free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Chanel-mobil

Borsa         Címkék: chanel, csigaház, divat, mobil, művészet 0 hozzászólás

A kortárs művészet sosem olyan menő, mint a kortárs divat. Talán épp ezért kezdett a Chanel-ház - utóbbi népszerűségét kihasználva - művészetpártolásba. Nem is akárhogyan. Egy mobil csigaházban.

Június elején nyílt meg az 52. Nemzetközi Kortárs Művészeti Biennálé Velencében, de ez a cikk most nem arra hivatott, hogy a rendezvény programjait népszerűsítse, részletezze. Nem mintha nem tartanánk fontosnak az ott megjelent művészek alkotásait, de úgy gondoljuk, hogy itthon -Velencénél jóval közelebb - is akad bőven olyan kortárs művészeti esemény, amiről érdemes beszámolni. Az, hogy most mégis a velencei biennáléról lesz szó, a Chanel legújabb kezdeményezésének köszönhető. A Karl Lagerfeld vezetésével működő divatház ugyanis létrehozott egy mobil kortárs művészeti központot.

A csigaház makettje és tervezője

Kortárs csigaházA Mobile Art névre keresztelt építmény egy görbe vonalú, leginkább futurisztikus csigaházra emlékeztető kapszula, amely egy kortárs művészeti kiállításnak ad majd otthont 2008-ban. A szerkezet szétszerelhető és 80 konténerben, hajón, a világ bármely fővárosába eljuttatható. A boltíves elemekből pedig az éppen soron következő város egyik előkelő, központi terén ismét összeállítható a 700 négyzetméteres, 6 méter magas csigaház.A kezdeményezést, melynek köszönhetően 15 nemzetközi művész alkotásait és a Chanel-ház leghíresebb termékeit nézhetjük meg, a francia Beaux Arts Magazine vezető kiadója, Fabrice Bosteau irányítja. A terv szülőatyja pedig nem más mint Karl Lagerfeld, aki a Chanel márkanév ismertségét kihasználva, szeretné felhívni az emberek figyelmét a fiatal kortárs művészek munkáira. A tárlat építészeti és festészeti installációknak, performanszoknak és videóvetítéseknek ad majd helyet, és ingyenes lesz. A kiállító művészek listáját még nem közölték velünk. Azt viszont már tudjuk, hogy a kiállítás egy olyan tájképhez lesz hasonló, ahova belépve az lesz az érzésünk - legalább is, a Fabrice Bosteau szerint -, mintha egy háromdimenziós filmben lépegetnénk.Világkörüli turnéA mobil kiállítóterem makettjét a biennálé megnyitóján leplezték le Karl Lagerfeld és a mű tervezőjének, a Chanel Contemporary Art Container építészének, Zara Hadidnak a jelenlétében. A művészetpártoló kezdeményezés, vagyis Chanel Mobile Art-ja 2008 januárjában indul útjára a világ különböző fővárosaiba. 2010-ig, a művek eljutnak majd Hongkongba, Tokióba, New York-ba, Los Angeles-be, Londonba, Moszkvába és Párizsba. Bár Budapestet nem soroljuk a nagy divatvárosok közé, nem bántuk volna, ha a kiállítás azért ide is ellátogat.(forrás: www.vogue.fr)LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Fenék-tömés

Ha már a fenekünk méretével sem vagyunk elégedettek, mindössze 18 000 forintért miénk lehet egy fenék-tömés.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés