free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Az 5 legszebb vadiúj mobil

Borsa         Címkék: lista, mobil, öt, szép, vadiúj 0 hozzászólás

Igenis vannak olyan csajok, akiket érdekelnek a mobilok, és a színükön kívül teljesítményükre is kíváncsiak. Nekik állítottuk össze a legújabb mobilok listáját. Öt darab, abc sorrendben. Pasiknak is.

Amikor tíz évvel ezelőtt egy Japánból visszatért barátunk azt állította, hogy a szigetországban szezonális kollekciók vannak moblitlefonokból éppen úgy, mint fürdőruhából, vagy cipőből, nem hittünk neki. Aztán mutatott egy katalógust és leesett az állunk.Amikor itthon még a féltégla méretű, kihajtható antennás példányokkal vagiztak a fiatal üzletemberek, Tokióban már színes kijelzős, kihajtható telefonok voltak divatban, évszaknak megfelelő színekben. Nem mondhatnánk, hogy mára bármit is javult a helyzet: itthon továbbra is lemaradásban vagyunk a nyugati piachoz képest, nem is beszélve a technológiai fejlesztésekben élen járó Japánról, ahol ma már mindent tudó pda, blackberry, okostelefonok és ezek különböző kombinációi találhatók egy tízéves kisdiák hátizsákjában is. Azért összeszedtük a legújabb és legszebb darabokat, abc sorrendben.

Mindenegybenkütyü

1. Apple iPhoneNos, ez az a termék, ami már megjelenése előtt történelmet írt. Valamikor tél végén jelentette be Steve Jobs, az Apple nagyhatalmú elnöke, hogy új mp3 lejátszót dobnak piacra. Igen, valójában ez a következő generációs iPod, telefonnal, internet böngészővel, Google térképpel, videokonferencia funkcióval, és bármivel még, amit akartok. Júniusban jön ki Amerikában, itthon egyelőre azt sem tudjuk, hogyan lesz majd kompatibilis a hazai mobilszolgáltatók által mesterségesen lenyomott piachoz. Álljon itt egy idézet a New York magazin legfrisebb számából, amelyben a Jobs-ot találó szóviccel egyenesen iGod-nak nevezik: "Az Apple versenytársai már most rettegnek az iPhone-tól, ami egyszerűen a jövő tökéletes készüléke. A világ egyik legnagyobb telekommunikációs cégének vezetője a következőket mondta magazinunknak: "Az egész kiba... nyugati világ őszintén reméli, hogy Steve ezúttal túllőtt a célon és az iPhone megbukik majd. De titkon minden vetélytárs arra gondol: úristen, mi van, ha az emberek megveszik majd az 500 dolláros készüléket? Mi van, ha már régóta egy ilyen szuperintelligens minden-egyben kütyüre vártak? Mi van...ha tényleg úgy működik, ahogy azt meghirdették? Úristen...mi lesz akkor...?"

Jóó, nem csak a classic kellene...

2. Nokia 8600 Luna, 6500 slide és 6500 classic

Három új telefont dobott piacra a gumicsizmagyárból lett finn telekom óriás, a Nokia. A telók csúcsszuperek, autofókuszos kamerával, Karl Zeiss optikával, tévékimenettel, és mikro USB csatlakozóval egyaránt felszereltek. Mindemellett itt is a design a legfontosabb: anodizált alumínium, rozsdamentes acélborítás, és éjfekete varázslat. Épp ahogy abban a régi Japán katalógusban láttuk. Divattelefonok ezek a javából különösebb technikai áttörés nélkül, az örök fogyasztói elégedetlenségre alapozva. Nekünk a a Classic kéne.

Vékony és hosszú

3. Samsung U100

A világ legvékonyabb mobiltelefonjának hirdetett U100-as mindössze 5.9 mm vastagságával valóban csúcstartó a piacon. Emellett mindent tud, amit egy hétköznapi okostelefontól elvárhatunk: lejátsza a zenéinket, 3.2 megpixeles kamerával rögzíti fényképeinket, elküldi emailjeinket. Persze nekünk eleve gyanús, ha egy technikai készülék mindössze megjelenésével és nem tudásával kerül az élmezőnybe, főként ivel a való életben is tapasztaltunk már hasonlót. Szerintünk a csajok utálják az U100-ast, és kész.

Igazából fényképezőgép

4. Sony Ericcson K850i

A világcég legújabb készüléke nemcsak gyönyörű, okos is. Szemből telefon, ha azonban hátat fordít, jobban hasonlít egy digitális fényképezőgépre. Valójában erről van szó. A K850i nem fényképezőgépes telefon, hanem épp fordítva: beépített telefonnal, videokamerával és mp3 lejátszóval felszerelt kamera, nem kevesebb, mint 5 megapixeles képfelbontással.Méghogy a technika nem fejlődik villámsebességgel! Pár éve a legdrágább amatőr digi fényképezőgépek is mindössze 2-3 megapixellel büszkélkedhettek, mára meg itt ez a nagyfelbontású csoda. Az Engadget kütyüblog blog szerint minden idők legjobb telefonjáról van szó.

Mobiltöltő sátor

5. A kakukktojás

A világ egyik legnagyobb zenei fesztiválja a Glastonbury Festival, ahol minden évben igazi Woodstock hangulat és hatalmas sárdagonya várja a fiatalokat. Az idén június 22-én kezdődő mega-rendezvénysorozaton a brit Orange telekom multi egészen különleges eszközt mutat be a nemzetközi partiközönségnek, mellyel a fentebb felsorolt összes készüléket működtetheted akár. A sátor tetejére szerelhető, szélenergiával működő mobiltöltő úgy néz ki, mint egy egyszerű szélkerék, amit a vidámparkban és falusi búcsúkban árulnak. Esetünkben azonban a kerék áramot is termel, a telefonokat pedig konnektor nélkül is állandó készültségben tarthatod. Környezetbarát technológia, remek segítség a bulizóknak, ötletes kütyü a technika szerelmeseinek - imádjuk az ilyesmit!Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Újrahasznosítva

Sok munkával újrahasznosított tárgyakból és bútorokból is stílusos otthont lehet varázsolni.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés