó)eszközök

Borsa         Címkék: alapozás, eszközök, púder, smink, technikák 0 hozzászólás

A nyári hőségben mi nem sminkelünk, de pontosan tudjuk, hogy ősszel majd bénázunk eleget, ha valamiért alapoznunk kell az arcunkat. Ezt elkerülendő, íme egy kis útmutató: eszközök és technikák.

A sminkelésnek talán az alapozás a legnehezebb fázisa. Nagyon sok hibalehetőséget rejt magában, és mi földi halandók ha nem figyelünk oda a nem megfelelő színű alapozóval maszkká változtatjuk arcunkat, a rosszul megválasztott típussal pedig zsíros és öreg látszatot produkálhatunk, a foltos pofiról pedig már ne is beszéljünk... Az alapozásról már írtunk, tehát azzal számolunk, hogy mindenki tisztában van a megfelelő alapanyagok ismérveivel. A következő lépés pedig a megfelelő eszközhasználat elsajátítása. Ugye.Nem kell minden nap alapozni - főleg nyáron -, de azokra az esetekre, amikor mégis sminkelünk, jól jönnek majd az alábbi gondolatok, tanácsok. Borsa sminkese összegyűjtötte nektek a tudnivalókat az eszközökről, használatuk technikájáról; lazításképpen pedig egy kis szakszerű púderhasználatot is beépített.

Nézegess képeket az alapozásról!

Ahol számít a méret

A legtöbb sűrű, krémállagú alapozóhoz rendszerint adnak egy pici szivacsot, ami arra utal, hogy a szivaccsal érdemes felvinni a bőrre. Ez stimmel is, csak az a probléma, hogy itt igen is számít a méret! Ezekkel a mini, "dísz-szivacsokkal" még a sminkes sem boldogul! Az a megfelelő, amit kényelmesen meg lehet fogni, és elég nagy felülete van ahhoz, hogy néhány mozdulattal le lehessen alapozni vele az arcot. Kicsit benedvesítve szebben és vékonyabban lehet vele eloszlatni az alapozót, de még így is érdemes a művelet végén puszta kézzel átsimítani a felületet, hogy az esetleges egyenetlenségek is kisimuljanak. A szivacs a folyékony alapozókhoz is megfelel, csak az a hátulütője, hogy rengeteg festéket felszív, amit soha többet nem látunk viszont, maximum amikor kimossuk a szivacsot. Nagyon pazarló megoldás.EcsetSminkesek körében magyon elterjedt eszköz gyorsasága és praktikussága miatt, de hétköznapi szinten még kevesen ismerik, és használják. Pedig az összes módszer közül ez a legkényelmesebb, higgyétek el, ezt a legegyszerűbb használni. Folyékony és krémes alapozókhoz egyaránt megfelelő.KézNagy előnye, hogy mindig kéznél van, és nem foglal helyet a neszeszerben. Hátránya, hogy csak a folyékony alapozókhoz használható, és igényel némi gyakorlatot az, hogy igazán szép legyen a végeredmény, de megéri.TechnikaMindegyik módszerrel ugyanazt a sorrendet érdemes követni. Az ecsetre felvett festéket a bal (balkezeseknek jobb) kézfejre kenjük, hogy megszabaduljunk a feleslegtől, majd jól beledolgozzuk az eszközbe, amit persze később majd még felhasználunk. Az arcon a sorrend és a főbb területek a következők: homlok, orcák, orr, halánték, áll, és az arc két oldala. Ezek között a részek között érdemes újabb festékadagot felvenni, viszont az összekötő részekhez elég az, ami az eszközben marad. Így, kis átfedésekkel haladva nem lesz túl vastag az alapozás. Amire nagyon érdemes odafigyelni, hogy a festést sose a hajkontúrnál, vagy a szemöldöknél kezdjük. Ellenkező esetben az alapozó csúnyán beleragad a hajtőbe, szemöldökbe, és lehetetlen onnan eltávolítani. Ami talán még ennél is kellemetlenebb, hogy az amúgy láthatatlan bajuszt is nagyon kiemeli. Tehát ezekre a részekre csak akor térjünk rá, amikor már kevés festék van az ecsetben, szivacsban, vagy az ujjbegyeinken.FixálásA világ legjobb alapozója sem lesz tartós, ha nem kerül rá porpúder fixálóként. A porpúdert puffnival, nyomkodó (nem kenő) mozdulatokkal visszük fel a már lealapozott bőrre, és egy nagy fejű ecsettel söpörjük le a felesleget.

Alapozás; porpúder vs. kompaktpúder; a porpúder szebb

Púderek

Púderből kétfélét különböztetünk meg: porpúdert és kompakt púdert. Lényeges különbség van köztük! A porpúderek transzparensek (átlátszóak), ami annyit jelent, hogy nincs önálló színük (sokszor teljesen fehérek). Beszívódnak az alapozóba így fixálva azt, és átveszik annak színét. Alapozó nélkül viszont nincs értelme használni, mert olyanná tesz, mintha pékinasnak álltunk volna. Márkánként 3-4 árnyalat van csak, amik kicsit módosítják az alapozó színét, de ez is bőven elég. Ami igazán fontos, az úgysem a púder, hanem az alapozó színe.A kompakt púderekben a por "kővé" van préselve és lapos dobozos kiszerelésben kaphatóak. Ezekhez is adnak szivacsot, de csak maszatolni lehet velük. Valójában nagy, lekerekített fejű ecset való hozzá. Mivel a kompakt púdereknek önálló színük van, a nagyobb cégek különböző bőrtípusokat, és bőrtípusonként 10-15 árnyalatot is kínálnak. Lehet őket alapozó nélkül is használni, de jó tudni, hogy a csupasz bőrön egyenetlenül tapad meg, és foltos lesz: a zsírosabb területekbe beleragad, a szárazakon pikkelyes, hámló lesz.Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Detektív-képző

Ha szeretnénk kideríteni férjünk megcsal-e, jelentkezzünk a Harriet Bond detektív-képző iskolába.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés