free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Kígyópöri

Nemisbéka         Címkék: ínyenc, í-zi, kaja, kígyó, recept 0 hozzászólás

Külföldön tartózkodó Borsamunkatárs szerint ismereteink bővítése, a megújulni akarás a főzés területén is jelen kell legyen. Éppen ezért ajánlja a következő, tényleg nem hétköznapi kaját.

Az élethossziglan szóló tanulás vonatkozásában becsatlakoznék a klérus tagjai mellé: a főzés területén is folyamatosan okosodik, fejlődik, ügyesedik az ember, tágul a látóköre, tapasztalatokat gyűjt, bővíti a repertoárját. A megszokottnak mondható csirke, pulyka, sertés, marha, hal, tengeri herkentyű unalmas, ördögi köreiből itt a lehetőség a kitörésre! Egy jó zebra steak? Krokodilpörkölt? (Az idióta “csiripöri” mintájára esetleg “krokipöri”?) Bölény carpaccio? Desszertnek csokis hangya?

Veszélyes zóna

Ízlés szerintHa a család a szokásos vasárnapi csirke után felcsillanó szemmel fogadná ezeket az újdonságokat, akkor már csak az Egyesült Királyságból történő hazaszállítást kell megoldani, az Osgrow cég ugyanis csak ide szállítja ezekhez az ínyencségekhez az alapanyagokat, pedig a magyar piac szerintem irgalmatlan mennyiségekre tartana igényt.

Bölényhús és zebra steakCsak egy rövid kis áttekintő az árakról, ha valaki ezen nehézség ellenére lelkesen rávetné magát az online rendelésre: 2x17 dkg bölényhús 5,72 font (kb. 2200 Ft), ugyanez tevéből 7,82 font (kb. 2900 Ft), a szinte kommersznek mondható békalábból egy kiló, azaz 24 darab 14,57 font (kb. 5400 Ft), zebra steakből 2x16 dkg-ot pedig 8,11 fontért (kb. 3000 Ft) sütögethetünk. A krokodilért, óriáskígyóért, csörgőkígyóért külön fel kell venni a kapcsolatot az eladókkal, és felháborítónak tartom, hogy kifogytak a chilis, illetve a cheddar sajtos ropogtatnivaló kukacokból, csak barbeque ízesítésű kapható belőlük. Kedvcsinálónak íme az oldalról egy könnyű kis csörgőkígyó-saláta recept.

Hozzávalók 1 közepes, tisztított és felvágott Osgrow csörgőkígyó (csak tájékoztatásul: a kígyót a bőre nélkül, egyben, fagyasztva szállítják a kedves háziasszonyoknak) 2 babérlevél2 gerezd fokhagyma 1 kk. só 1 kk. csirke fűszersó (hogy kerül a csirke az asztalra?!?) 1 ek. sherry apróra vágott szárzeller 4 felkockázott főtt tojás apróra vágott hagyma 1 csésze kockázott csemege uborka 1 csésze majonéz

Így készülA csörgőkígyót, a babérlevelet, a fokhagymát, a sót és a fűszersót összekeverjük, és vízben puhára főzzük. A kígyóhúst apróra vágjuk, és alaposan összekeverjük a többi hozzávalóval. Szendvicsre halmozva vagy negyedelt paradicsomra és fejes salátára púpozva tálaljuk. Utána desszertnek jöhet egy jól megérdemelt, 4,50 fontos (mintegy 1700 Ft) vodkás skorpiónyalóka.

(Ezt a nélkülözhetetlen linket a Newsweek 2007. június 11-i számában találtam)

 LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Stresszoldó ételek

Van, akin a fokhagyma, van, akin a gyömbér segít idegei megnyugtatásában.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés