free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Nyugágy-körkép

Borsa         Címkék: dizájn, körkép, nyugágy, strand, tárgy 0 hozzászólás

Gyerekként nem foglalkoztunk vele, felnőtt életünkben viszont ha kell, közelharcot vívunk a parton egy jobb nyugágyért. Butaság ugyan, de a kellemetlenségek elkerülésére a legjobb, ha veszünk egy sajátot.

Gyerekkorunkban sosem értettük, miért fekszenek a felnőttek a strandon nyugágyban, hiszen úgy sokkal nehezebb homokvárat építeni. Mára kialakult a Pavlov-reflex: mehetnékünk támad, ha egy utazási iroda katalógusán meglátjuk a nyaralás nemzetközi ikonversenyében a pálmafa mellett dobogós helyezett napozóágyakat. Ideje beszerezni egy sajátot is, főleg, ha autóval indulunk nyaralni: mert a strandon kellemetlen meglepetésként érhet a bérleti díj összege, vagy a napon forrósodó műanyag ágyak lehangoló látványa.A saját a tutiNapsütötte tenger, hófehér homok, egyforma mintás napozóágyak és ernyők végtelen sora a parton. Képi közhely minden utázási katalógus vagy a mediterrán országokba invitáló útikönyvek borítóján. Ha repülővel indulsz szabadságolni csak remélheted, hogy a képeken látott strandok és szolgáltatások várnak majd rád. Ha azonban kocsival vágsz neki a világnak - egyre többen választják ezt a megoldást - könnyedén elfér a csomagtartóban a saját napozóágyad. Így nem érhet a strandon kellemetlen meglepetés. Kertbe vagy teraszra is ideális ez a kényelmes, összecsukható fekhely, amin mi legtöbbször azonnal elalszunk, amint vízszintesbe kerültünk.

Nézegess nyugágyakat!

Modern kényelemBudapesten a legtöbb kerti bútorokat forgalmazó áruházban találhatsz nyugágakat, de ha igazán különleges darabra vágysz, az olasz Samy Ait-Ali kollekciója való neked. A fűcsomókról, állatszőrről és növényi rostokról készült nagyfelbontású fotókkal nyomott műanyag bútorok között az egyik legextrémebb darab a perverz tervező napozóágya (kép1). Ha viszont konzervatívabb lenne az ízlésed, akkor a klasszikus, utazási irodába csalogató formát javasoljuk (kép2). Fémkeret puha vászonnal bevonva, kényelmes fejtámlával, mely egyben árnyékolóként is szolgál a déli napsugarak ellen.Az idősebb generációAmikor Hercule Poirot egy-egy dél-angliai üdülőparadicsomban nyomozott, a dámák könnyű, fakeretes nyugszékekben (kép3) pihentek - természetesen nyakig begombolt ruhában, napernyővel a fejük felett. Az újra divatba jött fából készült bútorokon persze bikiniben is elnyújtózhatsz, épp olyan kényelmesek, mint a híres mesterdetektív idejében.Ősfás kertben munkálkodó író, vagy tengernyi dolgozat javításával bíbelődő történelemprofesszor olvasóinknak egészen különleges ajánlatot tartogatunk: a 1 stdibs New York-i lakáskultúra piacon 1940-ben készült, párizsból bármikor elhozható garnitúrát találtunk. A kicsit már rozsdásodó fémágyak szuperkényelmes lábtartóval a kifinomult ízlés hirdetőtáblái (kép4). Amikor megvesszük, még nem túl bizalomgerjesztőek, de egy réteg festék felvitele után mintha újak lennének. Az árát viszont csak regisztráció után tudhatjuk meg az internetes bolhapiacon.

 


LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Újrahasznosítva

Sok munkával újrahasznosított tárgyakból és bútorokból is stílusos otthont lehet varázsolni.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés