free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Multikulti bárány

Nemisbéka         Címkék: bárány, í-zi, könnyű, multikulturális, recept 0 hozzászólás

A magyar konyha a birkapörköltet leszámítva nem jeleskedik a bárányhús elkészítésében. A hőségre való tekintettel, álljon itt egy savanykás, könnyen elkészíthető és nagyon multikulturális recept.

Nyár, meleg, hõségrekord-a harminc fokok ellenére, pontosabban pont ezért, gondolom sokakat kiver a hideg, ha a fõzésre gondolnak. Márpedig a férfi egységeket huzamosabb ideig hús nélkül hagyni nyáron sem lehet, úgyhogy a gyors és a viszonylag rövid ideig tartó főzést igénylõ receptek élveznek elõnyt. Bárányhúsból leginkább húsvét táján főzünk fantasztikus pecsenyéket, pedig megéri beszerezni hétköznapokon is, mert a rendesen megtisztított bárányhússal nem nehezebb a konyhai bánásmód, mint bármilyen más állattal. Ez az étel a kefír és a citrom savanykássága okán üdítő egy forró nap végén, és valóban nem kell a tűzhely mellett aszalódni túl sokáig.

Hozzávalók40 dkg bárányhús1,7 dl kefír 1 citrom héja 1 ek. citromlé 1 ek. citromfüves olaj 1 dl olívaolaj 1 kk. szecsuáni bors 10 dkg dió citromfû, só szükséges hozzá.
Soknemzetiségű

Így készülLegelőször is előkészítjük a hozzávalókat, így könnyebben és gyorsabban végezhetünk a főzéssel. Az olajat, a citromfüves olajat (ez valami ausztrál márka, egy zsákbamacska csomagból származik; nem kell eget-földet megmozgatni érte, helyette egy kis citromfüvet lehet belevágni), a citrom reszelt héját, az evőkanál citromlevet és az olívaolajat összekeverem, a vékony csíkokra vágott bárányhúst beleforgatom és legalább félórán át hagyom pácolódni. A Kicsi Vú-tól-tól kapott, illatos szecsuáni borsot forró, száraz serpenyõben pár percig pirítom, majd ha kihûlt, megõrlöm.A serpenyõt még egyszer felforrósítom, a bárányt pácostul beleöntöm, és úgy 10-12 percig sütöm. Megsózom, hozzáadom az õrölt szecsuáni borsot, a nagyobb darabokra aprított diót, és végül a kefírt. Utóbbi nálam lengyel termék, meglehetõsen híg, úgyhogy az otthoni kefírt érdemes vízzel hígítani, amíg olyan nem lesz, mint az ivójoghurt. Kap még 10 percet a serpenyõben az egész, a báránynak ekkorra puhának kell lennie és a szósznak besûrûsödnie.Én köret helyett csak török pitát adtam hozzá, ami az új-zélandi bárányhús, a szecsuáni bors, a magyar dió, a lengyel kefír és az ausztrál olaj után megadta a végsõ pofont az étel nemzetköziségének, de ha egyszer finom, akkor finom, elkönyveljük fúziós konyhának és kész. A tetejére mehet egy kis citromfû és pár szem dió tálalásnál. Kétszemélyes adag.



Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Stresszoldó ételek

Van, akin a fokhagyma, van, akin a gyömbér segít idegei megnyugtatásában.



Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés